Home blogpost Lekker en snel: Tagliatelle met spinazie en kabeljauw

Lekker en snel: Tagliatelle met spinazie en kabeljauw

by Claudia
lekker en snel: tagliatelle met spinazie en kabeljauw

Lekker zeker, snel..oook…alleen zit er nog ongeveer 15 minuten wachttijd in, omdat de kabeljauw even de oven in moet ..mja ..in die 15 minuten kun je dan eventueel de tafel dekken en de keuken alvast opruimen..dus al met al ..toch snel 😀 !

Verse pasta en spinazie

Lekker verse pasta ..niet zelf gemaakt maar in de bonus bij Appie ;-). Ik vind verse pasta toch lekkerder dan droge ..je eet er ook automatisch minder van, maar dat kan ook aan mij liggen. Natuurlijk kun je dit recept ook prima met droge pasta maken hoor, maar heb je de keus dan ga (ns) voor verse! Dit geldt overigens ook voor spinazie, alhoewel je prima de diepvriesvariant voor dit recept kunt gebruiken, laat m dan wel even ontdooien.

Materialen op de foto

De materialen op de hoofdfoto hierboven zijn van  Mi Casa Valkenburg. Ze hebben super leuke spullen waaronder leuke serviezen, potten en pannen, plankjes, etc. Iets waar IK heel blij van wordt! Kijk ook ns op hun Website of Facebook pagina! Ze hebben merken als  Nicolas Vahe, IB Laursen, the knitfactory, Serax en nog veel meer.

Zelf maken

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

lekker en snel: tagliatelle met spinazie en kabeljauw

Lekker en snel: Tagliatelle met spinazie en kabeljauw

Print
Aantal porties: 2-3 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.8/5
( 4 voted )

Ingrediënten

  • - 250 gr verse tagliatelle
  • - 2 kabeljauwhaasjes
  • - 400 gr verse blad spinazie (gewassen, zo niet doe dat zelf dan zorgvuldig)
  • - 125 gr ricotta (ik nam biologische)
  • - 250 gr cherrytomaatjes (aan tak)
  • - 1 citroen (helft voor sap, helft voor garnering)
  • - 1 teen knoflook (vers of pasta)
  • - 4 eetlepels panko (paneermeel mag ook, maar panko heeft mijn voorkeur)
  • - verse bladpeterselie (basilicum kan ook)
  • - olijfolie
  • - peper en zout
  • ovenschaal
  • parmezaanse kaas naar wens

Aan de slag

  • Zet alle ingrediënten klaar 
    lekker en snel: tagliatelle met spinazie en kabeljauw

    zet alles klaar

  • Verwarm de oven op 190 graden (hete lucht stand). Vet het ovenschaaltje in met een beetje olie en leg de kabeljauw hier in. Besprenkel met citroensap en bestrooi met een snufje peper en zout.
    lekker en snel: tagliatelle met spinazie en kabeljauw

    schaal invetten

  • Hak de peterselie en meng deze met de knoflook (ik nam pasta) met de panko. Voeg een scheutje olijfolie toe aan het mengsel en verdeel vervolgens over de vis. Druk lichtjes aan.
    lekker en snel: tagliatelle met spinazie en kabeljauw

    maak panko mengsel


    lekker en snel: tagliatelle met spinazie en kabeljauw

    panko mengsel op de kabeljauw

  • Zet de ovenschaal ca 15 minuten in de oven tot de vis gaar is en iets begint te verkleuren.
    Leg de cherry-tomaatjes ook erbij en besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. 
  • Kook de tagliatelle (verse hoeft maar een minuutje of 3 a 4)
    lekker en snel: tagliatelle met spinazie en kabeljauw

    kook de tagliatelle

  • Doe ondertussen de verse spinazie in een grote pan, eventueel in etappes. Laat deze slinken en breng op smaak met peper en zout.
    lekker en snel: tagliatelle met spinazie en kabeljauw

    spinazie in de pan

  • Roer de ricotta er door en vervolgens ook de pasta. Serveer de romige spinaziepasta met een stukje kabeljauw en wat gepofte tomaatjes en eventueel een schijfje citroen. Voor de liefhebbers (ik dus): strooi er nog lekker wat (verse) parmezaanse kaas op ..
    lekker en snel: tagliatelle met spinazie en kabeljauw

    ricotta erbij

    lekker en snel: tagliatelle met spinazie en kabeljauw

    pasta erbij

Eet smakelijk!! 

lekker en snel: tagliatelle met spinazie en kabeljauw

eet smakelijk

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer