Home blogpost Heerlijke Vegan Brownies

Heerlijke Vegan Brownies

by Claudia
Heerlijke Vegan Brownies
Vegan Brownies

Vegan? ja Vegan ..en neee dat is niet raar ..en ik ben ook niet ineens veganistisch geworden, maar dit zijn brownies zonder boter en eieren maar oh zo heeerlijk!  Trust me! Ik maakte ze vorige week toen mijn bff kwam koffie leuten en bijkletsen. Ik had niet veel tijd maar wilde toch iets lekkers maken met ingrediënten die ik nog in huis had. En tadaaaa..brownies!

Makkelijk

Ja dit is echt super makkelijk, je hebt er in principe nog niet eens een mixer voor nodig; mag wel..gaat ook wat sneller dus dat heb ik ook gedaan. Het beslag is vrij snel klaar en terwijl de brownies in de oven staan, ruim je ff alles op en klaaar!

Smaak

Natuurlijk altijd weer een verrassing..zijn ze lekker? Normaal gesproken maak je brownies met o.a. boter, eieren en melk en nu dus niet..Maar de smaak is echt lekker choco en ze zijn ook lekker smeuïg en beetje sticky. Wij aten ze terwijl ze nog een beetje lauwwarm waren en dan heb je wel wat kruimeltjes maar ja ..des te langer heb je er van, toch?!  Maar een nachtje in de koelkast dan heb je dat probleem niet meer. Je kunt de brownies zo wie zo best wat daagje bewaren, dus al lijkt het veel..het hoeft niet in één keer op!

Bakvorm

De hoeveelheid beslag wat je maakt met dit recept kan in div. bakvormen. Zelf heb ik een Brownie Pan van Wilton die is 27,5cm x 17,5cm, maar misschien heb je wel een andere vorm van bijv. 20x20cm. Ik heb niks aan de bakvorm gedaan maar deze bekleed met bakpapier, dan til je de brownie cake er in zn geheel zo uit en kan ie op een schaal, super handig, ook in verband met de walnoten topping.

Zelf maken?
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer recepten op mijn “recepten” afdeling van deze site.

Heerlijke Vegan Brownies

Heerlijke Vegan Brownies

Print
Aantal porties: 8-16 Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

 • 250 gram bloem
 • 350 gram suiker
 • 65 gram cacaopoeder
 • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
 • 1 tl zout
 • 1 tl maïzena
 • 250 ml water
 • 250 ml zonnebloem olie
 • 1 tl vanille extract
 • handjevol walnoten

Aan de slag

 • Zet alle ingrediënten klaar

  Heerlijke Vegan Brownies

  Zet alle ingrediënten klaar (behalve de boter op de foto, foutje van mijn kant)

 • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht had ik)
 • Meng in een kom eerst de droge ingrediënten:
  de bloem, maïzena, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout.

  Heerlijke Vegan Brownies

  Eerst de droge ingrediënten afwegen en mengen

 • Voeg vervolgens het water (in scheutjes, beetje bij beetje) toe en meng tot dit helemaal is opgenomen.
 • Nu komt de zonnebloem olie beetje bij beetje toevoegt wordt het een mooi glad beslag.

  Heerlijke Vegan Brownies

  olie beetje bij beetje erbij

 • Voeg als laatst het vanille extract toe en roer dit er goed doorheen.
 • Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.

  Heerlijke Vegan Brownies

  klaar om in de bakvorm te doen

  Heerlijke Vegan Brownies

  giet het beslag erin

  Heerlijke Vegan Brownies

  `Walnoten erop en klaar voor de oven

 • Bak de brownies in ca 45 minuten gaar. Het ligt een beetje aan de vorm die je gebruikt, hoe groter de vorm hoe eerder de brownies klaar zijn (zijn ze ook platter). Prik daarom na 30 minuten even met een sateprikker erin of ie al gaar is (prikker moet er droog uitkomen)

  Heerlijke Vegan Brownies

  Heerlijke Vegan Brownies

  Heerlijke Vegan Brownies

  nu nog aansnijden!

  EET SMAKELIJK!

 

 

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer