Zelf maak Granola
Sommige “dingen” kun je heel makkelijk zelf maken..waarom? omdat het lekkerder is, je weet wat je er zelf in stopt en omdat het leuk is! Ik had het al heel lang op mijn lijstje staan om zelf ns te proberen, en sindsdien maak ik ‘m altijd voortaan zelf.
Ik hoor je al denken, makkelijker is het toch om gewoon een pak cruesli, granola of wat dan ook te kopen en hups de yoghurt in? Ja ok, en als je dat vindt mag je dat ook gerust blijven doen. Maar aan de andere kant lees je dan dit artikel ook niet dus ik heb het er maar niet meer over 😉
Wat heb je nodig en waar koop je dat?
Nou aangezien je zelf de granola maakt bepaal je natuurlijk voor een groot deel zelf wat er in zit. Er zijn wel een aantal basis ingrediënten, zoals havermout en honing die er altijd wel inzitten. Ik kocht deze keer alles gewoon in de supermarkt (bij AH en Jan linders) dus je hoeft er niet voor persé naar een natuurvoeding zaak als die niet bij je in de buurt is, alhoewel dat natuurlijk wel kan ik dat ook geregeld wel doe, maar nu dus even niet.
Je kunt bijvoorbeeld gebruiken:
– havermout
– sesamzaad
– chiazaad
– gehakte ongezouten nootjes
– gedroogd tropisch fruit
– zonnebloempitten
– chocolade
– pindakaas
– rozijnen
– cranberries
– goji bessen
etc. etc.
Tip: rozijnen, cranberries zijn al zacht, doe die na de 1e keer bakken erbij anders krijg je een granola smurrie.
Lekker?
Ja! Voor mij (en mijn hubby die natuurlijk als eerste alles uittest) in elk geval geen kant-en-klare granola, krokante muesli of Cruesli meer, die maak ik nu lekker zelf.
Houdbaarheid
Als de Granola klaar is, laat je m afkoelen en doe je m in een luchtdichte verpakking (ik gebruikte een weckpot) en dan is ie ongeveer een maand houdbaar, prima toch?!
Zelf maken?
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook met de hashtag #allcrealife (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl
Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten” afdeling van deze site.