Home blogpost Kook de klassieker: Goed Gevulde Winterse Erwtensoep

Kook de klassieker: Goed Gevulde Winterse Erwtensoep

by Claudia
Goed Gevulde Winterse Erwtensoep
weer een nieuw jaar..

En zo is het dan 2018..vandaag zijn we pas op de 3e pagina en van de ene kant lijkt het net nieuw en ook al weer zo “gewoon”. De feestdagen zijn weer voorbij, het normale (werk) leven is weer aan de gang, en de meeste kerstspullen zijn alweer naar de zolder verbannen. Op de kerstboom na (hier in huis dan), die komt eind van de week wel. Voor ons is het ook meer een herinneringsboom..sinds 2000 (ons eerste gezamenlijke jaar) verzamelen we kerstballen en items voor in de boom. Voornamelijk van Disney en van plekjes ter wereld die we bezocht hebben en wat we van lieve vrienden gekreggen hebben; dus altijd weer leuk om alles terug te zien.

herinneringskerstboom

herinneringskerstboom

herinneringskerstboom

   herinneringskerstboom

herinneringskerstboom

herinneringskerstboom

herinneringskerstboom

herinneringskerstboom

Goed Gevulde Winterse Erwtensoep

Iedereen kent wel erwtensoep en ook hier zijn natuurlijk -tig varianten op. Zo zijn er ook zat andere recepten, smaken en voorkeuren. Deze soep is dan ook naar mijn voorkeur, dit even vooraf. Super lekker en makkelijk te maken.

Ik lees nog wel ns reacties op recepten (op andere websites) waarin de een absoluut geen wortel er in wil en de ander er persé een varkenspoot in wil hebben. Het mooie van koken – ik kan het niet vaak genoeg zeggen – is dat je altijd je eigen inbreng en voorkeur kunt toepassen.

Wat eet je erbij?

Ook weer zo iets..wat eet je bij de erwtensoep. Je hoeft er natuurlijk niks bij te eten, de soep is an sich  al een maaltijd natuurlijk. Vaak gegeten combinaties zijn: pannenkoeken, roggebrood met (katen)spek of kaas. Hier in huis hebben we vaak de pannenkoeken combi. En dan gewoon simpel met vanillesuiker of jam.

2 dagen

Erwtensoep maak ik altijd voor 2 dagen; zo wie zo is ‘ie de volgende dag eigenlijk nog veel lekkerder ..dus win win: Snel klaar én lekker!

Zelf maken?

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

Goed Gevulde Winterse Erwtensoep

Goed Gevulde Winterse Erwtensoep

Print
Aantal porties: 4 Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • - ca 1,5 liter water
  • - spliterwten
  • - kleine knolselderij (of een halve grote)
  • - winterwortel
  • - prei
  • - ui
  • - selderij
  • - laurierblaadje
  • - stukje zuurkoolspek (ik nam ca 150gr. maar mag natuurlijk meer naar keuze)
  • - rookworst
  • - peper

Aan de slag

  • Zet alle ingrediënten klaar
    Goed Gevulde Winterse Erwtensoep

    alles ligt klaar

  • Doe water, spliterwten, laurierblaadje en stukje spek in een pan
    Goed Gevulde Winterse Erwtensoep

    erwten erin

    Goed Gevulde Winterse Erwtensoep

    erwten, water, laurier en spek

  • breng aan de kook, schep de schuim eraf en laat het ca 60 minuten laag pruttelen
  • snij ondertussen de groenten en de worst
    Goed Gevulde Winterse Erwtensoep

    groenten snijden

  • Haal na een uur het stukje spek uit de pan en snij in stukjes
    Goed Gevulde Winterse Erwtensoep

    spek snijden

  • voeg de groenten erbij en laat nog 20 minuten pruttelen
    Goed Gevulde Winterse Erwtensoep

    groenten erbij

  • Doe nu de worst erbij en roer nog even door
    Goed Gevulde Winterse Erwtensoep

    worst erbij

  • breng op smaak met wat peper (zout vond ik niet echt nodig dus heb ik weggelaten)

EET SMAKELIJK!

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer