Home Receptenbijgerechten Heerlijk voor erbij en nog meer: Tzatziki

Heerlijk voor erbij en nog meer: Tzatziki

by Claudia
heerlijke tzatziki
Tzatziki

Heerlijk voor erbij en nog meer..het is zoals het is. Heerlijk bij Griekse gerechten..heerlijk bij de bbq, heerlijk als dip, heerlijk bij een broodje kip .. Noem het maar op, tzatziki is lekker fris en makkelijk te maken.

Ja ok het duurt wat langer dan een kant en klaar potje open trekken, maar ja ..deze tzatziki is echt zooo veel lekkerder!

Zo wie zo ben ik altijd te vinden voor sausjes, dressings en dip op basis van een lekkere dikke Griekse yoghurt. Deze  is voor alles te gebruiken. Soms moet je m zelfs verdunnen met water, maar ok .. Deze yoghurt zit vol met eiwitten en doordat het melkwei (vocht) eruit gehaald is, heeft ie dus deze dikte.

Zelf maken?

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer  griekse recepten op mijn ”griekse recepten”  afdeling van deze site.

heerlijke tzatziki

heerlijke Tzatziki

Print
Aantal porties: 2-3 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 kleine komkommer (of 1/2 grote)
  • 1 teentje knoflook (geperst of heel fijn gehakt)
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • Zout en peper (liefst uit de molen)
  • (verse) dille
  • nog extra nodig:
  • Dunschiller, theedoek, rasp en eventueel knoflookpers

Aan de slag

Schil de komkommer met de dunschiller en rasp hem grof met een rasp.

Doe de geraspte komkommer in een kom samen met een beetje zout(ongeveer 2 draaien aan de molen of 1 tl en een eetlepel witte wijnazijn. Laat 10 minuten staan.

geraspte komkommer

geraspte komkommer

Pel ondertussen de knoflook en hak deze heel fijn (of pers m in de knoflookpers) en roer deze door de yoghurt.

alles mengen voor de tzatziki

alles mengen voor de tzatziki

Schep de komkommer op de theedoek en vouw de theedoek dicht zodat je een soort bundeltje krijgt.

Pak de theedoek net boven de geraspte komkommer en draai deze zo strak dat je het vocht uit de komkommer knijpt. Doet dit een paar keer, hoe minder vocht er overblijft  hoe lekkerder de tzatziki!

Open de theedoek en doe de uitgeknepen komkommer samen met 1 eetlepel witte wijnazijn en de olijfolie bij de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met zout en peper.

Hak de dille fijn en roer door de tzatziki. Klaar is je tzatziki!

heerlijke tzatziki

heerlijke tzatziki

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer