Flammkuchen-Pizza Taco
Beetje tegenstrijdige titel, ik weet het..maar dit is een goed gevulde pizza taco met een hele dunne bodem, dus vandaar ;-).
De lekkerste pizzas maak je natuurlijk zelf! Deze pizzadeeg is gemaakt met gist, dus ja het duurt allemaal wel even voordat het klaar is, maar het is leuk om te maken en het eindresultaat is heerlijk! De pizza zelf hoeft uiteindelijk maar 10 minuten in de oven, dus als je eenmaal bij die stap bent dan gaat het het best wel snel!
Valentijnsdag
Ik maakt deze pizza op valentijnsdag, gezellig samen met zn tweetjes lekker eten is altijd een goede basis toch? Nu doen we dat wel bijna altijd dus in principe hebben we heel vaak valentijnsdag dan hahah..en dat al bijna 19 jaar ..Dus het is toch waar: liefde gaat altijd door de maag 😉
Dunne Bodem
Lekker knapperig met een zachte vulling, dat creëer je met dit pizza recept. Hou je liever niet van knapperig dan rol je de bodem niet al te dun uit, deeg is prima ook voor een ” normale” pizza.
Hoe dunner de pizza, hoe elastischer het deeg moet zijn. Voor die elasticiteit heb je gluten nodig. Dat is een netwerk van tarwe-eiwitten dat zich vormt zodra je het tarwemeel (of bloem) mengt met water en kneedt. De hoeveelheid eiwitten verschilt per bloemsoort. Gebruik voor flammkuchen of dunne pizza speciale pizzabloem van harde tarwe, daar zitten meer gluteneiwitten in dan in patentbloem. Ik gebruik in dit recept pizzabloem van la tua farina, dit is bloem type 00. Deze speciale 00 bloem voor pizza is fijn van structuur en heeft een lager glutengehalte dan de meeste ‘normale’ bloemsoorten. Maar het glutengehalte is ook weer niet te laag. Want zoals gezegd: hoe minder gluten, hoe minder elastisch het deeg.
Tacopizza
Tacopizza is een beetje een Mexicaanse variant op de Italiaanse pizza. Ik was woensdag weer ns bij Keurslagerij Keulen in Hulsberg en daar hadden ze Mexicaans gehakt in de aanbieding (woensdag gehaktdag zoals bij veel slagers); Zelf heb ik er nog wat gerookt paprikapoeder aan toe gevoegd maar dat is optioneel. Verder gebruik in voor deze pizza, gratin kaas en mozzarella gecombineerd, rode ui, zoete paprika en dan na het bakken komt er nog wat knoflooksaus en rucola sla er boven op. Hier kun je natuurlijk in variëren: hou je liever van ijsbergsla dan neem je die (zo zie ik vaak de taco pizza’s voorbij komen overigens) en hou je niet van zoete paprika dan laat je dat weg of je gebruikt cherry tomaatjes. Zoals altijd al zeg, koken is ook creativiteit; probeer ns wat anders en wie weet ontdek je een geheel nieuw recept!
Zelf maken?
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook met de hashtag #allcrealife (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl
Kijk voor nog meer lekkere recepten op mijn ”recepten” afdeling van deze site.