Middeleeuwse appeltaart

by Claudia
middeleeuwse volkoren appeltaart
Middeleeuwse appeltaart

Voor mijn middeleeuws etentje was ik nog op zoek naar een dessert, maar kon niet echt iets vinden wat me wel voor iedereen lekker leek.

Gratis appeltjes

In diezelfde week was ik bij een van mijn Allcrea klanten op bezoek (laptop probleempjes). Ik schreef er al een stukje over op mijn Allcrea Facebookpagina:

 

Deze man (we zullen zeggen 75+) bezoek ik elke 2e woensdag van de maand; De werkzaamheden variëren van koffie drinken, bijkletsen over “vroegah” en NU, helpen bij probleempjes op zijn laptop (15sec opstarttijd is NOG langzaam he!), en hem vertellen over de wondere wereld van technologie enz enz.,

kortom werk combineren met gezelligheid is altijd goed!

Als ik aanstalten maak om naar buiten te lopen naar mijn auto zegt ie “pluk je nog even wat appeltjes buiten?, lekker voor thuis!”

wat maak ik met de appeltjes

Even nadenken ” wat ga ik maken”

appeltjes

de geplukte appeltjes

 

Dusss toen had ik gratis appeltjes! Ik dacht nog ” wat zou ik daar ns mee maken?”  Aangezien er ook Middeleeuwse appeltaarten waren ging op zoek naar een recept en ik vond er een die me wel lekker leek! Het recept stond op een website met anoniem ingezonden recepten dus ik kan niemand de credits geven maar tis een echt lekkere appeltaart; eigenlijk meer tussen cake en taart in.

We hebben hem gegeten toen ie nog niet zo heel lang uit de oven kwam dus nog een beetje warm; Dan is ie eigenlijk het lekkerst. Achteraf had er misschien nog een lekker vanillesausje bij geserveerd kunnen worden maar goed, proberen we een andere keer.

Tip voor het diner: net voor het hoofdgerecht klaar was, heb ik het beslag voor de appeltaart gemaakt en terwijl het hoofdgerecht gegeten werd, kon de taart lekker bakken. Super handig, ben je voor het dessert snel klaar!

Zelf maken?
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer bakrecepten op mijn “sweet and delicous”  afdeling van deze site.

middeleeuwse volkoren appeltaart

Middeleeuwse appeltaart

Print
Aantal porties: 4-8 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.3/5
( 3 voted )

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 65ml halfvolle melk
 • 2 tl bakpoeder
 • 6 el fijne kristalsuiker
 • 115 g volkorenmeel
 • mespunt zout
 • 65ml zonnebloemolie
 • 2 a 3 appels in plakjes (ik heb een zoetzure variant gebruikt)
 • 2 dl slagroom
 • 1 tl kaneelpoeder (ik heb wat meer gebruikt, maar dat is persoonlijke smaak)
 • verder nog nodig: mixer, taartvorm (ik heb een keramische gebruikt van ca 28cm)

Aan de slag

 • Verwarm de oven voor op 180gr. en beboter de bakvorm (zelf gebruik ik meestal bakspray).
 • Klop de eieren los en voeg de melk toe.
 • Vermeng de droge ingrediënten (ik zeef het mail altijd eerst, maar hoeft niet) behalve het kaneel en voeg ze beetje bij beetje toe aan het eimengsel terwijl je blijft roeren/mixen.
 • Voeg dan de olie toe (blijf mixen). Het beslag moet vrij dik zijn.
 • Schenk het beslag in de bakvorm en verdeel de appelplakjes over het gehele oppervlak.
 • Zet de taart 15 minuten in de oven.
 • Neem de taart uit de oven, schenk de room erover en bestrooi hem met kaneel.
 • Zet 'm nu nog 25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

 

 

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer