Home blogpost Flammkuchen-Pizza Taco

Flammkuchen-Pizza Taco

by Claudia
Flammkuchen-Pizza Taco
Flammkuchen-Pizza Taco

Beetje tegenstrijdige titel, ik weet het..maar dit is een goed gevulde pizza taco met een hele dunne bodem, dus vandaar ;-).

De lekkerste pizzas maak je natuurlijk zelf! Deze pizzadeeg is gemaakt met gist, dus ja het duurt allemaal wel even voordat het klaar is, maar het is leuk om te maken en het eindresultaat is heerlijk! De pizza zelf hoeft uiteindelijk maar 10 minuten in de oven, dus als je eenmaal bij die stap bent dan gaat het het best wel snel!

Valentijnsdag

Ik maakt deze pizza op valentijnsdag, gezellig samen met zn tweetjes lekker eten is altijd een goede basis toch? Nu doen we dat wel bijna altijd dus in principe hebben we heel vaak valentijnsdag dan hahah..en dat al bijna 19 jaar ..Dus het is toch waar: liefde gaat altijd door de maag 😉

Dunne Bodem

Lekker knapperig met een zachte vulling, dat creëer je met dit pizza recept. Hou je liever niet van knapperig dan rol je de bodem niet al te dun uit, deeg is prima ook voor een ” normale”  pizza.

Hoe dunner de pizza, hoe elastischer het deeg moet zijn. Voor die elasticiteit heb je gluten nodig. Dat is een netwerk van tarwe-eiwitten dat zich vormt zodra je het tarwemeel (of bloem) mengt met water en kneedt. De hoeveelheid eiwitten verschilt per bloemsoort. Gebruik voor flammkuchen of dunne pizza speciale pizzabloem van harde tarwe, daar zitten meer gluteneiwitten in dan in patentbloem. Ik gebruik in dit recept pizzabloem van la tua farina, dit is bloem type 00. Deze speciale 00 bloem voor pizza is fijn van structuur en heeft een lager glutengehalte dan de meeste ‘normale’ bloemsoorten. Maar het glutengehalte is ook weer niet te laag. Want zoals gezegd: hoe minder gluten, hoe minder elastisch het deeg.

Tacopizza

Tacopizza is een beetje een Mexicaanse variant op de Italiaanse pizza. Ik was woensdag weer ns bij Keurslagerij Keulen in Hulsberg en daar hadden ze Mexicaans gehakt in de aanbieding (woensdag gehaktdag zoals bij veel slagers); Zelf heb ik er nog wat gerookt paprikapoeder aan toe gevoegd maar dat is optioneel. Verder gebruik in voor deze pizza, gratin kaas en mozzarella gecombineerd, rode ui, zoete paprika en dan na het bakken komt er nog wat knoflooksaus en rucola sla er boven op. Hier kun je natuurlijk in variëren: hou je liever van ijsbergsla dan neem je die (zo zie ik vaak de taco pizza’s voorbij komen overigens) en hou je niet van zoete paprika dan laat je dat weg of je gebruikt cherry tomaatjes. Zoals altijd al zeg, koken is ook creativiteit; probeer ns wat anders en wie weet ontdek je een geheel nieuw recept!

Zelf maken?

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkere  recepten op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

Flammkuchen-Pizza Taco

Flammkuchen-Pizza Taco

Print
Aantal porties: 2 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Ingrediënten

 • voor de pizza: (je haalt er 2 stuks uit)
 • - 250gr pizzabloem
 • - zakje gedroogde gist (7 gram)
 • - scheutje olijfolie
 • - 150ml lauwwarm water
 • - snufje zout
 • voor het beleg: (2 stuks dus)
 • - 500 gr mexicaans gekruid gehakt
 • - 1 rode ui
 • - 1 zoete paprika
 • - blikje tomatenpuree
 • - italiaanse kruiden of oregano
 • - bolletje mozzarella
 • - geraspte mozzarella of een andere kaas naar keuze
 • - knoflooksaus
 • - handjevol rucola

Aan de slag

 • Zet alle ingredienten klaar

  Flammkuchen-Pizza Taco

  zet alles klaar voor het pizza deeg

 • Maak een bergje bloem en vorm met je hand een soort van kuil erin en giet het water erin en voeg het zakje gist toe, roer even door en laat ongeveer 10 minuten staan.
  Door het warme water wordt de gist geactiveerd en ontstaat er een schuimlaagje op het water. Gebeurt dit niet dan is de gist dood. Gooi het papje dan weg en maak het opnieuw.
 •  

  het snufje zout doe je aan de rand van de bloem, deze mag niet in contact komen met de gist.

  Flammkuchen-Pizza Taco

  pizzabloem met water, snufje zout, olijfolie en gist

 • meng de ingrediënten voorzichtig door elkaar (waarschuwing plak handjes haha!) en bestuif het aanrecht met wat pizzabloem en kneed het deeg verder met je handen tot een soepele, elastische bal, dit kan wel ff duren (workout van ca 10 minuten). Voeg wat olijfolie toe als het deeg te droog blijft, maar niet teveel. Het deeg is goed als het soepel aanvoelt en makkelijk loslaat van je handen en van het aanrecht. Als het deeg te plakkerig is, voeg je wat extra pizzabloem toe.
 • Nu moet je deeg rijzen, ik heb hiervoor een stand in mijn oven waardoor de temperatuur mooi constant blijft. Heb je dat niet zet dan een kom (beetje bloem erin) met het deeg op een warme plek en leg er een vochtige doek op.
 • Wacht totdat het deeg ongeveer dubbel zo groot geworden is, dit duurt tussen de 45 minuten en1,5u dus hou hier rekening mee met de planning wanneer je wil eten!
 • Snij in de tussentijd de groenten en bak het gehakt rul.
 • Maak de pizzasaus door een blikje tomatenpuree los te roeren, eventueel met een ienie mienie scheutje water (heel weinig anders druipt de saus straks van je pizza af) en breng op smaak met zout, peper en italiaanse kruiden (of oregano)

  Flammkuchen-Pizza Taco

  ingredienten voor de simpele pizzasaus

  Flammkuchen-Pizza Taco

  tomaten pizzasaus is klaar

 • Verwarm de oven voor 220 graden. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol met een deegroller het pizzadeeg in de gewenste vorm. (hoeft niet persé rond he, ik heb ook een soort van vrije vorm gemaakt..dat noem ik rustiek hahah). Bekleed een bakblik met een vel bakpapier en leg hier de pizzabodem op. Beleg de pizza met de pizzasaus (verdeel met de achterkant van een lepel), verdeel het gehakt erop, de uien en de paprika.

  Flammkuchen-Pizza Taco

  deel het deeg in 2-en

  Flammkuchen-Pizza Taco

  deeg uitgerold op de bakplaat

  Flammkuchen-Pizza Taco

  tomatensaus als basis

  Flammkuchen-Pizza Taco

  rode ui en zoete paprika erop

 • Verdeel nu de geraspte kaas en de mozzarella erover en bak de pizza ongeveer 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is en de bodem krokant en knapperig.

  Flammkuchen-Pizza Taco

  net uit de oven

 • Haal de pizza uit de oven en verdeel wat knoflooksaus en dan de rucola erover heen, eet smakelijk!!

Flammkuchen-Pizza Taco

klaar!

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer