Home Receptenbekende koks Volkoren spaghetti met broccoli en chippolataworstjes

Volkoren spaghetti met broccoli en chippolataworstjes

by Claudia
volkoren spaghetti met broccoli en chippolataworstjes
Recept Volkoren spaghetti met broccoli en chippolataworstjes

De basis van dit recept komt het boek van Jamie Oliver ” Super food voor familie en vrienden” . Ik maak zelf niet zo heel vaak een pasta gerecht maar ik vond het wel weer ns tijd worden. Dit boek van Jamie Oliver heb ik nog niet zo lang en ik dacht daar gaan we ns wat uit maken!

In het originele recept gebruikt Jamie volkoren tagliatelle maar ik koos voor volkoren spaghetti. Ook heb ik er wat meer broccoli en wat minder spaghetti bij gedaan. Het recept is voor 4 personen. Heb je echter ” grote”  eters dan kun je beter iets meer maken. In het ergste geval heb je dan nog over voor the day after ;-).

zelf toevoegen

Zoals gezegd heb ik dus wel wat gewijzigd in het recept. Ook heb ik er bijv. iets meer peper in gedaan op het laatst. Dit zijn allemaal zaken naar eigen smaak en probeer gerust ns wat uit! Ik zal hier beneden het originele recept omschrijven, dan kun je nog altijd beslissen wat je wel en niet toevoegt.

In het recept staat ook 1 a 2 pepers. Zelf heb ik er dus 1 toegevoegd, maar achteraf gezien, was een 2e helemaal niet verkeerd geweest. Met 1 peper is het niet pittig, maar licht in de verte proef je het wel.

Jamie Oliver

jamie oliver boeken uit mijn collectie

Zelf ben ik wel fan van Jamie Oliver. Niet zo zeer van zijn restaurants maar wel van zijn enthousiasme, zijn gebruik van puur eten en de samenstelling van de gerechten. Ik heb een aantal boeken van hem in huis, waaronder het 15 minuten, 30 minuten en dus Super food boek. Oh en het Jamie’s christmas book, die kocht ik vorig jaar in Engeland in een sale aanbieding. Stuk voor stuk gebruik ik ze geregeld, maar meestal wel – maar dat is eigenlijk meestal standaard bij mij – met eigen inbreng. Die inbreng gaat vaak op gevoel, smaak en ervaring en kan verschillen per keer dat ik het gerecht maak. Daarom omschrijf ik het liever in het blog gedeelte van de post dan in het originele recept.

Zelf maken?
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer recepten op mijn “recepten” afdeling van deze site.

volkoren spaghetti met broccoli en chippolataworstjes

volkoren spaghetti met broccoli en chippolataworstjes

Print
Aantal porties: 4 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

 • 350 g broccoli
 • 4 a 6 kleine chipolataworstjes
 • 1-2 verse rode pepers
 • olijfolie
 • 2 tl venkelzaad
 • 4 tenen knoflook
 • 2 uien
 • ½ bosje verse oregano (15 g)
 • 2 el rodewijnazijn
 • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
 • 300 g volkorentagliatelle of andere volkoren pasta
 • 40 g Parmezaanse kaas
 • ook nog nodig: rasp

Aan de slag

volkoren spaghetti met broccoli en chippolataworstjes

alles ligt klaar, check

Snijd de broccoliroosjes van de steel. Verwijder het houtachtige uiteinde van de steel en snijd hem in de lengte doormidden. Kook de broccolistelen met de worstjes en de hele rode peper(s) 5 minuten afgedekt in een grote pan gezouten kokend water. Schep ze eruit en laat de pan op laag vuur staan.

Snijd ondertussen de broccoliroosjes in hapklare stukjes en zet ze opzij. Snijd de worstjes, broccolistelen en rode peper wanneer ze voldoende afgekoeld zijn in dunne plakjes. Zet ze vervolgens met 1 eetlepel olie, het venkelzaad en een snufje zeezout en zwarte peper in een grote koekenpan op matig vuur; roer regelmatig. Pel ondertussen de knoflook en uien. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de uien in ringen. Roer wanneer de plakjes worst licht goudbruin zijn eerst de knoflook en 1 minuut later de uienringen erdoor. Pluk de oreganoblaadjes en strooi ze erover. Blijf 15 minuten af en toe roeren, of tot de worst zacht is. Giet de azijn erbij, laat inkoken, voeg dan de tomaten toe en maak ze met een houten lepel stuk. Vul het blikje voor de helft met water, spoel het uit en giet het water in de pan. Laat de saus nog 15 minuten pruttelen, of tot hij lekker dik is. Proef en breng op smaak.|

volkoren spaghetti met broccoli en chippolataworstjes

lekker bakken

Breng ondertussen het water in de pan weer aan de kook en kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoliroosjes de laatste 4 minuten mee. Giet de pasta en broccoli af en vang daarbij een kopje van het kookwater op. Hussel de pasta en broccoli door de saus en giet er zo nodig een scheutje van het kookwater bij om de boel smeuïg te maken. Rasp tot slot bijna alle Parmezaanse kaas erbij, hussel alles door elkaar en rasp aan tafel het laatste restje kaas erover.

volkoren spaghetti met broccoli en chippolataworstjes

en klaar..

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer