Home blogpost BFF weekend Rotterdam

BFF weekend Rotterdam

by Claudia

Op weg naar Rotterdam

Vorig weekend was het dan zover, samen met mn bff naar Rotterdam! Ik was er al heel lang niet meer geweest dus dat werd wel weer ns tijd.

Elk jaar gaan we minstens één weekend (of langer) samen weg, altijd gezellig en altijd weer wat anders of nieuws. (nja uitzondering hierop is Londen, daar zijn we heel wat keertjes samen geweest) Rotterdam hebben we eind augustus/begin september zoiets geregeld, nja dat wil zeggen…de boottocht door de haven geboekt (via de uitjes aanbieding – 2e gratis – van Albert Heijn) en een leuk hotel geregeld.

Maar ok nu was het dus zover dus hups met de auto naar Rotterdam. Vanuit onze woonplaatsen in Zuid-limburg was het een uutje of 2 rijden tot in de parkeergarage onder het hotel, dus heel goed te doen! Ondanks dat het onderweg nogal mistig was ging alles heel voorspoedig. In Rotterdam zag je de laatste resten van de mist mooi optrekken en daarna volop blauwe luchten!

laatste mist trekt weg

Hotel

We hadden een super leuk boetiek hotel – Room Mate Bruno – aan de Wilhelminakade op de kop van Zuid en is gevestigd in een voormalig theehuis van de Nederlandse East India Company in Rotterdam. Een fijn en mooi hotel. Na de vriendelijke ontvangst konden we zelfs gelijk al naar onze kamer (het was nog geen 12u) om de spullen neer te zetten en om even rond te kijken. Een fijne, kleurrijke en grote moderne kamer met 2 aparte bedden en een joekel van een badkamer kregen we te zien na het openen van de hotelkamer deur.

We zijn nogal van het rustig-op-ons-gemak ontbijten dus we hadden tevens een ontbijtbuffet geboekt. Dit was echt super uitgebreid en voor iedereen wat wils.

onze ruime kamer

Shopping

Na aankomst op vrijdag gingen we met de metro richting centrum. Metrostation Wilhelminaplein ligt op ongeveer 150m van ons hotel dus dat is ideaal. Twee haltes verder is Metrohalte “Beurs” en daar stappen we weer uit om zo het (winkel) centrum in te lopen.

We gaan nooit alleen voor het shoppen naar een stad, maar beetje winkelen is wel altijd leuk. Oh en een kopje koffie op zn tijd is natuurlijk ook altijd fijn (en nodig ;-)). Zo kocht ik super leuke disney sloffen en sokken, vond la bff hele mooie laarzen, moest ik toch weer wat snoepjes bij de Jamin scheppen en konden we de Markthal ook niet overslaan. We liepen over de bekende Lijnbaan, gingen wat drinken bij de Bijenkorf en liepen toch wel heel wat metertjes zo door het centrum, winkeltje in en winkeltje uit.

de bekende lijnbaan

Sightseeing

Altijd leuk! Natuurlijk kun je niet alles in weekendje zien en proppen, maar ok we hadden zo wat ideetjes wat we dan wilden doen. Zo liepen we een hele leuke wandeling vanaf het bekende hotel New York op de Wilhelminapier richting Katendrecht met een stop op de SS Rotterdam voor koffie. Nja koffie, ik had nèt besteld ..hups ..brandalarm! Iedereen van de boot af! Brandweer stond ook al paraat. Uiteindelijk na een half uur zoiets mochten weer terug naar het Promenadedek, er was kortsluiting in een spoelmachine geweest zo werd ons verteld. Van daaruit liepen we langs de Maashavenkade en historisch Katendrecht terug over de Rijnhavenbrug naar de Antoine Platekade waar we lekker in het zonnetje lunchten.

Ook bezochten we het Museum Rotterdam 40-45 aan de Coolhaven en het historische Delfshaven. We hadden nog een boottocht richting de haven geboekt waarbij je Rotterdam van een hele andere kant bekijkt.

Dan natuurlijk nog diverse bouwwerken die je of toevallig tegenkomt of die bijdragen aan het stadsgezicht van Rotterdam, zoals de Willemsbrug (die rode), de Erasmusbrug (tegenover ons hotel zo’n beetje) en de Euromast (van heel veel plekken zichtbaar). Dan nog de kubuswoningen (zijn we niet geweest) en museum Boijmans van Beuningen (momenteel gesloten wegens vernieuwing).

En dan hebben we zeeeker nog een aantal dingen overgeslagen mja je kunt niet alles in een weekend en dat hoeft ook niet;

Even enkele details (klik op de naam dan kom je op de desbetreffende website):

Hotel New York
Een hotel op de Wilhelminapier, gevestigd in het voormalige directiegebouw van de Holland Amerika Lijn (H.A.L). Gebouwd in de periode 1901-1917 met Jugendstilelementen en heeft 2 karakteristieke torentjes. Het gebouw heeft de status van rijksmonument.

cruisebootje
cruisebootje


Katendrecht (bijnaam de Kaap) –

Deze wijk stond vroeger vooral bekend als zeemanskwartier, hoerenbuurt en Chinatown. Nu is het juist een van de hipste wijken van Rotterdam. Vanuit hotel New York is er een nieuwe brug, de Rijnhavenbrug, die in de volksmond “hoerenloper” genoemd wordt, een verwijzing naar de vroegere rosse buurt.
Je vindt er bijv. de Fenix Food Factory, de SS Rotterdam, Tattoo Bob en een hoop hippe restaurantjes. Ook het uitzicht en de stijl van zowel de oude- als de nieuwbouw woningen is heel leuk en vaak apart.


de SS Rotterdam

Het voormalige vlaggenschip (uit 1959) van de Holland-Amerika Lijn en Cruiseship. Momenteel sinds 2008 permanent aangemeerd in Rotterdam, waar het dienst doet o.a. als hotel, restaurant en evenementen locatie. Het is best een groot schip maar als je het dan vergelijkt met een huidig schip van de Holland Amerika Lijn (die we toevallig ‘s morgens bijna voor de deur van het hotel aantroffen) dan lijkt weer een kleintje.

welkom aan boord
ss rotterdam


Museum Rotterdam 40-45 aan de Coolhaven –

Hier beleef je wat het betekent wanneer jouw stad gebombardeerd wordt. Een belangrijk onderdeel van het bezoek is de “Experience’: je neemt plaats aan een grote touchscreen tafel en voor je het weet is 14 mei 1940. Bommen vallen, de stad brandt, mensen schreeuwen, gebouwen storten in en huizen zijn vernietigd. Daarna een troosteloze kale vlakte. Je ziet dat de Rotterdammers samen de draad weer oppakken en de wederopbouw is een feit.
Ook is er een 28m lange vitrinegalerij die alle objecten uit hun verzameling laat zien. Van porseleinen klompjes tot uniformen, alles deel van de Rotterdamse geschiedenis.Historisch Delfshaven

Is rond 1400 ontstaan nadat de stad Delft een haven had aangelegd tussen de Delftse Schie en de Maas. Het is de plek waar Piet Hein is geboren en 400 jaar geleden de Pilgrimfathers richting Amerika vertrokken. Je vindt er historische grachtenpandjes (met hele smalle deurtjes), café’s, eethuisjes, de molen ‘de distilleerketel’, een van de grootste molens van Nederland, etc. Voor ons persoonlijk iets te druk en niet ‘ons ding’ maar leuk om er geweest te zijn.

shoppen in rotterdam
metro bij Delfshaven

Rondvaart Haven

Op onze laatste dag Rotterdam hebben we voor ‘s middags nog een rondvaart geboekt. Met vertrek vanaf de Boompjeskade aan de andere kant van de Erasmusbrug (vanaf ons hotel gezien dan) maakten we een leuke 2 uur durende rondvaart over de Nieuwe Maas en de Eemhaven.

de Erasmusbrug


Food en koffie enzo

Ook belangrijk! Sommige locaties vind je spontaan, andere via internet en weer andere hoor je via via. We waren niet zo heel lang in Rotterdam (2 nachten) dus is onderstaande lijst niet zo lang, maar wel de moeite waard! (klik op de naam voor hun website)

Hotel-Restaurant Bazar
Deze hoorde we dus via via en is zeer de moeite waard! Je vindt hier de meest uiteenlopende gerechten uit het Midden-oosten, Noord-Afrika en het Mediterraan gebied. Ook de inrichting is de moeite waard, je kijkt je ogen uit! We bestelden zowel een voorgerecht als hoofdgerecht voor 2 personen met allerhande keuze. Heel erg lekker maar ook veel! Alles ook heel erg betaalbaar en zeer vriendelijke bediening dus een geslaagde avond!

hotel restaurant Bazar
hoofdgerecht voor 2 personen


Brasserie Vers010
deze kwam per toeval/internet op ons pad én vanwege de ligging. Om de hoek van ons hotel. We waren inmiddels wel beetje moe dus we wilden niet meer te ver van ons hotel wat gaan eten. Deze brasserie is informeel, gezellig en serveert vanalles wat. Zoals de naam zegt is alles vers én ook heel lekker. Ik nam een pasta met gerookte zalm en rucola en la bff een maaltijdsalade Nicoise met verse tonijn. Ook deze zaak weer heel betaalbaar en vriendelijke bediening dus wederom goede keuze!


Beans & Bagels
deze is op meerdere plekken in NL te vinden maar toch hier even koffie met een bagel gegeten. Ik had een tosti bagel met een kopje koffie en la BFF alleen koffie. Allemaal lekker en goed verzorgd en ook de bediening was vriendelijk.


Rondvaart Rotterdam

op de Nehalennia genoten we op het terras tijdens onze rondvaart van een lekker bakkie pleur en een stuk appeltaart. Lekker bakkie en flink stuk appeltaart (ook lekker) tegen een hele nette prijs.Verder geen locaties aangedaan..nja ..even een rivellaatje bij de Bijenkorf en lunchgerechtje bij de AH gehaald om buiten op te eten, niks spannends maar ook lekker! Oh ja en nog brownies gekocht om mee naar huis te nemen bij Jordy’s Bakery in de Fenix Food Factory, lekker maar wel heftig (kreeg ‘m niet in één keer op).

Conclusie

Rotterdam is een superleuke stad! We hadden wel een heel mooi zonnig herfstweekend maar dan nog, er is veel te zien, veel te doen en alles is heel ruim (vonden wij). Ook heel veel aardige mensen tegen gekomen, dus ook dat is altijd positief. Leuk voor een weekendje weg of je nu van shoppen, sightseeing of stadswandelen houdt, er is voor iedereen wel wat bij. Dus zoek je nog een bestemming voor een weekendje weg naar een stad in eigen land, dan overweeg het ns.

Statistieken

  • Gereden kilometers heen- en terug: 407 km
  • Benzinekosten: € 38,– totaal
  • tijd in de auto heen- en terug: ca 4 uur
  • Metrokosten in Rotterdam: € 7,64 (mijn kosten voor heel weekend, van la bff ongeveer het zelfde neem ik aan)
  • gelopen stappen op vrijdag: 14.135 (ca 11km)
  • gelopen stappen op zaterdag: 17.233 (ca 13km)
  • gelopen stappen op zondag: 10.233 (ca 8km)

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer