Home blogpost Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

by Claudia
Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

Goulashsoep ..love it! En ja ik weet, het is van oorsprong een Hongaars gerecht, maar ik ken goulashsoep van mijn bezoekjes in Oostenrijk. Helemaal ingeburgerd als heerlijke lunch in een berghut, na het wandelen, skiën of andere activiteit in de bergen.

winter+sneeuw=goulashsoep

Aangezien we deze week de eerste sneeuw in Nederland mochten verwelkomen vond ik het een mooie gelegenheid om deze maaltijdsoep te maken. Natuurlijk deel ik graag dit recept met je. Het is een combinatie van een aantal recepten die ik verzameld heb, want er is geen vast en uniek recept, zoals het met veel gerechten het geval is.

Dit recept is een heerlijk en makkelijk recept voor een goed gevulde kop soep voor 4 personen. We aten er met zn tweetjes 2 dagen van, samen met een broodje on the side heb je eigenlijk verder niks meer nodig. En als je dan uit het raam kijkt en de tuin is wit gekleurd van de sneeuw smaakt de soep nog lekkerder ..

Zelf maken?

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

Print
Aantal porties: 4 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.8/5
( 22 voted )

Ingrediënten

  • - 600 gram runder riblap (mag ook meer of minder, maar hou in elk geval zeker 300 gram aan)
  • - 2 uien, gesnipperd
  • - 2 rode paprika's in stukjes
  • - 100 gram magere spekblokjes
  • - 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • - 1 theelepel marjolein
  • - 1 eetlepel peterselie
  • - 2 laurierblaadjes
  • - 2 eetlepels azijn
  • - 1 klein blikje tomatenpuree
  • - 1 theelepel kummel (karwijzaad) (dit mag je ook weglaten als je het niet lekker vind, offff zoals ik ..gooi er wat extra in als je het wel lekker vindt)
  • - 2 teentjes knoflook, fijngehakt (gebruik ook ns diepvries knoflook teentjes, super handig doseerbaar)
  • - 3 middelgrote aardappelen in blokjes
  • - 2 runderbouillonblokjes
  • - ca 1 liter water (al naar gelang hoe dik of dun je de soep wil)
  • - 1 el olijfolie
  • - 1 el margarine
  • - Zout en peper naar smaak
  • - brood naar keuze on the side met een beetje roomboter

Aan de slag

  • Zet alle ingrediënten klaar
    Zet alle ingrediënten klaar

    zet alle ingrediënten klaar


    Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

    uitjes vergeten, die horen er wel bij!


     
  • Snij de riblappen in blokjes van ongeveer 1,5cm en zet een grote soeppan op middelhoog vuur op. Verhit de boter en de olijfolie. (laat overigens vet aan het vlees ziten, is nodig voor de smaak!)
    Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

    zet een pan op met de olijfolie en boter

  • Kruid het vlees met zout en peper, doe het in de pan en bak rondom bruin

     

     

    Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

    braad het vlees rondom bruin

     

  • Snij ondertussen de uien, paprika, en knoflook
  • Schep het vlees uit de pan en bak de spekjes in de overgebleven boter/olie. 
    Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

    schep het vlees uit de pan


    Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

    bak de spekjes

  • Voeg de gesneden groenten toe en fruit deze kort mee
    Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

    voeg de groenten toe

  • Voeg nu de kruiden en tomatenpuree toe en bak ca 3 minuten.
    Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

    voeg kruiden en tomatenpuree toe



    Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

    even omroeren en bakken

  • Doe nu het vlees (ook het vocht) terug in de pan
    Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

    voeg het vlees weer toe

  • Voeg azijn, bouillonblokjes en water toe
    Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

    voeg azijn toe


    Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

    voeg water toe


    Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

    bouillonblokjes erbij

  • Breng aan de kook en zet de pan klein en laat alles lekker pruttelen (deksel erop!) totdat het vlees zacht is; Dit was bij mij na 2 uur, maar ga wel elk uur even kijken en roeren. (kan dus ook wat eerder of later zijn)
  • Als het vlees zacht is, is de soep bijna klaar. Voeg nu de aardappelblokjes toe en laat nog een half uurtje mee pruttelen. (mocht je de soep wat dun vinden laat m dan ff pruttelen zonder deksel en mocht je m te dik vinden, water erbij!)
  • Serveer de soep met een lekker broodje met event. wat roomboter en eet smakelijk!! 

Heerlijke Winterse Oostenrijkse Goulashsoep

eet smakelijk

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer