Home Receptenbijgerechten pesto-tomaat-mozzarella toast: heerlijk voor erbij en nog meer

pesto-tomaat-mozzarella toast: heerlijk voor erbij en nog meer

by Claudia
heerlijk voor erbij en nog meer: pesto-tomaat-mozzarella toast
Pesto-tomaat-mozzarella toast

heerlijke pesto-tomaat-mozzarella toast voor erbij..bij een maaltijdsoep bijvoorbeeld. Zoals bij Pompoensoep bijvoorbeeld.

heerlijk voor erbij en nog meer: pesto-tomaat-mozzarella toast

lekker met pompoensoep

Maar ook als lunch, met diverse soorten bij elkaar is het heerlijk, deze pesto tomaat mozzarella toast. Qua brood kun je bijv. ciabatta brood nemen of zoals ik deed, resten van een rustiek wit brood. Nog lekkerder op brood wat niet al te vers is dus zo blijf je niet met oud brood zitten.

Simpel en snel

Dat is het zeker, het opwarmen van de oven duurt het langst denk ik. En met een paar ingrediënten die je misschien altijd wel in huis hebt. Ik in elk geval bijna altijd wel.

Pesto kun je natuurlijk ook zelf maken, maar deze keer komt ie bij mij uit een potje. Ook geen schande dacht ik. Het is inmiddels herfst en mijn basilicum hier in de tuin vindt dat niet zo heel prettig, die heeft het liefst warmte en droog weer. In de zomer had ik een mega oogst heerlijke verse basilicum. Zo langzamerhand ga ik maar weer over naar wat verse kruiden in potjes voor in de keuken. Heerlijke verse kruiden, i love it!

Toast

Toast lekker uit de oven, en dan niet als een tosti maar open; Je kunt er talloze variaties op maken, ik zal snel een aantal maken en het hier melden. Maar experimenteer gerust zelf ook! Van tonijn met kappertjes en rode ui tot brie met kerrie en peterselie..allemaal heerlijk..nja als je er van houdt natuurlijk. Maar dat is met alles, wat de een elke dag wel kan eten zal de andere nog niet willen proeven.

Zelf maken?

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkers kijk op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

heerlijk voor erbij en nog meer: pesto-tomaat-mozzarella toast

heerlijk voor erbij en nog meer: pesto-tomaat-mozzarella toast

Print
Aantal porties: 2 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.2/5
( 5 voted )

Ingrediënten

  • - (oud) wit brood of ciabatta
  • - pesto
  • - cherry tomaatjes
  • - bolletje mozzarella
  • - italiaanse kruiden
  • - bakpapier

Aan de slag

  • leg alle ingrediënten klaar en zet de oven aan. (200 graden hete lucht stand met grill functie, of als je dat niet hebt: boven- en onderwarmte op 200 graden en plaats de bakplaat dan bovenin je oven)
    heerlijk voor erbij en nog meer: pesto-tomaat-mozzarella toast
  • leg het stuk bakpapier op een bakplaat (ik spray altijd even wat olie op de bakplaat, blijft het papier beter liggen
  • verdeel het brood over de bakplaat
  • smeer de pesto op het brood

    heerlijk voor erbij en nog meer: pesto-tomaat-mozzarella toast

    pesto verdelen op het brood

  • snij een aantal cherrytomaatjes in wat dikkere schijfjes en verdeel ze over het brood

    heerlijk voor erbij en nog meer: pesto-tomaat-mozzarella toast

    tomaatjes erop

  • verdeel de mozzarella over het brood (ik trek de mozzarella vaak uit elkaar, dat verdeeld wat makkelijker, maar je kunt ook dunne schijfjes snijden als je dat makkelijker vindt)

    heerlijk voor erbij en nog meer: pesto-tomaat-mozzarella toast

    mozzarella erop en de oven in

  • plaats de bakplaat in de oven en wacht totdat de mozzarella gesmolten is en lichtjes begint te kleuren (ca 5 a 7 minuten, oven-afhankelijk)

Eet smakelijk!

heerlijk voor erbij en nog meer: pesto-tomaat-mozzarella toast

net uit de oven

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer