Home blogpost Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

by Claudia
Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

Altijd lekker en bijna iedereen eet het, dus gewoon maken! Ik maakte dit gerecht op een doordeweekse werkdag en eigenlijk is het niet veel werk. Het meeste werk gaat in het snijden van de groenten zitten. Maar wel lekker! Naar de chinees rijden, bestellen en terug naar huis duurt langer 😉

Wil je liever geen kip, dan kun je ook ander vlees of vaste vis nemen of een vleesvervanger. Of extra groenten dat kan natuurlijk ook!

Mihoen

Mihoen is een hele dunne chines noodle (noedel?) gemaakt van rijstbloem en van nature glutenvrij. Mihoen is snel klaar, paar minuten laten liggen in kokend water (van vuur af) en daarna goed afspoelen en los maken.

Wil je liever rijst of bami dan kan dat natuurlijk ook, maar ik vond dit wel een lekker combinatie.

Materialen op de foto

De materialen op de hoofdfoto hierboven zijn van  Mi Casa Valkenburg. Ze hebben super leuke spullen waaronder leuke serviezen, potten en pannen, plankjes, etc. Iets waar IK heel blij van wordt! Kijk ook ns op hun Website of Facebook pagina! Ze hebben merken als  Nicolas Vahe, IB Laursen, the knitfactory, Serax en nog veel meer.

Zelf maken

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

Print
Aantal porties: 2-4 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • Voor de zoetzure kip:
  • - arachide of zonnebloemolie
  • - 4 el bloem
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - peper en zout
  • - ca 300 gr kipfilet in blokjes (ik nam deze keer kippendijfilet)
  • - 1 ui grof gesneden
  • - 1 teentje knoflook fijngehakt
  • - 1 rode peper in ringetjes (voor minder pittig gebruik je een halve)
  • - 1/2 rode paprika in grove stukken
  • - 1/2 gele paprika in grove stukken
  • - 100 gr sugarsnaps (mag uit diepvries)
  • - 100 gr mango in blokjes
  • - 100 gr ananas in blokjes
  • Voor de woksaus:
  • - 1 el appelciderazijn
  • - 3 el honing (meer of minder als je het zoeter of juist minder zoet wil)
  • - 2 el sojasaus
  • - 70 gr tomatenpuree
  • - 1 el rijstazijn
  • Voor de mihoen:
  • - half pak mihoen
  • - 2 eieren
  • - handjevol hamblokjes
  • - 100gr taugé
  • - handjevol paddenstoelen mix grof gehakt (of meer als je wil)
  • - 1 prei
  • - 1 bosui
  • - 1el sesamolie
  • - 2el oestersaus
  • - zout en peper
  • - arachide of zonnebloemolie

Aan de slag

Voor de zoetzure kip:

  • zet alle ingrediënten   klaar
    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    zet alles klaar

  • Meng de bloem met paprikapoeder, zout en peper 
    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    meelmengsel

  • snij de kipfilet in blokjes en meng met de bloem
    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    kip in het meel mengsel

  • snij de paprika, ui, knoflook, ananas en mango. Meng de ingrediënten van de woksaus.
    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    alles snijden en woksaus maken

  • Zet water op voor de mihoen, wacht totdat het kookt en haal pan van het vuur. Voeg de mihoen toe en verdeel m even met een stokje en laat 4 minuten rusten (zie verpakking mihoen)
    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    mihoen 4 minuten laten rusten

  • Giet dan de mihoen af en spoel goed na water en laat uitlekken.
  • Klop het overtollige bloem van de kip en wok de kip op hoog vuur in een beetje olie rondom goudbruin.
    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    kip in de wok (hoge temperatuur)

    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    kip op hoog vuur bakken

  • Doe de ui, knoflook en rode peper bij de kip in de wok en bak dit mee tot de ui glazig wordt en de knoflook goed begint te geuren.
    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    ui, knoflook en peper erbij

  • Voeg de paprika en sugarsnaps toe. Wok het geheel tot de groenten zacht worden. 
    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    sugarsnaps en paprika erbij

    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    lekker blijven wokken

  • Nu kan het fruit erbij
    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    ananas en mango erbij

  • wok alles even lekker door totdat het fruit zacht begint te worden en voeg dan de woksaus toe
    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    woksaus erbij

  • Even goed doorroeren, vuur kleiner zetten en laat maar pruttelen zodat je de mihoen verder klaar kunt maken.
  • Verhit wat olie in een andere wok(pan) en kluts de eitjes erin en roer ze tot roerei
    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    ei in de pan

    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    ei roeren

  • mihoen kan er nu bij 
    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    mihoen bij het ei

  • nu kun je hamblokjes, paddenstoelen, en prei  toevoegen
    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    prei en paddenstoelen erbij

  • goed blijven roeren/wokken en een scheutje sesam olie erbij doen
    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    scheutje sesam olie erbij

  • Voeg nog taugé toe (geen foto helaas) en oestersaus
    Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

    breng op smaak met oestersaus

Check alles even op smaak en voeg eventueel nog wat zout, peper en/of oestersaus toe. 

EET SMAKELIJK

Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

Zoetzure kip met ananas, mango en mihoen

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer