Home blogpost Jaarlijks vriendinnendagje met Audrey

Jaarlijks vriendinnendagje met Audrey

by Claudia
jaarlijks vriendinnendagje

Inmiddels een kleine traditie: het jaarlijkse vriendinnendagje met Audrey! Eigenlijk zouden we dit vaker moeten doen, maar door verschillende omstandigheden komt het er niet van, maar daar kan natuurlijk verandering in komen!

Audrey ken ik inmiddels 20 jaar (we begonnen als collega’s ooit in een ver verleden, dat vertelde ik vast al een keer eerder) en ze krijgt van mij voor haar verjaardag altijd een vriendinnendagje cadeau. Ze woont met haar man en 2 kinderen in Noord-Brabant en daarom zien we elkaar niet zo veel. Heen en weer reizen kost een uurtje of 3 en voor even een kopje koffie op een doordeweekse dag doe je dat niet snel.

Programma

Ook dit jaar had ik weer een programma met escape mogelijkheden en opties. Je weet in dit land nooit wat het weer doet dus altijd alternatieven achter de hand houden denk ik dan maar. Nu hadden we afgelopen zaterdag een super top lente dag met een heerlijke 18/19 graden en volop zon dus dat was echt een bonus deze keer!

Lunch

Na overleg en keuzemogelijkheden voor Audrey kiezen we om onze dag te beginnen bij Eetcafe Mareveld in Schimmert.

Hier kom ik wel ns vaker om te lunchen of te dineren, allemaal goed, hier wordt alles met liefde bereid. Eerlijke ingrediënten vormen de basis van de diverse gerechten die worden klaargemaakt volgens oude recepten, maar met de modernste kooktechnieken. Zij houden van het woord ‘ambacht’, dus vindt je op hun seizoensgebonden menukaart naast traditionele vlees- en vismaaltijden ook typische streekgerechten en vegetarische menu’s

We willen lekker buiten zitten maar het waait best wel en lopen naar binnen. Een van de dames van de bediening stelt voor om het achter terras te gebruiken, daar is geen wind en heerlijk veel zon. Zo gezegd zo gedaan, goede tip!

jaarlijks vriendinnendagje
lekker op het terras bij Mareveld

We nemen allebei een boterhammetje met vers gerookte zalm (uit eigen rokerij) en een kopje koffie voor mij en een citroen-gember thee voor Audrey (op advies van mij ..ennnn…goedgekeurd ;-))

jaarlijks vriendinnendagje
heerlijk boterhammetje zalm bij Mareveld
jaarlijks vriendinnendagje
eerste selfie van de dag

Middagprogramma

Na heerlijk te hebben gegeten (en gedronken en bijgekletst) gaan we weer verder op pad. Het dakje van mn MINI Cooper kan lekker open, wie doet je wat!

jaarlijks vriendinnendagje
Audrey wilde met mn MINI op de foto (of andersom)

Om dat we allebei al een tijdje niet in Heerlen geweest waren, besluiten we om daar heen te gaan.

jaarlijks vriendinnendagje
super mooie mural in Heerlen
jaarlijks vriendinnendagje
leuk jurkje (helaas voor kids)
jaarlijks vriendinnendagje
bunny ears bij de HEMA

We lopen, we shoppen, we kletsen, we gaan o.a. wat drinken bij Berden op het rooftop terras van La Place. We dachten daar wel een mooi uitzicht over heerlen te hebben, maar dat viel een beetje tegen. Er wordt momenteel veel gebouwd, gesloopt en verbouwd in Heerlen en dat maakt de sfeer ook een beetje ..lauw ..zal ik het maar uitdrukken. De zaak zelf is echter La Place zoals we het kennen, lekkere verse ingrediënten, en sfeervol ingericht.

jaarlijks vriendinnendagje
heerlen “van boven”
jaarlijks vriendinnendagje
heerlijk tropisch sapje

En ja ..feestjes maak je zelf dus we hebben het zo wie heel gezellig, zien leuke dingen en lachen wat af.

jaarlijks vriendinnendagje
snapshot

Diner

Omdat we altijd lekker lang willen tafelen, had ik gereserveerd bij La Cubanita, we gaan (weer) tapas eten! Ze hebben de menukaart pas gewijzigd dus ns kijken wat ze hebben.

Je hebt hier een ruime keuze uit heerlijk koude en warme tapas, vis, vlees en vegetarisch, voor elk wat wils. Je kiest uit het menu-boekje, vult op het kaartje in wat je wil en je krijgt het netjes aan tafel geserveerd. We bestellen van alles wat en het is allemaal heerlijk en ook het personeel is heel vriendelijk en attent.

jaarlijks vriendinnendagje
lekkere manchegojaarlijks vriendinnendagje
kopje koffie

Weer naar huis

Na een gezellig dagje met heerlijk zonnig lenteweer met veel bijkletsen en lachen komt deze dag dan op het punt waarop we rond 21u Heerlen verlaten en naar (mijn) huis rijden. Daar aangekomen krijg ik nog een klein cadeautje…ik had wel gezien dat ze stiekem iets liet inpakken bij Serendipity ;-).

jaarlijks vriendinnendagje
cadeautje! <3


Audrey vertrekt een half uurtje later richting haar huis en we kijken weer terug op een super geslaagd dagje! Op naar de volgende keer!

jaarlijks vriendinnendagje met Audrey
jaarlijks vriendinnendagje

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer