Home blogpost (Mini)Burger Trio

(Mini)Burger Trio

by Claudia
(Mini) Burger Trio

Afgelopen zaterdag stond ik hamburgertjes te maken bij Mi Casa in Valkenburg . Deze zomer hebben ze elk weekend een inspirerende (food) demonstratie en deze keer was ik aan de beurt. Leuk om te doen, leuke locatie, leuke mensen maar wat was het een warme dag! Vooral na 15u werd iedereen steeds slomer van de warmte (heel begrijpenlijk) en kwam er niet meer veel actie van het lopend winkelpubliek. Maar goed, niet getreurd..niks zo veranderlijk als het weer tenslotte!

Omdat het zo warm was had ik er voor gekozen om alle burgertjes ‘s morgens voor te bakken; zo hoefde ik ze alleen nog maar op te warmen en op te bouwen. Zo had ik ook alle toebehoren voorbereid en apart in bakjes gedaan. Daarna alles in een koeltas met koelelementen; zo maak je je eigen draagbare koelkastje.

Ook misschien een tip als je buiten wil eten, bereid alles zoveel mogelijk voor dat scheelt tijd en is ook veiliger, zodat er geen mensen ziek worden. Rauw vlees buiten bereiden terwijl het 28 graden buiten is, kan wel ns fout aflopen.

 

Lekker burgerlijk

Mijn ‘opdracht” was het om hamburgers (in dit geval de mini variant) te maken uit het boek “Lekker Burgerlijk”. Super leuk boekje, afkomstig uit een hele serie leuke boekjes. Ik heb er zelf ook een aantal en ze verkopen ze bij Mi Casa maar ook online kun je ze vinden. Niet duur en super praktisch èn lekker!

Ik heb gekozen voor:

  • de bbq burger, van mager rundergehakt
  • de mediterrane kipburger met zongedroogde tomaat, ui en olijf
  • de veggie Falafel burger (van kikkererwten) met tzatziki

De recepten zal ik hieronder met jullie delen; deze wijken misschien ietsss af van het boekje, maar dat is weer mijn eigenwijsheid zullen we maar zeggen ;-). Zo maakte ik de tzatziki volgens het recept wat je ook op deze site kun vinden, en wel hier.

Hoeveelheden

De recepten uit het boekje zijn bedoeld voor “normale” hamburgers en vaak maak je er dan 2 stuks mee. Maak je echter de mini variant dan haal je er wel ca 5-10 uit; dus dan kun je daar rekening mee houden. Zo kun je ook makkelijk alles verdubbelen qua ingrediënten, dus maak zoveel je wil!

De mini broodjes haalde ik bij de bakker, je kunt ze natuurlijk ook zelf bakken en soms zitten ze wel ns in een supermarkt assortiment.

Materialen op de foto

De materialen op de hoofdfoto hierboven zijn van  Mi Casa Valkenburg. (onderlegger, handdoek, bord, schaaltjes) Ze hebben super leuke spullen waaronder leuke serviezen, potten en pannen, plankjes, etc. Iets waar IK heel blij van wordt! Kijk ook ns op hun Website of Facebook pagina! Ze hebben merken als  Nicolas Vahe, IB Laursen, the knitfactory, Serax en nog veel meer.

Zelf maken?

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

Mini Hamburger Trio

Print
Aantal porties: 2-40 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • *BBQ Burger*
  • - 250gr mager rundergehakt
  • - 2 tl worchestersaus
  • - klein sjalotje
  • - peper/zout naar smaak
  • - 2 witte sesambolletjes (of anders, naar keuze)
  • - 2 plakjes cheddar
  • - mosterdmayonaise
  • - fijngesneden ijsbergsla (naar keuze, ca handjevol)
  • - augurk in plakjes
  • - bbq saus naar smaak (ik gebruikte in valkenburg de bbq saus van Nicolas Vahe, verkrijgbaar bij Mi casa Valkenburg
  • - uitgebakken bacon
  • *Falafel Burger*
  • - zonnebloemolie
  • - 1 ui fijngesnipperd
  • - 1 tl korianderpoeder
  • - 1 el gemalen komijn
  • - peper en zout naar smaak
  • - 300gr kikkererwten (blik) goed uitgelekt
  • - flinke tak verse peterselie
  • - 1 el (kikkererwten)meel
  • - 1 ei
  • - 2 el griekse yoghurt (of meer naar wens)
  • - kleine of halve komkommer geraspt met schil
  • - 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • - rasp van 1/2 citroen
  • - sap van 1/2 citroen
  • - maisbroodjes (of anders naar keuze)
  • - kropsla
  • *Mediterrane Kipburger
  • - 250 gr kippengehakt (ah, poelier of zelf malen)
  • - 1 bosuitje
  • - 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • - 1 el zwarte olijven fijngehakt
  • - peper en zout naar smaak
  • - olijfolie
  • - 1 ui in halve ringen (optioneel, ik heb het weggelaten ivm buitendemonstratie)
  • - 2 Italiaanse bollen (of anders naar keuze)
  • - kropsla of andere sla naar keuze
  • - wat extra zwarte olijven
  • - tomatentapenade (of zongedroogde tomaten, fijn gehakt)

Aan de slag

BBQ BURGER
  • Meng het gehakt met de worcestersaus, fijngesnipperde sjalotje, peper en zout naar smaak en vorm in de hand 2 mooie burgers. (ik gebruik wel een hamburger helpertje, super handig om ze even groot te krijgen, maar dat is optioneel)
  • Besprenkel de broodjes met olijfolie en grill ze even in een droge pan, grillpan of op de BBQ
  • Grill of Bak de hamburger goudbruin en als het vlees bijna de garing heeft die je wenst, leg je er een plakje cheddar op zodat deze iets kan smelten.
  • Besmeer de broodjes met mosterdmayonaise (met mayonaise met je favoriete mosterd naar smaak)
  • Bouw de burger op met:
    Burger met kaas - augurk - bacon - ijsbergsla - bbq saus
FALAFEL BURGER
  • Fruit in zonnebloemolie de ui samen met de knoflook, korianderpoeder, komijn en een flinke snuf peper en zout tot de ui wat zachter wordt.
  • Doe de kikkererwten in een keukenmachine (of dat handige bakje bij de staafmixer) samen met het ui mengsel, de peterselie, eetleper (kikkererwten)meel en het ei en meng tot een grof mengsel.
  • Laat het mengsel minstens een uur rusten in de koeling en vorm daarna de burgers
  • Maak van de griekse yoghurt met geraspte komkommer, knoflook, citroenschil, peper en zout de tzatziki of volg mijn recept hier. In het boekje van dit recept staat er niet bij dat je de geraspte komkommer goed moet laten uitlekken, doe dit zeer zeker wel! Nog beter is uitknijpen via een kaasdoek (of een handdoek).
  • Verwarm een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de falafel op matig vuur zo'n 7 minuten aan 2 zijden goudbruin (niet te vroeg omdraaien!) Heb je de mini variant dan zijn ze sneller klaar, blijf erbij!
  • Bouw de burger op met:
    kropsla - tzatziki - falafel - nog wat tzatziki eventueel
Mediterrane kipburger met tomatentapenade, ui en olijf
  • Meng het kippengehakt met de bosuit, knoflook en gehakte olijven. Maak op smaak met peper en zout.
  • Bak de burgers in olijfolie op matig vuur in zo'n 15 minuten gaar (of korter als het de mini variant is)
  • Als de kipburgers bijna gaar zijn, de gesneden ui aan de pan toevoegen en rustig mee laten bakken (=optie)
  • Als de kipburgers uit de pan gaan, de italiaanse bollen nog even op de opengesneden kant in de gebruikte koekenpan bakken
  • Bouw de burger op met:
    tomatentapenade - sla - burger - extra halve olijven - tomatentapenade (op broodje)

Succes en eet smakelijk!!

 

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer