Home blogpost Clafoutis met ananas en mango

Clafoutis met ananas en mango

by Claudia
Clafoutis met ananas en mango

Een clafoutis is een Frans gebak (soort van dikke gevulde pannenkoek) met kersen dat als nagerecht wordt gegeten en het liefst lauw wordt geserveerd.

Varianten op de clafoutis die niet met kersen, maar met ander fruit wordt gemaakt, zoals DEZE variant, heten eigenlijk anders: ‘flaugnarde’ om precies te zijn maar het smaakplezier is precies hetzelfde.

Het geheim voor een succesvol resultaat zit in het evenwicht tussen de smaak van het beslag en het fruit: vers, rijp en zoet fruit met stevig vruchtvlees. Ik koos voor verse ananas en mango, een heerlijke combinatie.

Materialen op de foto

De materialen op de hoofdfoto (behalve de bak/quiche vorm) hierboven zijn van  Mi Casa Valkenburg. Ze hebben super leuke spullen waaronder leuke serviezen, potten en pannen, plankjes, etc. Iets waar IK heel blij van wordt! Kijk ook ns op hun Website of Facebook pagina! Ze hebben merken als  Nicolas Vahe, IB Laursen, the knitfactory, Serax en nog veel meer.

Zelf maken

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

Clafoutis met ananas en mango

Clafoutis met ananas en mango

Print
Aantal porties: 4-6 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 2 voted )

Ingrediënten

  • - 65 gr bloem
  • - 200 gr mango in dunne plakjes
  • - 1 eetlepel citroensap
  • - 2 eieren
  • - 50 gr suiker + 1 eetlepel suiker
  • - 1 zakje vanillesuiker (ik gebruikte 15gr zelfgemaakte vanillesuiker (=een gebruikt vanillestokje in een potje suiker bewaren))
  • - 150 ml melk
  • - Verse muntblaadjes
  • - 1 eetlepel poedersuiker

Aan de slag

  • Zet alle ingrediënten klaar
    Clafoutis met ananas en mango

    Zet alle ingredienten klaar

  • Verwarm de oven op 180 graden. (ik gebruikte hetelucht stand)
  • Doe de bloem, eieren, melk, citroensap, vanillesuiker en 50 gr suiker in een kom en mix door elkaar.
    Clafoutis met ananas en mango

    doe bloem, eieren, melk, citroensap en suiker in een kom


    Clafoutis met ananas en mango

    goed mengen

  • Vet de ovenschaal in met een beetje boter. Bestrooi met de eetlepel suiker. Verdeel ongeveer de helft van de mango over de bodem.
    Clafoutis met ananas en mango

    vet de ovenschaal in


    Clafoutis met ananas en mango

    suiker op de bodem


    Clafoutis met ananas en mango

    fruit erbij op de bodem

  • Giet het beslag erbij.
    Clafoutis met ananas en mango

    beslag erover

  • Verdeel de rest van de mango, eventueel in een patroon, over de bovenzijde.
    Clafoutis met ananas en mango

    fruit erbij

  • Bak de clafoutis 30 minuten in de oven.
    Clafoutis met ananas en mango

    30 minuten de oven in

  • Laat de clafoutis iets afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker, wat verse munt en een citroentje on the side.
    Clafoutis met ananas en mango

    Clafoutis met ananas en mango



    Eet smakelijk!

 

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer