Home blogpost Claudia’s maand – oktober 2021

Claudia’s maand – oktober 2021

by Claudia

Oeps, daar ligt een boom

Op de eerste zondag in oktober deed ik ‘s morgens – na een stormachtige nacht – het rolluik van de slaapkamer omhoog en zag .. dat de Moeraseik (van ca 12 a 15m hoog) van de achter/zijburen omgewaaid was. Een grote boom die al jaren stond, maar nu dus voor een groot gedeelte in onze tuin lag. Bovenop onze afrastering, struiken, planten en gras. Nou, ook goeiemorgen..

Na wat heen- en weer lopen naar de buren (de eigenaren hebben het momenteel tijdelijk verhuurd), bellen met de eigenaar etc, is er ‘s middags begonnen met opruimen. Een hele klus dus dat was niet in één keer klaar. Na het opruimen kwam het zagen en hakken en uiteindelijk nog het verwijderen van de dikke stam (bij de buren). Al met al heeft het toch een aantal weekenden gekost/geduurd eer alles opgeruimd en verwerkt was.

Ook de afrastering moest opnieuw en dat heeft hubby samen met de buurman op een zondag gefixt. Helaas zijn er ook wat planten/heesters gesneuveld en wordt dat niet door de verzekering vergoed. Maar ok, het is wat het is en gelukkig hebben we buren die begrip toonden, meewerkten en ook nog voor een kleine financiële bijdrage gezorgd hebben.

boom omgewaaid
boom omgewaaid
bovenop onze border
bovenop onze border
knippen en opruimen
knippen en opruimen
aardig wat takken er al af
aardig wat takken er al af
daar ligt de moeraseik
daar ligt de moeraseik
nu begint het opruimen
nu begint het opruimen
walnoten rapen
walnoten rapen

Weekendje Rotterdam

samen met mn bff naar Rotterdam! Ik was er al heel lang niet meer geweest dus dat werd wel weer ns tijd. Ik heb er een apart blog voor gemaakt dus wil je ALLES over dit weekend lezen én zien dan ——-> KLIK HIER !!

Bij deze wel eventjes een paar fotootjes..

Rotterdam met mega cruiseship
erasmusbrug
erasmusbrug

Gymtime

Zoals ik al eerder vertelde liep ik al een tijd met een blessure aan mijn rechterbeen. Na een aantal bezoekjes aan de Fysio werd in elk geval duidelijk waar de problemen zaten en kon er aan gewerkt worden. Eerst manuele therapie en sinds die gestopt is ben ik actief bezig met sporten bij Fysio. Die heeft een sportschool (gym) bij zijn praktijk en daar kun je lekker rustig (nooit druk) werken aan je zelf (dat is dan weer niet rustig haha). Ik begon met 1x in de week en thuis wat oefeningen en dan een tijdje ben ik overgestapt op 2x 1uur in de gym en vaak ook nog wat oefeningen/workouts thuis. Het gaat steeds wat beter en – zoals ik al eerder zei – ik kom er gewoon uit als Claudia 4.0 of zo ..grote systeemupdate!

gymtime bij Fysiocare
gymtime bij Fysiocare
gymtime bij Fysiocare
gymtime bij Fysiocare

Home Alone…

Even een aantal dagen home alone. Hubby en een collega-friend gingen nog “even” lekker naar Oostenrijk (5 daagjes) om te mountainbiken en te wandelen. Heerlijk toch! Ondertussen had ik het huis voor meselluf en besloot wat herfstige spulletjes te halen bij het tuincentrum hier in de buurt. Zo kocht ik wat mooie heide, pompoentjes en de grootste Halloween die ik kon vinden. Middels een winkelwagentje de auto in, mja moest ik ‘m er uit ook nog uithalen en in de tuin zien te krijgen hahah. Hij lijkt misschien niet zo mega op de foto maar was echt wel groot en zwaar!

herfst!
herfst! even alles in/omplanten
5 soorten heide in 1 pot
5 soorten heide in 1 pot
grote pompoen op de achtergrond
grote pompoen op de achtergrond
Leogang - Oostenrijk
Leogang – Oostenrijk
stoere huurfiets
stoere huurfiets
hubby in zn liefste omgeving
hubby in zn liefste omgeving


This is Halloween…

Halloween, super leuk vind ik dat! Al jaren ..ook toen het nog niet zo bekend was hier in NL. Mja dat krijg je als je al vaker in de VS bent geweest en uiteraard helpen films en series ook mee!

In het verleden heb ik al vaker een Halloween feestje georganiseerd in de vorm van een klein get together met vrienden die ook wel van Halloween houden. Dit jaar niet …dit jaar was ik samen met La BFF op locatie! In de wijk waar de moeder van La BFF woont werd er een Halloween wandeling georganiseerd en kon je je opgeven als je “als huis” mee wilde doen. Zo gezegd zo gedaan! Ik met alll mijn Halloween spullen die kant op en la BFF zorgde voor nog voor wat lekkers voor ons EN natuurlijk Halloween snoep voor de kinderen. Ook had ze nog wat Halloween spullen en een oranje lichtslang die we door de voortuin gelegd hebben.

Na een paar uurtjes even doorwerken hadden we onze Halloween setting klaar en konden we ons omkleden, want we moeten de kids natuurlijk wel verkleed “ontvangen” buiten he! La BFF ging als scary skeleton en ik als crazy en scary bloody chef! Ik zette nog wat scary halloween geluiden op die via een bluetooth speaker de straat over galmden.

Ons Halloween huis incl ons trok veel aandacht! Veel kinderen vonden het best eng (was ook de bedoeling) en sommige wilden zelfs, nja durfden zelfs geen Halloween snoepje van me aan te nemen hahah. We hebben in elk geval een super leuke dag/avond gehad (moeder en vriendin hebben het van achter het raam allemaal stiekem bekeken hahah) en het weer werkte tot bijna aan het einde van de wandeling mee, daarna begon het te regenen helaas. Dus snel alles opruimen en naar binnen!

halloween huis
halloween huis
Halloween graveyard
Halloween berliner  bollen
Halloween berliner bollen
Kom maar als je durft!
Kom maar als je durft!
Halloween vlaai
Halloween vlaai
Scary!
Scary!
Scary BFF
Scary BFF
Kom maar als je durft!
Kom maar als je durft!

Allcrea @work…

Wederom moest er natuurlijk ook gewerkt worden en zo heb ik weer heel wat besprekingen gevoerd, digihulp geleverd op locatie en van afstand, websites gemaakt en bijgewerkt, product-foto’s gemaakt en kreeg ik weer nieuwe pc’s/laptops binnen die vervolgens weer richting de klant gingen. Allemaal vaak onder het genot van een kopje koffie (of iets anders) en in gezelschap van een hoop huis/kantoor dieren.

allcrea op locatie in Thorn
allcrea op locatie in Thorn
met hondje Julie
met hondje Julie
Nieuwe mac voor klant
Nieuwe mac voor klant
kopje koffie én zelfgemaakte worteltaart bij klant
kopje koffie én zelfgemaakte worteltaart bij klant

Verder nog wat ?

Natuurlijk is er altijd nog wat … zo ging ik met een familielid naar de oogkliniek voor (intake) staaroperatie, was hubby druk met houthakken tussen het werk door en keken we live naar de Red Bull Rampage (is een freeride mountainbikewedstrijd die alleen op uitnodiging wordt gehouden in de buurt van Zion National Park in Virgin, Utah, Verenigde Staten). Wil je er beelden van zien kijk dan maar ns: (WAARSCHUWING, als je dit nog nooit gezien hebt kan het best als “eng” worden ervaren)

in de oogkliniek
in de oogkliniek
houthakken
houthakken
stapeltje
stapeltje

Wat stond op het menu?

En wattt hebben we dan gegeten? Nou vanalles en nog wat weer deze maand. Buiten de avg (aardappelen/vlees/veggie/vis/groeten) wat er altijd wel bij zit hadden we nog o.a. de volgende zaken op het menu:

  • Pokébowl met zalm ja alweeeer
  • boerenkool met worst
  • groentesoep met kipgehaktballetjes
  • flammkuchen
pokebowl
pokebowl
boerenkool met worst
boerenkool met worst
groentesoep met kipgehaktballetjes
groentesoep met kipgehaktballetjes
flammkuchen
flammkuchen

Afsluiter: Fotooootjes!

Zoals gewoonlijk sluit ik het blog af met wat fotootjes!

tja ...
tja …
zonsopgang
zonsopgang
zonsverduistering door een ballon
zonsverduistering door een ballon
zonnebloem bijna leeg
zonnebloem bijna leeg (vogels pikken de zaadjes eruit)
nog steeds vlinders in de tuin in oktober
nog steeds vlinders in de tuin in oktober
nog ff lekker buiten zonder jas
nog ff lekker buiten zonder jas

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer