Home blogpost Claudia’s maand – december 2021

Claudia’s maand – december 2021

by Claudia
claudia's maand december 2021

decembermaand…kerstboom-maand…

Ja en ok natuurlijk ook nog wel Sinterklaas en andere dingen, maarrr voor mij een goede reden om aan de Kerstboom te beginnen! We hebben al jaren een “neppert” en geen echte boom meer. Handiger en duurzamer denk ik ook. Daarbij is het beste een mooie, ook van dichtbij ;-). We hangen ‘m elk jaar vol met onze verzameling kerstboomdecoraties: heeeel veeel Disney (afkomstig van Disney World, Disneyland Parijs en diverse Disney stores) en decoraties die we van onze reizen hebben meegenomen: van Las Vegas tot Whistler (Canada) en van Californie tot Colorado en nog veel meer. Altijd leuk om te zien en om weer terug te denken naar de tijd en plek toen we de decoraties kochten. Maar ook leuk om aan de mensen te denken die diverse Disney items voor ons meegenomen hebben van hun vakantie! Zo weten we van elk item waar of van wie het vandaan komt! Super leuk!

Disneykerstboom
Disneykerstboom
Disneykerstboom en ik
Disneykerstboom en ik
Disneykerstboom
Disneykerstboom
Disneykerstboom
Disneykerstboom
Disneykerstboom
Disneykerstboom
Disneykerstboom
Disneykerstboom

baby eh cats and dogs-sitten…

La bff heeft 4 katten en 2 honden en alssss ze dan een keer met haar hubby een avondje weg wil, dan komt tante Claudia wel cats-and-dogs-sitten! Gezellig en super leuk vind ik dat dus ik krijg het avondje wel om! Sjors (Britse Korthaar kater) was alleen zoooo moe dat ie op mn schoot in slaap viel. Ja het is ook vermoeiend allemaal, tante Claudia in huis die continue fotoshoots wil houden! De twee honden wonen buiten in hun eigen villa, dus daar ga ik dan ook geregeld even kijken of het huishouden nog allemaal loopt daar. Al met al weer een leuk avondje gehad met zn allen, iedereen happy!

Sjors en ik
Sjors en ik
bijna sleepy
bijna sleepy
ik kiep bijna om
ik kiep bijna om
Sjors slaapt
Sjors slaapt
even wat eten tussendoor
even wat eten tussendoor
Rocky krijgt koekje
Rocky krijgt koekje
gezellig op de bank
gezellig op de bank
ben nog wakker
ben nog wakker

Sushi night with friends …

I love Sushi! Maar dat had ik al ns verteld ..en dan wel versgemaakte sushi he ..geen supermarktsushi of zoiets. En nog beter, sushi with friends! Dusss zo gezegd zo gedaan. Deze keer met zn vieren en net voor kerst, dus dan noemen we het sushi night with friends with christmas elements ..of zoiets.

We hadden van te voren natuurlijk besteld (natuurlijk weer te veel), hubby en ik zorgden voor een gedekte tafel met wat snackjes on the side. La én le bff (geen setje hahah) gingen de sushi ophalen. We kregen ook nog 2 kortingsbonnen voor een volgende keer mee die 2 maanden geldig zijn, dus tja ..dan moet het maar weer binnenkort he..

sushi night with friends
sushi night with friends
sushi night with friends
sushi night with friends
sushi night with friends
sushi night with friends


Kerstmis en Oud/nieuw…

Ook dit jaar was kerstmis weer ns anders dan anders vanwege het Corona gebeuren. Daarom ook dit jaar wederom simpel en dat is ook helemaal niet erg eigenlijk. Ik haalde lekker spullen bij onze favoriete winkeltjes, we hadden iets lekkers voor bij de koffie en ik maakte een gevulde kalkoenrollade (recept volgt apart) met cranberrysaus, aardappelgratin en div. groenten.

Dan hebben we vaak ( dit jaar dus ook weer) een 3e kerstdag in het leven geroepen. Voorheen om het bezoek wat te verdelen en nu eigenlijk ook wel hahah. Alleen die dag kwam le bff en omdat we dan graag iets anders dan anders doen, maakte ik lekker uitgebreid Mexicaans eten! Le bff kwam een paar dagen voor kerst terug uit Londen, en had iets leuks vanuit de Disney store meegenomen voor in onze kerstboom! Super leuk voor bij de collectie!

Omdat mijn wafelijzer een tijdje geleden gesneuveld was werd het tijd voor een nieuwe. En nu ook gelijk eentje waar ik heel wat jaartje vooruit mee kan en waar ik alleeeeeee maten wafels mee kan maken. Na wat research heb ik gekozen voor Hèt wafelijzer (ja zo heet ie) van FriFri. Het is een Belgisch merk en bestaat al sinds de jaren 50 van vorige eeuw. Aangezien Belgen wel van de wafels zijn (luikse wafel, brusselse wafel, gevulde wafel etc) dacht ik DIE moet ik dus hebben!

Onze traditie met oud/nieuw is OF we gaan iets actiefs doen en/of we gaan iets klussen in of om het huis. Dus ook dit jaar weer! Hubby maakte een mountainbike tocht, ik ging wafels bakken met mn nieuwe wafelijzer, thuis sporten want the gym was dicht op 31 december en we gingen ons (internet)netwerk “eventjes” aanpakken in huis.

even langs kazerij verschuren
even langs kazerij verschuren
inslaan bij visser chocolade
inslaan bij visser chocolade
tijd voor koffie met wat lekkers
tijd voor koffie met wat lekkers
gebakjes van peter lemmens
gebakjes van peter lemmens
alles staat klaar voor de gevulde kalkoenrollade
alles staat klaar voor de gevulde kalkoenrollade
eerst de vulling maken
eerst de vulling maken
ingepakt de oven in
ingepakt de oven in
serveren met cranberrysaus
serveren met cranberrysaus
aardappelgratin
aardappelgratin
voorzichtig in plakken snijden
voorzichtig in plakken snijden
cranberrysaus maken
cranberrysaus maken
nieuw wafelijzer van frifri
nieuw wafelijzer van frifri
wafels bakken
wafels bakken
wafels bakken
wafels bakken
wafels klaar
wafels klaar
kerstcadeautje stitch voor in de boom
kerstcadeautje stitch voor in de boom
3e kerstdag mexicaans menu
3e kerstdag mexicaans menu
christmas me
christmas me
aan de slag met het netwerk
aan de slag met het netwerk
patchkabels testen
patchkabels testen

Allcrea @work…

En jaaa er moest ook nog “gewoon” gewerkt worden. Ik had wel tussen kerst en nieuw soort van verlof, maar dat is dan meer om administratieve en overige dingen af te ronden dus niet echt vrij vrij. Maar ok zo heb ik weer heel wat besprekingen gevoerd, digihulp geleverd op locatie en van afstand, websites gemaakt en bijgewerkt en heb ik weer allerhande apparatuur geleverd aan de klanten met installatie- en uitlegservice. Allemaal vaak onder het genot van een kopje koffie (of iets anders) en in gezelschap van een hoop huis/kantoor dieren. Ook kreeg ik van een lieve klant een doosje kruidenthee cadeau omdat ik die altijd drink als ik bij haar ben.

harddisk uit laptop halen
harddisk uit laptop halen
nieuwe tablet voor klant
nieuwe tablet voor klant
kopje koffie op locatie bij een klant
kopje koffie op locatie bij een klant
lief cadeautje van een klant
lief cadeautje van een klant

Verder nog wat ?

Natuurlijk is er altijd nog wat … zo werd Max Verstappen WERELDKAMPIOEN Formule 1 in een bloedstollende laatste wedstrijd in Bahrein. Meestal zit ik dan zo tegen het einde klaar om een foto van de tv te maken met de finish enzo, maar zelfs dat had ik vergeten..boh wat een wedstrijd!!

Ook trok ik bij mam op de wc het touwtje van de trekschakelaar kapot (dus die in de schakelaar zit)..nja waarschijnlijk had ik m bij toeval in mn handen, alles slijt met de jaren he hahah. Maar goed..wat nu ..nou dan regelen we toch een nieuwe en fixen we dat! Mam zegt nog zo van: kun jij dat dan? dat is stroom he …Ja mam dat weet ik en dat kan ik maken. Mam blij!

Met sporten ben ik ook nog steeds bezig. Met mijn blessure gaat het weer wat beter en daarbij blijk ik dit sportschool gedoe ook nog leuk te vinden ook … zo leer je nog ns wat over jezelf.

Max verstappen wereldkampioen
Max verstappen wereldkampioen
Max verstappen wereldkampioen
Max verstappen wereldkampioen
sporten in de gym
sporten in de gym
sporten in de gym
sporten in de gym


Wat stond op het menu?

En wattt hebben we dan gegeten? Nou vanalles en nog wat weer deze maand. Buiten de avg (aardappelen/vlees/veggie/vis/groeten) wat er altijd wel bij zit hadden we nog o.a. de volgende zaken op het menu:

  • zweedse gehaktballetjes met rode kool en aardappelpuree
  • pita gyros
  • gevulde kalkoenrollade met cranberrysaus, aardappelgratin en div. groenten (recept volgt nog)
  • Mexicaanse tortilla’s met chili, crispy chicken, mexicaans stoofvlees (recepten volgen nog)
pita gyros
pita gyros
zweedse gehaktballetjes met puree en rode kool
zweedse gehaktballetjes met puree en rode kool
cranberry saus
cranberry saus
3e kerstdag mexicaans menu
3e kerstdag mexicaans menu

Afsluiter: Fotooootjes!

Zoals gewoonlijk sluit ik het blog af met wat fotootjes!

chocomelletje na het sporten
chocomelletje na het sporten
lekker badderen
lekker badderen
happy new year
happy new year
het heeft gevroren
het heeft gevroren
goodmorning!
goodmorning!

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer