Home blogpost Vriendinnendagje in “mijn” Zuid-Limburg

Vriendinnendagje in “mijn” Zuid-Limburg

by Claudia
Vriendinnendag
Vriendinnendagje

Altijd leuk, een vriendinnendagje! Deze keer met dinnetje Audrey. Audrey ken ik ongeveer 20 jaar en we waren ooit een hele korte tijd collega’s (in een ver verleden werkte ik nl op een notariskantoor) en zijn sindsdien “aan elkaar blijven plakken”.  Momenteel zie ik Audrey helaas niet zo veel, ze woont en werk in Brabant dus ga je helaas niet “even” een kopje koffie doen als er 3 uur reistijd (heen en terug) tussen zit. Maar we hebben natuurlijk wel veel online contact dus we vergeten elkaar heus niet. Voor haar verjaardag een maand geleden, gaf ik Audrey een dagje met mij cadeau ..(heb ik er zelf ook nog iets aan hahah..beter dan een bloemetje of iets) en gisteren was dan DE dag.

Programma

Ik had natuurlijk wel een programma voorbereid, maar ja wel met wat escape mogelijkheden..we wonen tenslotte in Nederland en daar weet je nooit wat het weer doet. En een leuke wandeling in de Limburgse Heuvels is echt heel leuk en mooi maar niet als het regent of zoals vandaag..siberisch koud is met windkracht 4 uit het noordoosten..dus dan moet je alternatieven bedenken.

Lunch

Zo zijn we gestart met een luxe lunch bij Brasserie “de Zeute Inval” in Meerssen. Een etagère vol met lekkere (mini)sandwiches, zoete heerlijkheden en een zoete aardappelsoepje. Bijv. sandwichje brie met gekarameliseerde appeltjes en balsamicocrème, boerenbrood met huisgemaakte tonijnsalade met kappertjes, appel en rode ui, mini broodje serranoham met rucola, pijnboompitten, parmezaanse kaas en zongedroogde tomatentapenade. Samen met heerlijk kopje koffie (of thee voor Audrey) kun je dan lekker rustig zitten en kletsen.

Vriendinnendag

koffie koffie als toetjes bij Bueno

Vriendinnendagje

luxe lunch

Vriendinnendagje

zoete aardappelsoepje

middagprogramma

Na de lunch besloten we (ipv van dus die heuvellandse wandeling) naar Maastricht te gaan. Audrey was er heel lang niet geweest en tja Maastricht is zo wie zo altijd leuk, stukje buitenland in Nederland vind ik altijd.

Dus zo gezegd zo gedaan; we parkeren gewoon lekker luxe bij Parkeergarage Mosae Forum, midden in het centrum onder de Markt (zo ongeveer) en gaan lekker al winkeltjes kijkend aan de wandel.

Vriendinnendagje

parkeer vak reminder

Op het Vrijthof zitten de terrassen goed vol, lekker in de zon uit de wind. Dat laatste gaan wij ook doen, gezellig op een bankje in het zonnetje zitten hahah..wie doet je wat!

Vriendinnendag

Vrijthof terrasjes

Vriendinnendag

lekker in het zonnetje op het Vrijthof

Shoppen

We bezoeken enkele winkeltjes zoals Dille & Kamille en Boekhandel Dominicanen (natuurlijk koop ik weer een kookboek). In Winkelcentrum Entre Deux was een modeshow aan de gang, ook altijd leuk om even te kijken. Zo zag ik dat pastel het helemaal gaat worden dit voorjaar en kan ik me nog zo’n fase van mezelf in de 80’s herinneren.. soort van “Miami Vice look”..met opgestroopte blazermouwtjes hahah.

Vriendinnendag

Maastricht Merchandise bij boekhandel Dominicanen

Vriendinnendag

modeshow in de entre deux

 

Maar goed..Lopen lopen lopen en kijken kijken kijken, waarna we nog even  over de antiek, brocante en curiosa markt lopen waar ik tot de conclusie kom dat ik nog best veel van dat soort zaken heb (ergens en overal) en maar weer ns wat moet gaan verkopen.

Op mijn verzoek nog even naar de Asian supermarket Amazing Oriental ..superrr leuk ..zoooveel kruiden, ingrediënten, verse producten, maar ook super mooie rijstkommetjes etc…ik kom er gewoon te weinig dus dat gaat maar ns veranderen heb ik me voorgenomen, zo!

Vriendinnendag

mijn gekochte spulletjes van vandaag

We verlaten Maastricht rond half 5 en rijden richting Valkenburg…

Avondprogramma

We parkeren de auto in Valkenburg en lopen alvast richting het tapas restaurant waar ik ons diner had gereserveerd. We zijn ietwat vroeg en gaan nog even een drankje doen bij Z!n Valkenburg .

Zoals gezegd ..tapas bij Bueno! Dinerkeuze van Audrey (en ik vind het primaaaa), onbeperkt tapas eten 2,5u lang en natuurlijk altijd blijven kletsen over vanalles en nogwat hahah.

Vriendinnendag

tapas eten bij Bueno, de eerste ronde

Je hebt hier een ruime keuze uit heerlijk koude en warme tapas, vis, vlees en vegatarisch, voor elk wat wils. Je kiest uit het menu-boekje, vult op het kaartje in wat je wil en je krijgt het netjes aan tafel geserveerd.

Vriendinnendag

koffie koffie als toetjes bij Bueno

Weer naar huis

Na een gezellig dagje met heerlijk zonnig (maar wel kouddd) winterweer met veel lopen (stapjes van mijn fitbit gingen in de 5-cijfers), veel bijkletsen en lachen komt deze dag dan op het punt waarop ik Audrey naar haar familie terugbreng (bij hotel mama in Simpelveld) en ik voldaan naar huis rij.

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer