Home blogpost Pad Thai met kip

Pad Thai met kip

by Claudia
Pad Thai met kip
Pad Thai

Pad thai betekent ‘gebakken noodles’, en dit is hét gerecht van Thailand. Er zijn talloze varianten; De een maakt ‘m met garnalen, de ander met tofu en ik maak ‘m deze keer met kip! Allemaal super lekker!

Thailand

Thailand was ik nog nooit helaas, zou er best wel naar toe willen maar ik heb een muggenallergie..ofwel..ik zit altijd onder de muggenbulten, maar deze zijn dan vaak 10x erger omdat ze een ontstekingsreactie bij mij opwekken. Ik zal je de verder e details besparen maar het is heel vervelend. Voorkomen is dan beter, mja lukt ook niet altijd. En ja, dan kun je ook zeggen je moet er wat voor over hebben; en dat heb ik ook meestal wel. Maar na een keertje een heftige reactie op Curacao en in Florida, waardoor ik geen schoen meer aan kreeg etc. vergaat mij dan ook wel de lol. Maar goed..zeg nooit nooit dus Thailand blijft gewoon op mijn reislijstje staan ;-).

Wokken

Wokken kun je doen in een hapjespan, wok met anti-aanbaklaag of in een gietijzeren variant. Die laatste heeft dan ook mijn voorkeur; Je hebt er echt jaaaren plezier van en je kunt er nagenoeg alles mee. Wel heb ik hier een wokbrander voor naast mijn kookplaat (keramiek), je hebt nl best wel wat warmte nodig om de wok op temperatuur te krijgen. Met een wokbrander gaat dat echter vrij snel. Ik gebruik de wok (samen met een digitale temperatuurmeter) ook om te frituren, super handig! Voor mij geen friteuse meer, al jaaaaren niet. Zwaar is ie wel, dat merk je dan weer met schoonmaken, maar goed..dat is dan ook het enige kleine nadeel wat ik zo 1-2-3 kan bedenken.

Zelf maken?

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

Pad Thai met kip

Pad Thai met kip

Print
Aantal porties: 4 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 250 g rijstnoedels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paksoi
  • 1 rode peper (of halve als je het niet zo pittig wil)
  • 350 g kippendijfilet in blokje
  • 50 ml arachideolie
  • 2 eieren (wil je meer ei erin dan kan dat, maar liever niet meer dan 4 dan overheerst het)
  • 250 g taugé
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el vissaus
  • 1 limoen
  • 4 el sesamolie
  • ongezouten pinda's (hoeveelheid naar keuze, ik denk dat ik totaal ca 50gr gebruikt heb)
  • 1 bosje koriander

Aan de slag

  • Zet alle ingrediënten klaar
    Pad Thai met kip

    alles staat klaar

  • Zet water op voor de rijstnoedels
  • Pel de knoflook en snij in dunne plakjes.
    Pad Thai met kip

    knoflook in plakjes snijden

  • Was de paksoi en snij in repen.
  • Snij het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes.
    Pad Thai met kip

    paksoi en pepertje snijden

  • Snij de kip in blokjes/stukjes

Verhit een laagje olie in de wok en frituur de knoflook lichtbruin. Schep de knoflook uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

 

Pad Thai met kip

knoflook frituren

Pad Thai met kip

knoflook frituren

Verhit de olie in de wok en bak de kip goudbruin.

Pad Thai met kip

kip in de pan

Voeg de rode peper en paksoi toe en roerbak beetgaar.

Pad Thai met kip

paksoi en pepertje erin

Schep de groente naar de zijkant van de wok en laat in het midden van de wok het vocht verdampen.

Pad Thai met kip

vocht verdampen

Als het water kookt, doe de noedels erin, zorg dat de noedels onder water staan en laat 3 minuten staan (haal pan van het vuur). Giet daarna af in spoel af met koud water. Dit is volgens de aanwijzingen op de verpakking van de rijstnoedels, check altijd even dus, het kan best afwijken!

Breek de eieren in het midden van de wok en roer het ei los tot het gestold is.

Pad Thai met kip

eitjes erin

Voeg taugé, vissaus, suiker en een scheutje sesamolie toe.

Pad Thai met kip

lekker wokken

Hak de gefrituurde knoflook grof. Snij de rest van de limoen in partjes.

Pad Thai met kip

rijstnoedels erbij

Voeg de rijstnoedels erbij en roer alles nog even door en serveer:

Serveren

Vul het wokmengsel in een kommetje (of diep bord), bestrooi met gefrituurde knoflook, pinda’s, koriander en garneer met partjes limoen.

EET SMAKELIJK!

Pad Thai met kip

Pad Thai met kip

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer