Home blogpost Claudia’s maand – april 2021

Claudia’s maand – april 2021

by Claudia
claudia's maand - april 2021

En weer een maandje verder in 2021, dus een nieuw maandblog. Misschien denk je wel, daar is ze alweeer met een blog, en ja dat kan wel kloppen aangezien ik het maart blog later plaatste dan gebruikelijk. Maar goed, april deed wat ie wil en dat kun je wel zeggen ..duss wederom heb ik weer genoeg te melden…

Stroomperikelen

Al een tijdje hadden we op de planning om de buiten-stroom aanvoer en verdeling anders te gaan doen. En dan met name die wat onder het terras ligt en van daaruit verder de tuin in gaat. Dus je snapt dat is even een gedoe want het halve terras moest er voor open en dan moet dat ook allemaal weer netjes dicht. Ook wilden we de binnenafwerking in de tuinhuisjes netjes maken zodat er buiten minder verdeeldozen etc zijn, dus minder gevoelig voor weersinvloeden.

Tevens wilden we de regenwatervloerputjes (is dat een woord?) beter plaatsen dus tja ..dan moet het toch een keer. Aangezien we een weekje vrij hadden, was dat eigenlijk wel de juiste tijd om het te doen, dus zo gezegd zo gedaan. Le husband begon er al mee op maandag voor Pasen en we hebben er goed aan door kunnen werken..tot…het ineens met Pasen, Kerstmis werd! Alles wit wit wit ..dikke dikke witte sneeuwvlokken en in no time was het een winter wonderland in onze tuin.

Maar ook na sneeuw komt zonneschijn én dooi, dus met wat vertraging hebben we weer met stukjes er aan doorgewerkt en was alles uiteindelijk binnen een week toch helemaal klaar. Le husband was blij dat hij al op maandag was begonnen.

stroomperikelen
terras is open!
stroomperikelen
stroomperikelen
stroomperikelen
eitje erbij
van bestaand naar nieuw
van bestaand naar nieuw
stroom richting tuinhuisje
werk in uitvoering stroom richting en van het tuinhuisje

Een ei is geen ei, twee ei is een half ei…

Pasen was gelijk in het 1e weekend van april dit jaar. Nja weet je zelf ook wel, maar ok voor de volledigheid meld ik het maar even. Er zijn nog steeds Corona maatregelen, dus ook Pasen valt weer bescheiden uit dit jaar. Alleen mam kwam op de koffie en verder hebben we met niemand een eitje getikt. Het is niet anders en hopelijk kunnen we volgend jaar weer met zn allen paaseitjes zoeken. Nu was het daar toch niet zo het weer voor; best fris en dan ook nog dat pak sneeuw op 2e paasdag.

vintage pasen
vintage pasen

Wat het paas-eten betreft: we hadden alleen heel bescheiden een aardbeienvlaai (waar ik geen foto van heb) en op 2e paasdag vond ik het wel weer voor een winterse goulashsoep dus zo gezegd zo gedaan. Het recept van de soep vind je overigens —–> hier

regen, sneeuw
wat gaat het worden..regen..sneeuw?
winterse goulashsoep
winterse oostenrijkse goulashsoep
sneeuw in april
sneeuw!
pasen2021
pasen 2021

Moestuintjes actie

Ja Albert Heijn had weer ns een moestuintjes actie! Dus ik vond het wel leuk om weer ns te gaan zaaien. Het resultaat was er overigens al heel snel; op 18 april de eerste zaadjes de grond in en een week later was er al leven in de brouwerij. Op zaterdag 1 mei heb ik dan de eerste plantjes al in potjes omgeplant en in de volle grond en mochten ze naar buiten. Aangezien er nog wel kan is op nachtvorst, had ik ze toch maar even ‘s nachts binnen laten slapen, zou ook zonde zijn he.

De eerste die zich meldde was overigens een van de radijs plantjes, er moet altijd eentje haantje de voorste zijn. Behalve radijs, heb ik dan nog: Boekweit – Courgette – Phacelia – Komkommer – Zonnebloem – Korenbloem – Sperzieboontjes – Peultjes – Cosmea – Andijvie en Wilde Marjolein.

Ook kreeg ik nog wat moestuintjes cadeau van la bff en haar moeder, die heb ik vandaag ook nog even gezaaid, samen met nog reuze zonnebloemzaadjes die ik van n vriend voor mn verjaardag kreeg.

moestuintjes
toen pasten ze nog op de vensterbank
moestuintjes
en daar is/zijn de eerste(n)
moestuintjes
bezig met zaaien
moestuintjes
grotere potjes nodig
op een rijtje lekker in de zon

Nieuwe haag

Vorige maand vertelde ik over het ‘slopen’ van de jeneverbes haag/struiken, weet je nog? Op die plek was het dus helemaal kaal richting de buren. Dan lijkt je tuin wel mega mja voor de privacy is het weer minder ;-). Ook windtechnisch is het ook wel een dingetje dus …tijd voor een nieuwe haag! Een van mijn klanten is hovenier, zoals ik al ns vertelde, en hij heeft ons mooie Photinia fraseri ‘red robin’ (Glansmispel) struiken bezorgd.

Hij bracht ze op een donderdagmiddag en we hebben ze gelijk diezelfde dag/avond voor het donker werd geplant. Dat was even haagplanten in turbotempo! Het is dik 8 meter en de grond moet lichtjes verbeterd worden, de planten iets bijknippen, kluit insteken en planten. Dus go go go …al met al waren we met zn 2-tjes in nog geen 2 uur helemaal klaar.

Het resultaat mag er zijn, ziet nu al mooi uit, nu nog verder watergeven bijhouden en laten groeien!

photinia
mooie photinea’s
voor het planten even egaliseren
voor het planten even egaliseren
haag staat
klaaar!

Maak-het-zelf-verjaardagscadeau

La bff was jarig en ik had haar al een tijdje zelfgemaakte granola beloofd. Dus ik dacht, misschien een leuk cadeautje! Dus zo gezegd zo gedaan..ik kocht (nja bestelde online) een mooie glazen pot, maakte etiketten voor erop en een lading Granola. (ook gelijk maar weer een portie voor le husband gemaakt)

granola maken
even wat porties granola maken
granola spul
granola spul

Ik gebruikte deze keer honing die ik had gekregen van een klant uit Hulsberg. Hij is imker en doet veel vrijwilligerswerk bij IVN kasteeltuin “oud valkenburg”. Heerlijke bloemenhoning zonder toevoegingen, wat wil je nog meer! Voor meer info over de kasteeltuin —> klik hier (onderstaande foto’s zijn van hun website, behalve de foto met het potje honing)
Wil je zelf ook ns granola maken —–> hier vind je het recept!

kasteeltuinen oud valkenburg
kasteeltuinen oud valkenburg
bloemenhoning kasteeltuinen oud valkenburg
bloemenhoning kasteeltuinen oud valkenburg

Buiten dit gaf ik haar nog eetstokjes als cadeautje, te gebruiken voor een sushi etentje bij mij thuis. Dit moeten we echter nog plannen, maar dat gaat snel gebeuren!

Bff zelf organiseerde een heerlijke mini high tea bij haar thuis. Mini dan als zijnde het aantal gasten en niet de hoeveelheid high tea hapjes. Dus het was een gezellig en geslaagd dagje!

home made granola by claudia
home made granola by claudia
verjaardags high tea
verjaardags high tea

Allcrea @work

Ja er wordt ook nog ‘gewoon’ gewerkt uiteraard. Zo ben ik weer bij aan aantal van jullie op bezoek geweest om wat probleempjes te verhelpen aan laptops, pc’s, telefoons etc. Van Microsoft Windows tot Android en Apple. Voor een aantal winkels ontwierp ik posters en ander materiaal voor de openingsacties op 28 april, stuurde ze naar de drukker en vervolgens bracht ik alles even langs. Aan div. websites wordt ook nog steeds gewerkt en ook werd er weer van alles door jullie besteld en vaak komt dat allemaal tegelijk bij mij binnen, en dan staat de hal een beetje vol met dozen.

mijn kleine technische IC
technische intensive care

Onze tuin

In onze tuin is er altijd wel wat loos, wat te doen, wat te zien en te veranderen/verbeteren. Dus ja ook deze maand weer! Zo kwam weer steeds meer in bloei, kregen we na jaren weer een koppel eendjes op bezoek en verplaatsten we het houtopslag hok.

Alle eendjes…lopen naar …
de vijver..

Deze houtopslag hebben op op 30/31 december 2019 gebouwd (we maken of doen altijd wel ‘iets’ met oud/nieuw, soort traditie) en stond sindsdien op het terras achter in de tuin. Nu met het planten van de nieuw haag en we het terras weer als zodanig willen gaan gebruiken moesten we een ander plekje zoeken. Nog niet zo simpel, ook al hebben we een ruime tuin. Maar we hebben er toch een gevonden.

Terwijl de husband begint met de voorbereidingen op de nieuwe plek inclusief vervanging van de buitenstopcontacten voor de tuinspots, ga ik het hele hok maar ns uitruimen en enigszins even gesorteerd neerleggen. Eenmaal leeg dragen we ‘m naar de nieuwe plek en kan het vullen weer beginnen. En ik moet zeggen..hij staat hier helemaal toppie!

nieuwe plek houtopslag
nieuwe plek houtopslag
nieuwe plek houtopslag
leeghalen op de huidige plek
nieuwe plek houtopslag
nieuwe plek houtopslag
nieuwe plek houtopslag
nieuwe plek houtopslag

Feest!

April is hier wel echt feestmaand, Le husband was ook nog jarig! We vieren onze verjaardagen altijd samen want ik ben dus 3 dagen later ook jarig, op 27 april! Dus zijn dagje was lekker rustig, het was heerlijk weer dus we waren veel in de tuin te vinden, hebben plantjes geplant en kregen nog een bloemetje aan de deur gebracht. Als verjaardagsetentje maakte ik Mexicaans pulled beef met soft tacos en vanalles erbij. Het recept vind je overigens —-> hier

sedum
sedum plantjes
geum - nagelkruid
geum – nagelkruid
topbloemen kado
topbloemen kado
mexicaans pulled beef
mexicaans pulled beef
making of mexican pulled beef
making of mexican pulled beef
eerste aardbeitjes
eerste aardbeitjes

Tussen onze verjaardag in, op zondag, kregen we even kort bezoek van andere bff met gezin; We hadden elkaar al een hele tijd niet live gezien (ze wonen niet in de buurt) en ook nu alleen maar kort en alleen buiten. Maar ondanks dat toch fijn elkaar weer ns in het echt gezien te hebben! We kregen super leuke cadeautjes en ik maakte voor haar ook een portie Granola (ook haaar had ik dat al een tijdje geleden beloofd).

bff kado
kadootje
home made granola by claudia
home made granola by claudia

Nog meer Feest, Claudia’s koninginnedag

En dan dus mijn verjaardag, mijn eigen koninginnedag! Het zit wel in de familie, toen mn vader nog leefde hadden we ook altijd feest op koninginnedag, hij was nl op 30 april jarig. Dus zo lang ik weet was er altijd dubbel feest op die dag. Nu Koningsdag op 27 april valt sinds 2013 heb ik dus weer elk jaar dubbel feest!

Wederom is er echter – door Corona – weer geen ‘normale’ Koningsdag, mja de slingers in dit leven moet je toch zelf ophangen en zo gezegd zo gedaan. Ik versier het halve huis met oranje slingers, attributen en vlag. Mijn outfitje bestaat altijd uit oranje, blauw en wit zo’n beetje dus al met al ..feest!

oranje vlaggetjes in de tuin
oranje vlaggetjes in de tuin

Een groter feest met (meer) gasten halen we wel in…nu waren er toch wel wat verrassingen en bezoekjes die dag en ik vond het een reuze gezellige en geslaagde (verjaar)dag! Ook de vele felicitaties via mail, whatsapp en social media droegen hier natuurlijk ook aan bij, thanks!

Claudia's koninginnedag
Claudia’s koninginnedag
koninginnegebakje
koninginnegebakje
nog meer gebak
nog meer gebak
kadootjes!
kadootjes!
nog meer kadootjes
nog meer kadootjes
kadootje aan onszelf
kadootje aan onszelf

Verder nog wat?

Jaaa vast wel! Zo ontwaakte de tuin weer steeds meer. Het weer was ook uitermate wisselend, mja april doet wat ie wel zoals ik al zei. Ik scande nog steeds dia’s uit vroegere tijden ofwel puur vintage hahah. Ook was ik een keer 2 minuten te laat thuis voor de avondklok maar niemand die het opviel. Max verstappen won zijn eerste race van 2021 op zondag 18 april in Imola. Ging ik weer ns bij kazerij Verschuren in Eijsden langs voor nootjes (en kaas uiteraard).

vintage me
vintage me
vintage claudia
kleine ikke als meermin met hubba bubba kaugom
max wint Imola2021
max wint Imola2021
kazerij verschuren eijsden
kazerij verschuren in Eijsden
nootjes uit Eijsden
nootjes uit Eijsden

En wattt hebben we dan gegeten? Nou vanalles en nog wat weer deze maand. Buiten de avg (aardappelen/vlees/veggie/vis/groeten) wat er altijd wel bij zit (en de goulashsoep en pulled beef wat ik al noemde) hadden we nog o.a. de volgende zaken op het menu:

  • lasagne met kip, spinazie en ricotta (recept volgt nog)
  • tapas en hapjes samen met een vriend die op bezoek kwam
  • kipsaté met nasi (recept volgt nog)

Verder sluit ik als gewoonlijk weer af met wat fotootjes!

tapas with friends
tapas with friends (nja 1)
kip spinazie ricotta lasagne
kip spinazie ricotta lasagne
kip saté voorbereiding
kip saté voorbereiding
kip saté
kip saté
pioenroos bijna open
pioenroos bijna open
pioenroos weer wat meer open
pioenroos weer wat meer open
myosotis salvatica - vergeet mij nietje
myosotis salvatica – vergeet mij nietje
ajuga reptans - kruipend zenegroen
ajuga reptans – kruipend zenegroen
zonsdondergang gezien vanuit de badkamer
zonsdondergang gezien vanuit de badkamer

You may also like

4 comments

Chantal 15 mei 2021 - 09:52

Oeeee de spinazie lasagne! Binnenkort ook weer eens maken. En wat een heerlijke tuin 😍

Tamara 15 mei 2021 - 10:47

Wat een leuk blog! En je recepten en presentatie zijn geweldig…… ik heb die gave helaas niet 😞 maar daarvoor heb ik jou ! En voor iedereen die van granola houdt echt super lekker ! Volgende keer ga ik zelf een poging wagen

Audrey 16 mei 2021 - 13:16

Weer genoten van jouw schrijfkunsten met bijbehorende foto’s.
De granola’s zijn heerlijk, vindt Jordy ook😅

natascha 15 mei 2021 - 11:31

Wat jij niet allemaal niet meemaakt, echt zo gezellig om te lezen!

Comments are closed.

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer