Home blogpost Claudia’s maand – maart 2024

Claudia’s maand – maart 2024

by Claudia

Maart roert zn staart

Zo zeggen ze dat tenminste.. en dat was eigenlijk ook wel zo ..qua weer dan. Maar wat ging dat snel voorbij weer dit eerste kwartaal he!? of ligt het aan mij, kan ook. In elk geval vond ik de afgelopen 3 maanden voorbij vliegen.

Mja laten we ns bij het begin van de maand beginnen..de 1e maart .. eindelijk begon het Formule 1 seizoen weer! Ja ik (nja wij) kijk al jaaaaren Formule 1. Ik denk zo vanaf ergens eind jaren 80, weet het niet eens meer ..vorige eeuw zeg maar. Momenteel is natuurlijk heel veel te kijken en wij kijken dan ook bijna alles (dus ook pre race en post race). En ja we staan ook gewoon in het weekend heeel vroeg op mocht de race om 5u beginnen of zo. Een vrije training midden in de nacht die wordt meestal wel geskipt, maar de qualificatie en de race die worden altijd gekeken. In maart keken we 3 races dus gelijk een goed begin van het seizoen!

Lente (te vroeg) in aantocht…

Ja de lente is te vroeg .. je ziet het overal in de tuin en in de natuur, alles is zo’n beetje een maand te vroeg. Wel mooi allemaal en voor het gevoel – door al die donkere (regen) dagen – zijn we er ook wel aan toe. Maar goed eigenlijk is ie dus te vroeg; ben ns benieuwd hoe de rest van het jaar nu gaat verlopen .. hebben we dan straks ook eerder zomer of juist een langere lente .. of zoiets. Nja we gaan het wel zien.

Waar het ook wel ns tijd voor was..de houten tuintafel cleanen. Gerrrum, hij zag helemaal groen van ellende. Dus heb ‘m ns flink gesopt met spons, borstel en soda. Mja eer ie uiteindelijk droog was én ik eigenlijk de dag erna weer verder wilde met poetsen..tja ..toen regende het dus weer … Tot op nu (begin april) heb ik dat dus nog niet meer kunnen doen…óf het regende, óf ik moest werken, óf ik was niet thuis, óf er waren nog andere dingen. Mja alles onder het motto “kump good!”

Sport en ontspanning…

Natuurlijk werd er ook weer gesport; nog steeds 2x per week gelijk ‘s morgens ben ik the gym te vinden. De rest van het sporten vindt voornamelijk hier in de tuin plaats, zeker nu we met project voortuin zijn gestart. Behalve dat project is hier altijd wel iets te doen..met gemak loop je dan 10.000 stapjes op een dag en dat alleen in- en om het huis.

Ontspanning was er natuurlijk ook .. we hadden een lang weekend vrij met Pasen! Nja vrij .. ik zei net iets over project voortuin..daar zijn we dus op goede vrijdag mee gestart..dus goed besteed ;-)! En ja dat is ontspanning, geestelijk dan hahah.
Vorig jaar hebben we tussen de bedrijven door alle buxus uit de voortuin gehaald; nu waren er dat nogal wat, ik denk zo’n 30m aan buxushaag (in betonnen bakken die moesten er ook uit). Het gevecht met de mot/rups hebben we uiteindelijk maar opgegeven, jammer maar helaas. Daarvoor hadden we al 2 containers gevuld met kiezel die in de voortuin lag .. scheppen scheppen scheppen. Dus tijd voor een nieuw ontwerp. Daar waren we al een tijdje uit, mja je moet wel tijd hebben én het weer moet beetje meespelen, dus zo gezegd zo gedaan, het begin is gemaakt. Grondfrees gehuurd en hupsakee .. daarna taak om stalen borderranden te zetten en zo verder. Laatste weekend van Maart dus begonnen, het vervolg komt dan in het blog van april voorbij!

En weet je .. naaa zo’n dag hard werken in de tuin is het heeeerlijk afschakelen en ontspannen in bad! dus deh toch ontspanning hahaha en daarna lekker met de pootjes omhoog een leuke serie kijken, wie doet je wat!?

lekker slaan op dat ding
lekker slaan op dat ding
lol met mezelf enzo
huur n frees and go
huur n frees and go
aanharken
aanharken
1e stuk gedaan
1e stuk gedaan
cortenstalen borderrand
cortenstalen borderrand
laag stol er uit scheppen
laag stol er uit scheppen
nu nog plaatsen
nu nog plaatsen
1e randje staat
1e randje staat

Allcrea @work…

Natuurlijk wordt er ook nog “gewoon” gewerkt. Ik ben ook deze maand weer bij velen van jullie op bezoek geweest voor allerhande digihulp, websites aangepast en bijgewerkt, wat laptopjes geopereerd en heb ik weer allerhande apparatuur geleverd/besteld met installatie- en uitlegservice. Allemaal vaak onder het genot van een kopje koffie, thee of iets anders en is het vaak ook nog ns heel gezellig. Natuurlijk zijn er ook vaak huis/kantoordieren bij en die willen natuurlijk ook altijd aandacht (nja waarschijnlijk denken ze dat ik eigenlijk voor hen kom…zit wat in hahah)

Een van de leuke dingen deze maand was toch wel de lancering van de website van Ilona Kunstzinnig! Na een hoop wegen bewandeld te hebben heeft Ilona de knoop doorgehakt en opende ze deze maand haar eigen atelier/galerie! Hoe leuk is dat dan?! We hebben naar deze opening toe gewerkt om alles af te hebben qua website, logo, drukwerk, gevelbord etc. zodat ze in stijl kon beginnen aan haar nieuwe avontuur! Natuurlijk was ik bij de opening (samen met la bff, wel zo gezellig) en wat zag het er allemaal mooi uit! We gaan nu nog verder werken aan haar social media , SEO (search engine optimazation), Pinterest enz. Nieuwsgierig? Check de website —-> klik hier en kijk wat voor moois Ilona allemaal maakt!

at work en f1 kijken
at work en f1 kijken
harde schijf uit een stoffig pc'tje halen
harde schijf uit een stoffig pc’tje halen
laptopje updaten naar windows 11
laptopje updaten naar windows 11
website bespreking op locatie
website bespreking op locatie
opening atelier Ilona Kunstzinnig
opening atelier Ilona Kunstzinnig
flyers ook klaar
flyers ook klaar
laatste check website Ilona Kunstzinnig
laatste check website Ilona Kunstzinnig

Verder nog wat ?

Natuurlijk is er altijd nog wat … Zo was ik nog bij de opticien voor deel 2, oogmeting zonder lenzen.. gelukkig heb ik nog een bril anders ging het niet. (want -6,5 ..dan zie je niet zo veel) Maar ok, alles goed bevonden en ik ging testen met nieuwe lenzen, die zowel mijn “veraf” probleem verhelpen én ondersteuning geven voor dichtbij én er zit ook nog een filter in. Volgens mijn opticien moest ik niet gelijk een gat in de lucht springen want bij meer dan de helft van de mensen werkt het niet goed of duurt het even of werkt het zelfs helemaal niet .. Nou ik kon dus niet wachten tot ik thuis die dingen kon testen! En guess what?! Het werkte 1-2-3 gelijk! Dus dat lost mijn lenzen plus pc bril, leesbril etc. op en zie ik weer als vanouds! Zoooo blij mee, dat dat gewoon kan met een lens! Heb gelijk de dag erna mijn opticien gebeld om te zeggen hoe blij ik was! Hij ook blij!

Waar ik ook blij mee was .. nja eerst niet, want mijn auto maakte een vreemd geluid. Een soort schurend/piepend geluid, ergens aan de rechterkant. Alleen bij langzaam optrekken/rijden en dan weer niet. Dus ik hups naar de garage, ff laten checken. De monteur al hangend uit het raampje rijden er mee om te horen waar het geluid vandaan kwam..zag best komisch uit aangezien het over een rotonde was hahah. Maar ok, probleem was snel gevonden, een klein bultje achter bij de velg ergens wat niet hoorde.. (ben geen automonteur he, heb wel foto’s gezien en uitleg gehad maar ik onthou dan alleen: iets wat al was, gemaakt en niks aan de hand). Alles weer gratis verholpen en er piept niks meer, fijnnnnn!

wachten bij de opticien
wachten bij de opticien
met bril
met bril
at work bij in de MINI showroom
at work bij in de MINI showroom
MINI weer klaar
MINI weer klaar

Wat stond op het menu?

En wattt hebben we dan gegeten? Nou vanalles en nog wat weer deze maand. Buiten de avg (aardappelen/vlees/veggie/vis/groenten) wat er altijd wel bij zit hadden we nog o.a. de volgende zaken op het menu:
(en jaaa er komen binnenkort echt weer ns wat nieuwe recepten!)

  • een klassiek zelfgemaakt kippenpasteitje
  • oven pastaschotel met chorizo en gegrilde paprika
  • Granola voor in de yoghurt —-> klik hier voor het recept
  • zoete aardappel-andijvie stamppot met falafel —-> klik hier voor het recept
  • soep van geroosterde tomaatjes, met clubsandwiches
zelfgemaakte kippenragout met pasteitje
zelfgemaakte kippenragout met pasteitje
pasta uit de oven met chorizo
pasta uit de oven met chorizo en gegrilde paprika
Harira maaltijdsoep
geroosterde tomatensoep met clubsandwiches
zoete aardappel-andijvie stamppot met falafel
zoete aardappel-andijvie stamppot met falafel
home made granola
home made granola
cordonblue met krieltjes en witlof salade
procureur uit de oven met pepersaus, broccoli en aardappelkroketjes

Afsluiter: Fotooootjes!

Zoals gewoonlijk sluit ik dit blog weer af met wat fotootjes! Tot snel weer!

volle maan
volle maan
new shoes!
new shoes!
fan van kazerij verschuren in Eijsden
fan van kazerij verschuren in Eijsden
even wat ingeslagen
vriendin Woezel
vriendin Woezel
vriend Bowie
vriend Bowie
dilemma
dilemma
boeketje bloemen geschikt
boeketje bloemen geschikt
werd er zomaar een appeltaart voor ons gebakken
werd er zomaar een appeltaart voor ons gebakken
koffie testpakket
koffie testpakket
veel kikkerdril al
veel kikkerdril al
lekker badderen
lekker badderen
paasontbijt
paasontbijt
met paaskoffie
met paaskoffie

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer