Home blogpost Kook de klassieker: Spaghetti Carbonara (met tomatensalade)

Kook de klassieker: Spaghetti Carbonara (met tomatensalade)

by Claudia
Kook de klassieker: Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara

The one and only, zonder room maar heerlijk met ei en parmezaanse kaas.

Variaties

Er zijn heel wat variaties op dit gerecht: met room, met boursin, afgeblust met witte wijn, met groente etc. Maar deze vind ik toch wel de lekkerste en aangezien de naam alla Carbonara verwijst naar de houtskoolbranders, ofwel kolenbranders, die dit gerecht in hun schaftpauze zouden eten, lijkt me de versie met alleen ei de meest logische.

Maar misschien ontdek je wel een andere variant en vind je die (ook) lekker(der), en dan is dat natuurlijk helemaal prima; Noem je ‘m ook gewoon zoals je zelf wilt, ieder zn eetfeestje ;-).

On the side

Ik serveerde er een simpele tomatensalade bij, super lekker en super snel en makkelijk; terwijl de spaghetti kookt kun je die even erbij maken, zo heb je een complete maaltijd.

Materialen op de foto

De materialen op de hoofdfoto hierboven zijn van  Mi Casa Valkenburg. (onderlegger, handdoek, bord, schaaltjes) Ze hebben super leuke spullen waaronder leuke serviezen, potten en pannen, plankjes, etc. Iets waar IK heel blij van wordt! Kijk ook ns op hun Website of Facebook pagina! Ze hebben merken als  Nicolas Vahe, IB Laursen, the knitfactory, Serax en nog veel meer.

Zelf maken?

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

Kook de klassieker: Spaghetti Carbonara

Kook de klassieker: spaghetti Carbonara (met tomatensalade)

Print
Aantal porties: 2-3 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • - 200/250gr verse of gedroogde spaghetti (hou ongeveer 100gr aan per persoon of gebruik zo'n handig maatje)
  • - 100gr pancetta in reepjes
  • - 2 eieren (M)
  • - 1 eidooier
  • - 30gr geraspte pecorina kaas (mag ook meer naar eigen voorkeur)
  • - 30 gr geraspte parmezaanse kaas (mag ook meer naar eigen voorkeur)
  • - olijfolie
  • - zwarte peper gemalen
  • - verse basilicum
  • Voor de Tomatensalade: (maak zoveel als je wil)
  • - mini trostomaatjes (of cherry- of snoeptomaatjes, wat je hebt of lekker vindt)
  • - verse basilium
  • - olijfolie
  • - balsamico azijn
  • - zout en peter

Aan de slag

  • Zet alle ingrediënten klaar
    Kook de klassieker: Spaghetti Carbonara

    alles staat klaar

  • Meng de eieren en eidooier samen met zwarte peper en de pecorina kaas totdat je een egale massa hebt zoals voor een omelet
    Kook de klassieker: Spaghetti Carbonara

    ei met kaas en peper mengen

  • Verwarm een koekepan en bak de pancetta knapperig in een scheutje olijfolie
    Kook de klassieker: Spaghetti Carbonara

    pancetta in de pan met beetje olijfolie

  • Zet een pan water op (je mag er wat zout in doen maar ik heb dat niet gedaan)
  • Kook de spaghetti al dente (zie verpakking, meestal minuutje of 7 a 10 bij gedroogde en ca 4 minuten bij verse)
  • snij ondertussen de tomaatjes door en leg ze op een schaaltje of doe ze in een kommetje (ik had nog wat olijfjes over die dus heb ik ook nog toegevoegd, maar is optie)
  • maak de dressing voor de tomaatjes door (al naar gelang de hoeveelheid tomaatjes) olijfolie te mengen met beetje balsamico, gehakte basilicum en wat zout en peper. (bv 2 el olijfolie met 1 tl balsamico, 3 blaadjes basilicum)
  • Giet de pasta af. Doe deze direct  in de pan bij de pancetta
    Kook de klassieker: Spaghetti Carbonara

    Spaghetti bij de pancetta doen

  • Meng (van het vuur af) dan zo snel mogelijk het ei-kaas mengsel door de spaghetti heen. Als je dit niet snel genoeg doet, zal het ei gaan stollen en krijg je roerei.
  • Serveer eventueel met wat extra zwarte peper en Parmezaanse kaas naar smaak.
Kook de klassieker: Spaghetti Carbonara

eet smakelijk!

 

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer