Home blogpost Travelfood: Veggie Pad thai

Travelfood: Veggie Pad thai

by Claudia
Veggie Pad thai
Pad Thai

Pad thai betekent ‘gebakken noodles’, en dit is hét gerecht van Thailand. Er zijn talloze varianten; De een maakt ‘m met garnalen, de ander met tofu of kip en ik maak ‘m deze keer met vegetarische balletjes. Allemaal super lekker!

Thailand

Ik vertelde al eens eerder dat ik nog nooit in Thailand ben geweest helaas, al zou ik er best wel naar toe willen maar ik heb een muggenallergie..ofwel..ik zit altijd onder de muggenbulten, maar deze zijn dan vaak 10x erger omdat ze een ontstekingsreactie bij mij opwekken. Ik zal je de verder details besparen maar het is heel vervelend. Voorkomen is dan beter, mja lukt ook niet altijd, zelf niet met DEET, lange mouwen of andere voorzorgsmaatregelen. En ja, dan kun je ook zeggen je moet er wat voor over hebben; en dat heb ik ook meestal wel. Maar na een keertje een heftige reactie op Curacao en in Florida, waardoor ik geen schoen meer aan kreeg etc. vergaat mij dan ook wel de lol. Maar goed..zeg nooit nooit dus Thailand blijft gewoon op mijn reislijstje staan ;-).

Wokken

Wokken kun je doen in een hapjespan, wok met anti-aanbaklaag of in een gietijzeren variant. Die laatste heeft dan ook mijn voorkeur; Je hebt er echt jaaaren plezier van en je kunt er nagenoeg alles mee. Wel heb ik hier een wokbrander voor naast mijn kookplaat (keramiek), je hebt nl best wel wat warmte nodig om de wok op temperatuur te krijgen. Met een wokbrander gaat dat echter vrij snel. Ik gebruik de wok (samen met een digitale temperatuurmeter) ook om te frituren, super handig! Voor mij geen friteuse meer, al jaaaaren niet. Zwaar is ie wel, dat merk je dan weer met schoonmaken, maar goed..dat is dan ook het enige kleine nadeel wat ik zo 1-2-3 kan bedenken.

Materialen op de foto

De materialen op de hoofdfoto hierboven zijn van  Mi Casa Valkenburg. Ze hebben super leuke spullen waaronder leuke serviezen, potten en pannen, plankjes, etc. Iets waar IK heel blij van wordt! Kijk ook ns op hun Website of Facebook pagina! Ze hebben merken als  Nicolas Vahe, IB Laursen, the knitfactory, Serax en nog veel meer.

Zelf maken

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

Veggie Pad thai

Veggie Pad thai

Print
Aantal porties: 2-3 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

 • half blikje kokosmelk
 • 4 eetlepels sojasaus
 • 2 limoenen
 • 1 theelepel sambal
 • 2 rode uien, gesnipperd
 • 3 teentjes knoflook, fijngehakt (ik nam diepvriesknoflook)
 • 1 theelepel gemberpasta
 • 300 gram noedels (ik nam deze keer "straight to wok udon noodles"
 • 100 gram sugar snaps (diepvries had ik)
 • 2 zoete punt paprika’s, in dunne reepjes gesneden (kleur naar keuze)
 • bakje taugé (zo’n 100 gram)
 • 1 Spaanse peper, fijn gesneden (zonder de pitjes)
 • Handje noten, grofgehakt (ik gebruikte ongezouten cashewnoten)
 • Verse koriander (of peterselie)

Aan de slag

 • Zet alle ingrediënten klaar (op de foto staat per ongeluk sesam olie, die hoorde er niet bij..)
  Veggie Pad thai

  zet alles klaar

 • Eerst maak je de pad thai wok saus: meng de kokosmelk, samen met de sojasaus, sambal en het sap van één limoen. Proef of de saus op smaak is en voeg eventueel wat meer sojasaus toe.
  Veggie Pad thai

  eerst de woksaus maken

 • Verwarm ondertussen de wok op middelhoog vuur en voeg ca 4 eetlepels van de woksaus toe.
  Voeg nu de Spaanse peper, gember, rode ui en knoflook in en voeg nogmaals een scheut van de woksaus toe.
  Veggie Pad thai

  spaanse peper erbij


  Veggie Pad thai

  rode ui erbij


  Veggie Pad thai

  gember en knoflook erbij

 • Na een paar minuten kun je de paprikareepjes erbij doen. Even goed doorroeren met 2 houten spatels.

  Veggie Pad thai

  paprika erbij

 • Nu kunnen de vegetarische balletjes erbij
  Veggie Pad thai

  balletjes erbij

 • taugé   mag  er  nu  ook  bij
  Veggie Pad thai

  taugé erbij

 • Voeg na 3 minuten de sugar snaps, noedels en de rest van de saus toe. Blijf goed doorroeren/husselen tot dat alles mooi verdeeld is en klaar! 
  Veggie Pad thai

  sugar snaps erbij


  Veggie Pad thai

  rest van de woksaus erbij


  Veggie Pad thai

  noodles erbij

 • Garneer met wat verse koriander, de nootjes en partjes limoen.
  Veggie Pad thai

  eet smakelijk  Eet smakelijk! 

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer