Home blogpost Weet je ook niet waar je je kruiden en specerijen moet laten?

Weet je ook niet waar je je kruiden en specerijen moet laten?

by Claudia

Ik wist het in elk geval niet meer; Het probleem is ALTIJD of te weinig plaats OF te veel spullen, you tell me!?

te veel kruiden of te weinig plaats

te veel kruiden of te weinig plaats

Dus tijd om orde op zaken te stellen! Ik was al langer aan het zoeken naar een leuk en praktisch idee voor mijn kruiden. Ik had al kleine weckpotjes gekocht en sommige kruiden kocht ik toevallig in grotere potjes die ik kon navullen. Maar toch, er bleef nog heel veel over waar ik gewoon geen plaats meer voor had. OF potjes die ik dan weer ergens in een kratje of rekje had gezet en niet meer wist hoeveel ik nou eigenlijk had. OF ik maar als een gek op en neer bleef rennen tussen keuken en voorraadkamer.

tijd voor een oplossing

Een zaak die altijd oplossingen heeft voor een “te kleine” ruimte OF te veel spullen is natuurlijk IKEA! En die ligt hier vlakbij op 10 minutjes rijden dusss. Na eerst de online catalogus doorgespit te hebben en pinterest te hebben bezocht voor IKEA HACKS was ik eruit!

Op mn ikea boodschappenlijstje (in hun app, reuze handig!) stond: magneetbord SPONTAN en bakjes GRUNDTAL. Even door de ikea rennen van boven naar beneden en van de keukenafdeling naar de kantoorartikelen maaaarr dan heb je het!

Ook nog betaalbaar, want ik moest er best nog wel wat hebben (dacht dat ik 18×3 bakjes hebt gekocht).

uit-sorteer-zaterdag

Toen – eenmaal thuis – moest er natuurlijk een plekje gevonden worden in de keuken waar de bakjes kwamen. Daar zijn we uiteindelijk wel uitgekomen. Toen kwam het echte werk: kruiden, specerijen en nog meer uit sorteren! Zo zie je weer ns precies wat je en hoeveel je hebt!

namen

Oh ja er moet natuurlijk ook een naam op. Maar ja ..ik wilde niks met eenmalige stickertjes. Denk denk ..*creativiteit AAN* … Wacht..een idee! Ik heb nog zwarte krijt plakfolie en een witte krijtstift! Die nam ik een keer van bij de HEMA (of XENOS weet het niet meer zeker, maar ze hebben het in elk geval allebei) Daar kunnen we wat mee! Super handig, want stel je maakt een schrijffout of je wil iets anders in dat bakje doen naar loop van tijd: dan kun je het er gewoon afvegen en nieuw schrijven!

stickertjes met schoolbordfolie en krijtstift

stickertjes met schoolbordfolie en krijtstift

Stickertjes schrijven

Dus eerst stickertjes op maat knippen (7x2cm), naam schrijven en plakken! Best een leuke bezigheid, maar ja je bent er wel wat uurtjes zoet mee als je zoveel potjes moet vullen. De geuren vlogen de hele keuken rond en witte peper bezorgde me – hoe cliché – een enorme niesbui

aan de slag met stickertjes, kruiden en potjes

happy met mn potjes

Maar goed, ik ben helemaal happy met de oplossing en mn potjes; Alles is nu veel makkelijker te vinden EN het ziet ook nog ns heel leuk uit! Alsof er een mini keukenverbouwing heeft plaatsgevonden!

deel van de kruidenpotjes hangt

deel van de kruidenpotjes hangt

kruidenpotjes organiseren

kruidenpotjes organiseren

Ook aan de slag met IKEA potjes?

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor meer verhalen over mijn keuken en overige relevante zaakjes op claudia’s kitchen

kruidenpotjes organiseren met ikea

kruidenpotjes organiseren met ikea

You may also like

2 comments

Emmy Cobben 13 september 2017 - 12:16

Erg leuk idee van die Ikea kruidenpotjes. Ik heb het gedeeld op FB met jouw website erbij

Claudia 14 september 2017 - 15:35

Thanks Emmy, ook voor het delen, top!

Comments are closed.

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer