Home blogpost Claudia’s maand – januari 2024

Claudia’s maand – januari 2024

by Claudia
claudias maand januari 2024

Nieuw jaar …nieuwe kansen

Tenminste.. zo zou het moeten zijn toch? Ik hoop dat jullie allemaal goed geland zijn in 2024 en gaan we ns kijken wat dit jaar voor ons in petto heeft.
De eerste dag van januari begonnen we met een lekker ontbijtje; wij noemen dat het zondagsontbijt en doen dit bijna elke zondag (behalve als le husband vroeg wil gaan mountainbiken). Lekker uitgebreid en rustig ontbijten, muziekje op en dan bespreken we dingen die we willen gaan doen of andere zaken die ons bezig houden.

Ik heb al ns eerder verteld dat ik niet aan goede voornemens doe, maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik geen ideetjes of plannen heb voor dit jaar. Die heb ik eigenlijk altijd wel genoeg maar dat heeft niks met voornemens te maken, dat klinkt zo gemaakt. Dan begin je met goede moed aan iets wat je je zelf soort van oplegt en dan val je al snel door de mand omdat je het – als je heel eerlijk bent – op dit moment gewoon niet wil of er nog niet aan toe bent. Doe dingen als je ze echt wil en op het moment dat je er echt klaar voor bent, werkt veel beter!

Een van de eerste plannen is .. kerstboom opruimen! Feestdagen zijn weer voorbij dus tijd voor alles weer netjes in te pakken en op de zolder te parkeren tot de volgende keer. In onze kerstboom hangen veel Disney-en vakantie “meebrengsels” maar ook super leuke cadeautjes van super leuke mensen en daarom noemen we ‘m ook wel onze memory boom.

1 januari ontbijt
Disneykerstboom
Disneykerstboom
Alles 1 voor 1 inpakken
1 januari ontbijt
Kerstboomspul
klaar!

Winter Wonderland…

Met sneeuw heb ik altijd een soort van mixed relatie. Aan de ene kant vind ik het prachtig (love die dikke vlokken die dan naar beneden vallen) en word ik er super enthousiast van en aan de andere kant is het altijd lastig met autorijden. En dan bedoel ik meer het vaak domme gedrag van andere automobilisten .. die van och dat beetje sneeuw, ik rij zoals altijd en dan zie ik wel. Of zo van ik hoef eigenlijk niks maar ik moet toch wat …nou en dat irriteert me dus ..zo! Maar goed, het mooie overheerst dan toch wel weer en zeeeeker als er dan ook nog ns blauwe luchten met zon zijn, dan is het echt een plaatje! Dus hups wandelschoenen aan en gaan! Behalve wandelen is sneeuwscheppen natuurlijk ook een must.. tenminste ..vind ik. Hou – indien mogelijk – je looppaden rondom het huis vrij anders ligt er meer sneeuw binnen dan buiten offff in mijn geval ook…en roetsjjj daar ligt ze weer hahaha… maar deze keer dus niet!

Speaking of irritatie .. enkele opmerkingen uit het leven gegrepen tijdens de sneeuwdagen:
“ga je door de sneeuw lopen? dan krijg je koude voeten!”
“wat ben jij een workout aan het doen met die sneeuwschep”
“boh het is glad he”
“hadden ze sneeuw gemeld?”

Maar na een paar dagen was de sneeuw weg in no-time en kregen we weer herfstweer .. gelukkig hebben we de foto’s nog:

1e keer sneeuw dit jaar (niet zooo veel)
sneeuwtopjes
ice MINI
badkamerraam vol sneeuw, niks meer te kijken
17/18 januari beetje meer sneeuw
wc papier in stijl (nee heb geen wc buiten)
hoi
zicht op Valkenburg
geveegd en gestrooid
sneeuwruimen
dankzij de stroming en de bubble makers vijver beetje vrij
lopend in het veld richting Emmaberg
beetje geveegd en gestrooid
wintersport weer

Sport en ontspanning…

Sinds ik zo’n 2 jaar geleden een vervelende knieblessure heb gehad (waarschijnlijk in de tuin ontstaan) heb ik via mn fysio de sportschool ontdekt. En ik vind het nog leuk ook .. zo leer je weer ns wat nieuws over jezelf. Dus ik ga al een tijdje 2x per week vanaf 8.30u een uur (soms wat meer) aon de geng! van fietsen tot de legpress en van grondoefeningen tot meneer bokszak ns flink op zn donder geven. De muziekkeuze tijdens de workout is niet altijd de beste, maar leuke mensen om af en toe mee te kletsen maken het dan wel weer goed. Vorige maand was het een beetje minder met de workouts aangezien ik mn duim nogal gekneusd had (gevallen over een wasmand, gewoon lomp) en ik niet alles kon doen wat ik wilde. Maar duimpje doet het inmiddels weer dus let’s go!

Qua ontspanning thuis ben ik een enorme badder fan.. zeker in deze tijd van het jaar..lekker opwarmen, muziekje aan, bruisbal het water in, kijken hoe die oplost en meer hoeft het niet te zijn! Natuurlijk zijn er nog meer leuke dingen om te doen ter ontspanning: van een leuke serie kijken, vakantie- en andere plannen maken met le husband tot bijkletsen met la bff bijvoorbeeld.

mijn “eigen” gym
cadeautje gekregen van mn fysio
tv kijken met hamsteruhhh sokkies (gekregen van la bff)
it’s me
gewoon slaan die zak
met bruisbal in bad


Vakantieplannen…

Speaking of vakantieplannen maken .. we (le husband en ik) hebben inmiddels iets heeeel leuks gepland! Sinds we elkaar kennen (eind dit jaar inmiddels 25 jaar!) hebben we al vele mooie reizen mogen maken. De laatste jaren zijn we vanwege Corona en familie omstandigheden niet meer buiten Europa geweest en daar komt nu dan weer verandering in!

We hebben inmiddels tickets geboekt, diverse verblijven geregeld en de route klaar. De reis (in mei/juni) gaat richting USA!
Ons eerste plan was een roadtrip vanuit Boston door New England maaaar uiteindelijk hebben we toch voor een andere bestemming gekozen:
We vliegen naar Salt Lake City en beginnen daar onze roadtrip door de staten Utah – Arizona – New Mexico en Colorado. We eindigen dan 28 dagen later weer in Salt lake City en vliegen terug naar NL.

Verdere details volgen nog en ook dit jaar kunnen jullie ons natuurlijk ook weer live volgen op ons prive reisblog (dus niet op deze website). Maar zoals gezegd, meer info volgt!

route plannen
met deze 777-200 gaan we vliegen

Allcrea @work…

En jaaa er moest ook nog “gewoon” gewerkt worden. Na het jaarlijkse einde-jaars verlof (deze keer meer gebruikt voor 2023 rustigggg af te ronden) was het dan weer tijd om terug naar de regelmaat te gaan. Dus inmiddels heb ik weer heel wat besprekingen gevoerd, ben ik bij velen van jullie op bezoek geweest voor van alles en nog wat, websites gemaakt en bijgewerkt en heb ik weer allerhande apparatuur geleverd/besteld aan de klanten met installatie- en uitlegservice. Allemaal vaak onder het genot van een kopje koffie (of iets anders) en in gezelschap van een hoop huis/kantoor dieren.

op kantoor met mn warmte mat
ik sliep eigenlijk ..
nieuwe laptop voor klant
praat met mij ..
aandacht aandacht
kopje koffie @home

Verder nog wat ?

Natuurlijk is er altijd nog wat … Zo waren we op een zaterdagmorgen in een uitgestorven Maastricht, was ik weer druk in de keuken bezig met van alles en zijn de eerste sneeuwklokjes in de tuin gesignaleerd. Ook heb ik allerhande Oostenrijkse en Zwitserse souvenirs (vanaf de 70’s) ns bij elkaar gezet die we (wij, pap en mam, opa en oma) ooit daar hebben gekocht, super leuk!

bijna lege Muntstraat
Op de Markt ook nog niet veel loos
Achter het Vleeshuis ..ook niemand
deze sla ik eigenlijk nooit over
wakker worden!
wurzelsepps
belllll
een van mn favo winkels
favo rekje bij de Lush
let’s schik some bloemetjes
muziekhuisje
nog meer belll

Wat stond op het menu?

En wattt hebben we dan gegeten? Nou vanalles en nog wat weer deze maand. Buiten de avg (aardappelen/vlees/veggie/vis/groenten) wat er altijd wel bij zit hadden we nog o.a. de volgende zaken op het menu:
(ik zal binnenkort weer wat nieuwe recepten plaatsen)

  • traybake baharat (o.a. met zoete aardappel, pastinaak, wortel en kip)
  • eenpans lasagna
  • zelfgemaakte pizza
  • erwtensoep
  • Mexicaanse tortilla’s met mexicaans stoofvlees —-> Recept vind je hier
  • appel-abrikozen flappen met citroenrasp en rozijnen
traybake baharat met yoghurtdip en feta
eenpans lasagna
erwtensoep
zuurkoolschotel met ananas uit de oven
pizza
appelabrikozen flappen

Afsluiter: Fotooootjes!

Zoals gewoonlijk sluit ik het blog af met wat fotootjes! Tot snel weer!

Mestreech
een van de vogel voederplekjes
bruisbal met een hartje
teckel vriendje Joep(ie) wil nooit op foto’s eigenlijk

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer