Home blogpost Claudia’s maand – Augustus 2021

Claudia’s maand – Augustus 2021

by Claudia
Claudia's maand - Augustus

Augustus..oogstmaand, de 8e maand ..midden-in-de-zomer-maand, voor velen vakantiemaand ..nja je snapt ‘m..Augustus dus. De maand waarin de zonnebloemen to the max in de tuin stonden, was ik het grootste gedeelte van de maand gewoon aan het werk en ging ik eindelijk naar de fysio met mn lastige knie/onderbeen waar ik al een paar maanden last hebt had en nog van alles meer!

Maar ok, laten we even alles een voor een bespreken!

Nieuw zonnescherm

In 2019 had ons zonnescherm het begeven. Het zonnescherm wat mijn opa en oma in de jaren 80! kochten, waar ze veel schaduwplezier van hebben gehad en uiteindelijk in 1998 hier terecht kwam. Dus je kunt niet zeggen dat het van minder kwaliteit was he, maar uiteindelijk heeft alles toch een houdbaarheidsdatum.

We besloten het een jaartje aan te kijken en niks op te hangen en maar ns een parasol te proberen. Mede gezien de warme 2020 zomer en het vele snoeien van de buurbomen begin dit jaar hebben we uiteindelijk toch besloten om een nieuw zonnescherm te kopen. We hebben lang gedacht over het wel of niet voor bijv. een (semi) permanente overkapping te kiezen, maar uiteindelijk terug naar de basis, een zonnescherm. Via een leuke actie bestelden we eerder dit jaar het zonnescherm..en wat was het moeilijk kiezen..qua doek. Hele boekwerken vol met stalen, kan het nog eenvoudiger ..pff …vroegerrrr had je oranje of groen (nja in mijn beleving dan) hahaha. Zo hadden ze ook een regenboogscherm ..vond ik oook wel leuk, maar ok toch maar niet gedaan. We hebben gekozen voor een frisse lichtgroene kleur met een streep en zijn met het uiteindelijk resultaat mega tevreden. Het ophangen van het scherm hebben we overgelaten aan de professionals, die zijn ervaren en ik had ook geen zin om op een ladder te gaan staan met zo’n loeizwaar ding.

Claudia’s vintage winkelke

In eerdere blogs heb ik al ns verteld dat ik bij mam vanalles aan het opruimen ben en zo kom je vanalles tegen wat vintage is. Zo ook dingen die ik ooit zelf heb gekocht…mja ..alles van 30 jaar of ouder is vintage ..dus ik ook en alles wat ik in de 80’s kocht ook hahah. Ook wel weer zo’n momentje van ohhh ehhh … Ook heb ik nog een hoop spullen die nog wel wat ouder zijn en afkomstig zijn van oma’s en opa’s, en overgrootoma’s etc.

Omdat met leuk lijkt om te doen en er vast mensen zijn die specifiek op zoek zijn naar bepaalde vintage spulletjes ben ik een instagram winkeltje begonnen, Claudia’s vintage winkelke (@claudias.vintage.winkelke). Heb je instagram dan kun je me daar volgen als je wil?!

Om leuke fotootjes te kunnen maken had ik ook een leuke setting nodig, dus ik bedacht: ik ga wat achtergrondjes behangen; waarom ook niet. Ik ben begonnen met 2 verschillende en misschien komen er nog wel meer maar voor nu is het even goed. Bij deze even wat spulletjes die in mijn vintage winkelke staan:

Vakantie in Tuinesië

Ja onze zomertuin .. alles bloeit en groeit op zn max. Ook oogste ik de eerste bramen, aten we best veel buiten en genoten we van lekker frisse avonden waarop het heerlijk zitten was naast de vuurschaal. Van buxussnoei tot een oppepper voor het gras (opvullen en inzaaien) en natuurlijk ook lekker genieten van het al het moois. Vanaf 20 augustus hadden we zo’n twee weekjes vakantie en dan is het – mede omdat ik vanwege een blessure niet veel kon doen – extra fijn om dan toch vanalles in- en om het huis te kunnen doen.

Fysiotime bij Fysiocare

Tja …sinds mei ongeveer liep ik al met wat klachten aan mn rechter onderbeen. Dan aan mn scheenbeen, dan mn kuitbeen, dan zijkant knie, dan binnenkant knie..nja vanalles wat zeg maar. Toen ik een keer na 3 uur staan bij een klant naar mijn auto liep ..nja ..strompelde ..ben ik met de lift naar beneden gegaan in de parkeergarage. Iets wat ik noooit doe.. Van te voren liep een vrouw met rollator me voorbij, dusss toen was het toch echt tijd voor Fysio. Eerder was ik meer in standje “gaat wel weer ooooover, laat gaaaan”.

Na een check bij de Fysio bleek het te gaan om een aantal aanhechtingen, spieren, pezen etc aan de buitenkant en aan de binnenkant van mijn rechterknie die verrekt, overbelast en vanalles nog wat waren. Ik wist niet precies aan te geven waar het zat maar dat was ook wel logisch achteraf omdat het dus door die aanhechtingen eigenlijk bijna in mijn hele been voelbaar was. Daar heb je een fysio voor he..om je net zolang te pijnigen dat ie precies weet waaar het zit …

Waar komt het vandaan..nja vanalles wat denk ik ..wat te veel slepen met vanalles zowel in de tuin en bij mam tijdens het opruimen, maar ook een ietwat afwijkende stand van mijn been én mijn oude enkelbanden blessure …in elk geval (zo mijn fysio) niet van het niks doen. Maar goed …tijdens mijn vakantie zat ik dus meer bij de fysio als dat we wat leuks ondernomen hebben, maar och ..je doet er verder ook niks aan en er zijn ergere dingen.

Update eind oktober: het is nog niet over ..wel beter ..ben nu zelf elke week bij de fysio èn thuis aan het trainen en het gaat goed vooruit! Ik kom er als Claudia 4.0 uit denk ik ..grote update! hahaha

Dagje chill ‘n ploensj

Na alle Corona toestanden, lockdowns etc was het dan eindelijkkkkk weer ns tijd om naar Thermae2000 te gaan met la BFF! Een heerlijk relaxed dagje met veel zon, veel (thermaal) water gebadder en gewoon gezellig doen. Ik kon echter met ‘dat been’ niet zwemmen maar met wat spartelen kom je ook vooruit. We begonnen met een lekkere lunch en later had la BFF nog een lomi lomi massage. Helaas mag je in Thermae2000 geen foto’s maken dus dan maar een paar van hun website.

Allcrea @work…

Wederom moest er natuurlijk ook gewerkt worden en zo heb ik weer heel wat besprekingen gevoerd, digihulp geleverd, websites gemaakt en bijgewerkt, product-foto’s gemaakt, drukwerk ontworpen, pc- en laptop APK’s doorgevoerd etc. Vaak onder het genot van een kopje koffie (of iets anders) en in gezelschap van een hoop huis/kantoor dieren.

Op mijn kantoortje werk ik ook altijd graag met mn Geurwolkje aan. Je doet er water en een paar druppeltjes etherische olie naar keuze in; deksel erop, en dan gaat ie een heerlijke geur verspreiden terwijl het lampje steeds van kleur verandert. Mijn favoriete geur heet “Happiness”. De olie is samengesteld uit lavendel, mandarijn, palmarosa, sinaasappel en ylang ylang. Deze etherische oliën zorgen samen voor een frisse, bloemige en fruitige geur. Voor meer info kun je —-> hier, op hun website vinden. Gratis reclame he hahah ik krijg er niks voor maar ik deel graag dingen waar ik zelf enthousiast van wordt.

moppie bij Creatyvon
moppie bij Creatyvon (gaat liever slapen)

Verder nog wat?

Altijd he, dat weet je inmiddels wel! Zo zaten we een hele middag in spanning af te wachten of er nog een formule 1 race op Spa zou plaatsvinden, want zondvloed regen en keken we Olympische Spelen Tokio. Ik bezocht mijn favoriete kaaswinkel in de buurt nog ns —-> Kazerij Verschuren in Eijsden en waren de eerste pepernoten alweer in de winkels. Ook plande ik met la bff een weekendje weg voor in Oktober naar Rotterdam.

Wat stond op het menu?

En wattt hebben we dan gegeten? Nou vanalles en nog wat weer deze maand. Buiten de avg (aardappelen/vlees/veggie/vis/groeten) wat er altijd wel bij zit hadden we nog o.a. de volgende zaken op het menu:

Afsluiter: Fotoooootjes!

Zoals gewoonlijk sluit ik augustus blog af met wat fotootjes!

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer