Home blogpost Claudia’s maand – november 2021

Claudia’s maand – november 2021

by Claudia
claudia's maand november 2021

Golden Girls…

Weet je misschien nog? The Golden Girls was een Amerikaanse televisieserie over 4 vrouwen op leeftijd die samen in één en hetzelfde huis woonden in Miami. Voor alleenstaanden Girls (nja mensen eigenlijk in zn algemeen) een prachtig en ideaal toekomstbeeld vind ik .. je kunt elkaar helpen, het is meestal gezellig en soms kun je ook even lekker schelden hahaha.

Maar goed, dit was eigenlijk even als intro en om uit te leggen waarom ik een vriendengroepje heb met als naam “Golden Girls on Fire”. Ook hier niet alleen girls… en nee we wonen niet in één en hetzelfde huis ..maar we kennen elkaar wel al een heel tijdje.

Dat groepje ging dus in het eerste weekend van november een leuk en gezellig dagje Maastricht doen! Met zn 4-en eerst lekker lunchen in Wijck, toen shoppen, terrasje en vervolgens een super leuke Escape room op de Bosstraat. Als afsluiter gingen we tapas eten bij La Cubanita …en toen was het wel game over voor de “girls” hahaha.

Voor diegene die niet weten wat een Escape room is: een escape room is een interactief spel op een fysieke locatie waarbij een groep mensen (wij dus) samen puzzels, raadsels en uitdagingen ontdekken en proberen op te lossen binnen een bepaalde tijd. Na die tijd heb je het dus gehaald of niet maar de deur gaat (gelukkig) altijd weer open!

Wij hadden overigens bij Escape Hunt —-> Klik hier voor hun website, de kamer “Deadly Family Affair” en we hebben het helaas niet gehaald..niet makkelijk deze alhoewel de eerste helft heel goed ging en dachten al “ohhh dit gaat helemaal goed komen” maar helaas .. Tip: denk niet TE moeilijk en TE ver door, dat is waar het bij ons mis ging.
De opdracht was: Na een uitbundig familie diner bij de schatrijke familie Beaumont valt Edouard de Beaumont levenloos neer in de eetkamer. Niemand schijnt te weten wat er is gebeurt maar één ding staat vast. De gehele erfenis is voor zijn beide zonen. Was er iemand binnen de familiekring betrokken bij de onverklaarbare dood? … Los het mysterie op voordat de kamer voorgoed over 60 minuten wordt afgesloten en verzegeld.

lunchen bij Beans and Bagels
lunchen bij Beans and Bagels
Escape Room "Escape Hunt"
Escape Room “Escape Hunt”
Tapas eten bij La Cubanita
Tapas eten bij La Cubanita
Maastricht by night
Maastricht by night
Golden Girls
Golden Girls (aangezien ik niemand ongevraagd met foto op mn blog zet even met smiley faces)
shoppen in Mestreech
shoppen in Mestreech
Tapas eten bij La Cubanita
Tapas eten bij La Cubanita
Tapas eten bij La Cubanita
Tapas eten bij La Cubanita
boek gekocht
boek gekocht
Golden Girls
Golden Girls (aangezien ik niemand ongevraagd met foto op mn blog zet even met smiley faces)

Opruimen…

Vroeger kreeg ik altijd ( op zn Limburgs) te horen “wasse oethaols ruimse auch op!” ofwel wat je gebruikt of nodig hebt, ruim je ook weer op! Dus tja ..ik had dus laatst – zoals verteld in het blog van oktober – die Halloween activiteit. Alle spullen (nja op een paar na die hingen nog ergens in een boom maar zijn inmiddels terecht) die ik meegenomen had moesten nu nog weer netjes in een kist de zolder op. En als je dan zo alles “even” netjes wil doen, kom je erachter dat het toch wel veel is ..maaarr het zal en moest toch nagenoeg allemaal weer in die kist. En natuurlijk lukte dat uiteindelijk ook.

daar zit je dan op de grond met je halloween spullen
daar zit je dan op de grond met je halloween spullen
halloween spullen
halloween spullen
halloween spullen
halloween spullen
halloween spullen aargh knoopje
halloween spullen aargh knoopje
halloween spullen
halloween nepbloed is na ruim een week nog niet droog

Tuin winterklaar …

Rare opmerking vind ik dat …tuin winterklaar maken. De meesten mensen die dat zeggen bedoelen dan alles opruimen, dus bladeren weg en afgestorven loof en geen zooi..maar eigenlijk is tuin winterklaar maken (voor ons) o.a. het volgende:

  • laat bladeren liggen waar ze geen kwaad (eigenlijk dus waar ze goed doen voor dieren en planten) kunnen maar haal ze wel van je gras
  • maai je gras niet te kort (gras stopt met groeien onder de 6 graden)
  • bescherm gevoelige planten tegen de kou
  • snoei wat gesnoeid moet worden en verder niks
  • veel uitgebloeide bloemen kun je afknippen maar wij laten ze meestal zo lang mogelijk staan voor de vogels
  • plant bloembollen voor het voorjaar
  • vergeet de vogeltjes niet! Ze vinden nu veel minder voedsel en ze hebben juist extra voedsel nodig om hun lichaamstemperatuur op peil te houden.

En nog wel meeeeer …maar ook weer niet te veel. Laat de natuur ook een beetje zn gang gaan.

voor de vogeltjes (en bij ons eekhoorntjes)
voor de vogeltjes (en bij ons eekhoorntjes)
voor de vogeltjes ..beter als netjes!
voor de vogeltjes ..beter dan netjes!
wat gebeurd hier?
wat gebeurd hier?
banaan inpakken 's avonds als je hoort dat het gaat vriezen
bananenplant inpakken ‘s avonds als je hoort dat het gaat vriezen
voor de vogeltjes ..
voor de vogeltjes ..
voor de vogeltjes ..beetje voorraad
voor de vogeltjes ..beetje voorraad
bananenplant inpakken eerst bladeren eraf
bananenplant inpakken eerst bladeren eraf
Bananenplantman
Bananenplantman


Sinterklaas kapoentje…

Nou Sinterklaas is weer ns in het land ..ook dit jaar weer spannend of het allemaal ging lukken, maaar natuuurlijk lukt het want tja ..Sinterklaas dat hoort er gewoon bij he!

Al heel wat jaartjes “speel” ik ook voor Sinterklaas ..nja eigenlijk ben ik meer een hulppiet .. Er zijn altijd wel kinderen die een mooi pakket met de post krijgen. Natuurlijk mèt gedichtje en alles (incl de doos) ingepakt met Sinterklaaspapier. Dit jaar was ik er vroeg bij en kon het alvast meegeven aan “de moeder van..” ook wel een van de Golden Girls en ook wel een van de bff’s.

inpakken
inpakken
past alles er in?
past alles er in?
klaaaar
klaaaar
superleuk cadeautje aldus hulppiet claudia (geluid aan!)

Allcrea @work…

Wederom moest er natuurlijk ook gewerkt worden en zo heb ik weer heel wat besprekingen gevoerd, digihulp geleverd op locatie en van afstand, websites gemaakt en bijgewerkt, product-foto’s gemaakt en kreeg ik weer nieuwe pc’s/laptops binnen die vervolgens weer richting de klant gingen. Allemaal vaak onder het genot van een kopje koffie (of iets anders) en in gezelschap van een hoop huis/kantoor dieren.

in de lift ...
in de lift …
Allcrea @work
Allcrea @work
Allcrea op locatie in Roermond
Allcrea op locatie in Roermond
printer instellen op locatie
printer instellen op locatie

Verder nog wat ?

Natuurlijk is er altijd nog wat … zo ging ik nog twee keer naar de oogkliniek voor de staaroperatie van een familielid, waarvan een keer met een heeeele lange wachttijd, maar goed kan gebeuren (2 spoedgevallen tussendoor). Bleef ik ijverig naar de gym gaan, kocht ik superleuke kerstoorbellen, keken we formule 1 (met een hoop stress haha) en ging ik lekker koffieleuten bij la bff en de beestenboel.

wachten in de oogkliniek
wachten in de oogkliniek
maar wel met een glimlach
maar wel met een glimlach
let's go in te gym
let’s go in te gym
erwtensoep en formule 1
erwtensoep en formule 1
kerstoorbellen!
kerstoorbellen!
aan de koffie met Sjors
aan de koffie met Sjors

Wat stond op het menu?

En wattt hebben we dan gegeten? Nou vanalles en nog wat weer deze maand. Buiten de avg (aardappelen/vlees/veggie/vis/groeten) wat er altijd wel bij zit hadden we nog o.a. de volgende zaken op het menu:

hutspot
hutspot
rode kool met gehaktballetjes en aardappel puree
rode kool met gehaktballetjes en aardappel puree
erwtensoep in de maak
erwtensoep in de maak
daging roedjak in de maak
daging roedjak in de maak

Afsluiter: Fotooootjes!

Zoals gewoonlijk sluit ik het blog af met wat fotootjes!

mooie luchten
mooie luchten
tomaten mozzarella toast met pompoensoep
tomaten mozzarella toast met pompoensoep
met George Michael in de gym
met George Michael in de gym
daar is Julie weer!
daar is Julie weer!
nieuw boek! Rudolph's bakery
nieuw boek! Rudolph’s bakery
lekker badderen met deze..
lekker badderen met deze..

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer