Home Receptenbekende koks Travelfood: Kip tikka massala

Travelfood: Kip tikka massala

by Claudia
Kip Tikka Massala

I love Indian food ..echt ..heeerlijk. Ondanks dat ik nog nooit in India ben geweest roept dit bij mij echt travel gedachten op. Elke als ik Londen/Groot-Brittannie ben, Indiaas hoort erbij..elke keer in de usa ..Indiaas hoort erbij..elke keer in een grote(re) stad..Indiaas hoort erbij. Dus ja eigenlijk kan Indiaas overal ter wereld.

Jamie Oliver

Deze keer maakte ik een Kip Tikki Massala naar een recept van Jamie Oliver. Ja ok..ook met recepten van Jamie klooi ik wel ns wat, beetje van dit meer en beetje van dat minder..mja ..creatief koken kan altijd toch?!

Je maakt met dit recept in elk geval zelf je eigen kip tikka masala – zonder pakjes en zakjes, maar met verse kruiden en ingrediënten. De smaak is ongeëvenaard!

Veel kruiden

Ja ik weet het, met Indiaas koken (en veel ander gerechten die ik maak) gebruik ik veel kruiden. Sommige iets vaker dan anderen maar ik gebruik ze allemaal. Mensen die mij persoonlijk kennen weten dat mijn keuken helemaal vol hangt met kruidenpotjes. Het ziet er ook zo gezellig uit vind ik. Heb je nu zoiets, ja ik ga niet al die kruiden kopen ..denk dan ns anders..misschien stimuleert het je om vaker met kruiden te koken. Het is ook niet zo dat ze binnen een week over de houdbaarheidsdatum zijn dus eigenlijk kun je er heeeel lang plezier van hebben.

Materialen op de foto

De materialen op de hoofdfoto hierboven zijn van  Mi Casa Valkenburg. Ze hebben super leuke spullen waaronder leuke serviezen, potten en pannen, plankjes, etc. Iets waar IK heel blij van wordt! Kijk ook ns op hun Website of Facebook pagina! Ze hebben merken als  Nicolas Vahe, IB Laursen, the knitfactory, Serax en nog veel meer.

Zelf maken

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

Kip Tikka Massala

Kip Tikka massala

Print
Aantal porties: 2-4 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 2 voted )

Ingrediënten

  • • 2 uien, in dunne ringen
  • • 1/2 verse rode chilipeper, fijn gehakt
  • • duimgroot stuk verse gemberwortel, geschild, in dunne plakjes OF gemberpasta (gebruikte ik)
  • • 1/2 bos koriander, blaadjes afgehaald, stelen fijn gehakt
  • • 4 kipfilets of kippedijfilet, in de lengte in 2 cm brede repen
  • • 400 g tomaatstukjes uit blik
  • • 200 ml kokosmelk uit blik
  • arachide- of zonnebloemolie
  • Tikka masala-pasta:
  • • 1 tl komijnzaad
  • • 1 tl korianderzaad
  • • 1/2 verse rode chilipeper, zaadjes verwijderd, gehakt
  • • 2 tenen knoflook, gepeld OF knoflookpasta 1tl
  • • duimgroot stuk verse gemberwortel, geschild OF gemberpasta
  • • 2 tl garam masala
  • • 2 el arachideolie
  • • 2 el tomatenpuree
  • • 2 el gemalen amandelen
  • • 1 kleine bos verse koriander
  • • 1 tl cayennepeper
  • • 1 el gerookt paprikapoeder
  • • [1/2] el kokosrasp
  • zout
  • Voor erbij:
  • • gare basmati rijst
  • • 4-6 el dikke yoghurt (bv griekse)
  • • 1 citroen

Aan de slag

  • Zet alle ingrediënten klaar 
    Kip Tikka Massala

    zet alles klaar

  • Maak eerst de kruidenpasta. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en voeg de komijn- en korianderzaden toe. Rooster ze enkele minuten, tot ze goudbruin kleuren en heerlijk ruiken. Haal ze van het vuur.
    Kip Tikka Massala

    kruiden in de pan

  • Maal de zaden in een vijzel tot een fijn poeder. Doe ze met de overige ingrediënten en [1/2] theelepel zout in de kom van een keukenmachine. Maal ze tot een gladde pasta en zet apart.
    Kip Tikka Massala

    malen in de vijzel

    Kip Tikka Massala

    gemalen kruiden

    Kip Tikka Massala

    alle ingredienten voor de pasta bij elkaar

    Kip Tikka Massala

    pasta klaar

  • Verhit wat scheuten olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, chilipeper en korianderstelen toe en bak ze 10 minuten, tot ze zacht en lichtbruin zijn. Roer af en toe.
    Kip Tikka Massala

    peper, korianderstelen en ui in de pan

  • Voeg de kip en 140 g van de kruidenpasta toe en roer goed, zodat alles is bedekt. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomaten en kokosmelk toe en breng aan de kook.
    Kip Tikka Massala

    kip erbij

    Kip Tikka Massala

    kruidenpasta erbij

    Kip Tikka Massala

    even roeren

    Kip Tikka Massala

    tomaat erbij

    Kip Tikka Massala

    kokosmelk erbij

  • Leg een deksel op de pan en laat het mengsel op matig vuur 20 minuten stoven. Haal het deksel eraf en laat het nog 5 minuten sudderen, tot het vlees zacht en de saus ingekookt is. Roer geregeld.
    Kip Tikka Massala

    pruttel pruttel

  • Serveer de curry met rijst en een schep yoghurt. Snijd de citroen in partjes om erover uit te knijpen.
    Kip Tikka Massala

    eet smakelijk

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer