stamppot met snijbonen, kastanjechampignons en honing spekjes
Dit recept kwam ik – meen ik – een jaar geleden ongeveer tegen tijdens een programma van 24kitchen. Rudolph van Veen noemde het een herfsstamppot ..dus ik dacht dat proberen we ns even uit. En deze stamppot viel hier in huis heel goed in de smaak. Sindsdien heb ik m al een aantal keer gemaakt en hij bevalt nog steeds. Dus daarom wil ik jullie deze stamppot dan ook even laten zien. Echt ns proberen! Weer ns wat anders dan boerenkool en andijviestamppot (niks mis mee overigens). Met name de combinatie van spekjes, kastanjechampignons, macadamia noten en honing samen met de snijbonen is echt heerlijk. Ik heb de hoeveelheden en kooktijden iets aangepast aan het recept van Rudolph, dus zoals het hier staat maak ik het recept en is ie heerlijk.
extra
Als extra maakte ik er nog wat simpele gehaktballetjes bij. Hoeft niet, maar is wel lekker. Ik maakt de gehaktballetjes simpel van gekruid half om half gehakt, een eitje, wat broodkruim, extra peper, nootmuskaat en karwijzaad. Vooral deze laatste is echt super lekker in gehakt. En mochten de gehaktballetjes niet op gaan, dag 2 zijn ze zeker zo lekker en ook daarna nog wel een aantal daagjes.
Karwijzaad of komijnzaad
Kummel is afgeleid van het Duits en is een andere benaming voor karwij, terwijl komijn een ander specerij is met een vergelijkbare smaak. Om de verwarring compleet te maken wordt karwij ook wel wilde komijn genoemd. De smaak van karwij is twee keer zo sterk als van komijn, gebruik de specerij dus met mate. Karwijzaadjes zijn lekker in hartige gerechten, maar ook in brood of cake.
Zelf maken?
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook met de hashtag #allcrealife (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl
Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten” afdeling van deze site.