Een clafoutis is een Frans gebak (soort van dikke gevulde pannenkoek) met kersen dat als nagerecht wordt gegeten en het liefst lauw wordt geserveerd.
Varianten op de clafoutis die niet met kersen, maar met ander fruit wordt gemaakt, zoals DEZE variant, heten eigenlijk anders: ‘flaugnarde’ om precies te zijn maar het smaakplezier is precies hetzelfde.
Het geheim voor een succesvol resultaat zit in het evenwicht tussen de smaak van het beslag en het fruit: vers, rijp en zoet fruit met stevig vruchtvlees. Ik koos voor verse ananas en mango, een heerlijke combinatie.
Materialen op de foto
De materialen op de hoofdfoto (behalve de bak/quiche vorm) hierboven zijn van Mi Casa Valkenburg. Ze hebben super leuke spullen waaronder leuke serviezen, potten en pannen, plankjes, etc. Iets waar IK heel blij van wordt! Kijk ook ns op hun Website of Facebook pagina! Ze hebben merken als Nicolas Vahe, IB Laursen, the knitfactory, Serax en nog veel meer.
Zelf maken
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook met de hashtag #allcrealife (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl
Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten” afdeling van deze site.