Home blogpost Makkelijke en heerlijke Blueberry Muffins

Makkelijke en heerlijke Blueberry Muffins

by Claudia
Blueberry Muffins

Momenteel zijn er volop blauwe bessen verkrijgbaar dus tijd voor de heerlijke Blueberry Muffins! Toch wel een klassieker maar oh zo lekker; Er zijn wel -tig varianten van en ik heb er al heel wat uitgeprobeerd in het verleden. De laatste keer was vorige week vrijdag; Een van mijn beste vrienden, Mark, kwam me helpen met wat Allcrea werkzaamheden en dat moet natuurlijk beloond worden ;-)!

Dit blueberry recept is eigenlijk een verzameling van muffinrecepten in één, dus probeer het eens uit of voeg zelf nog wat toe (of laat wat weg)..gewoon proberen, al doende leert men en ook al gaat het een keer fout, boeiuh..

Zo zou je kunnen overwegen om er wat citroensap bij te doen, of misschien iets meer suiker (als je van zoet houdt). Zo wil ik ze zelf eens gaan vergelijken met een vegan variant, met soyamelk. Misschien is het ook wel lekker om een crunchy topping van havermoutvlokken te doen of amandelen. Zo wordt koken en bakken steeds leuker vind ik. Er zijn zoveel recepten en kookboeken maar variaties of combinaties zijn toch het allerleukst, dan ontwikkel je misschien uiteindelijk wel een recept a la jezelf waar je vrienden en familie mee kunt verrassen!

Veel kookplezier!

Blueberry Muffins

Blueberry Muffins

Print
Aantal porties: 4-8 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

 • Voor 8 flinke muffins:
 • 60ml zonnebloemolie
 • 100g lichtbruine basterdsuiker
 • 1 ei
 • 240ml volle melk
 • snufje zout
 • 250g zelfrijzend bakmeel
 • 1 citroen (alleen voor de schil)
 • 150g blauwe bessen
 • 2EL fijne kristalsuiker
 • 2EL kaneel
 • poedersuiker
 • muffinblik, muffinvormpjes (gekocht of zelf gemaakt), mixer, lepel, rasp

Aan de slag

Verwarm de oven op 180 graden (hetelucht stand heb ik gebruikt).

Stop de muffinvormpjes in het muffinblik. Ik had deze keer de vormpjes zelf gemaakt van bakpapier. hoe dan? Knip 15x15cm vierkantjes, kies een glas of bekertje wat in het muffinblik past, zet deze op zn kop en vouw het papier er in een tulpje erom heen (ik zal er nog aparte beschrijving van maken).

Klop de zonnebloemolie samen met de basterdsuiker en het ei tot een romig mengsel.
Terwijl je blijft mixen voeg je beetje bij beetje de melk en het zelfrijzend bakmeel toe.
Voeg nu ook het snufje zout toe.

Roer/mix alles tot een mooi egaal beslag. (ga niet te lang door)

Rasp de citroen en voeg deze aan het beslag toe. Roer nu ook voorzichtig de blauwe bessen door het beslag. (gewoon met een lepel).

Verdeel het beslag over de vormpjes. Meng de kristalsuiker met de kaneel in een bakje en schep over het beslag in het muffinvormpje nu een laagje suikerkaneel. Dit geeft straks een crunchy bite; samen met de zachte muffin en de blueberries is dat yummy!

Zet het muffinblik in het midden van de oven en bak ze in ca 25 minuten gaar. Steek voordat je ze eruit haalt even een sate prikker in de muffin, om te zien of ie gaar is (er mag niks meer aan de prikker plakken).  Elke oven is anders dus probeer het uit; zelf had mijn oven 28 minuten nodig.

Haal de muffins uit het blik en laat ze afkoelen op een rooster; verdeel er nog een beetje poedersuiker overheen en genieten maar!

Eet smakelijk!

You may also like

2 comments

Mark 8 augustus 2017 - 17:14

Deze muffins zijn ‘heaven’! Ik heb ze geproefd en was er zeer over te spreken. Een echte aanrader dus! Thankyou Allcrea xxx

Claudia 9 augustus 2017 - 09:42

thankssss Mark Xxx jij bent een van mijn TOP proevers! 😉

Comments are closed.

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer