Home blogpost London Girls

London Girls

by Claudia
London Girls - Weekendje Londen

Afgelopen weekend was het (eindelijk) weer ns zover..een London Girls’ Weekend. Gezellig samen met mn bff naar Londen! De laatste keer Londen was alweer 4 jaar geleden dus het werd wel weer ns tijd! Ik denk het dat voor mij zo de 8e keer londen was dus bekend terrein zullen we maar zeggen.

London Girls - Weekendje Londen
klaar voor vertrek

Eurostar

Het liefst gaan we naar Londen met de Eurostar vanuit Brussel, lekker met trein. In al die keren Londen heb ik alle vervoersopties wel al uitgeprobeerd maar deze is op zich wel de makkelijkste. Ook al is het toch wel wat keertjes overstappen maar je komt wel midden in Londen uiteindelijk aan (St. Pancras) ennn geen gedoe met koffers die een max gewicht mogen hebben en ‘vloeistofzakjes’. Natuurlijk zijn er altijd wel wat op- en aanmerkingen mja, waar en wanneer niet he šŸ˜‰ Prijs is ook goed te doen mitsss je er op tijd bij bent; hoe korter voor vertrek je boekt hoe duurder je ticket dus hou daar rekening mee. Wij betaalden voor een retour van elke station in BelgiĆ« naar Londen, 98 euro per persoon. Aangezien wij kort aan de belgische grens wonen (Zuid-Limburg) betalen we maar een paar euro voor een treinkaartje naar BelgiĆ«.
Inclusief wachttijden waren we in 6 uur van thuis tot in Londen Centrum. (je moet bij de Eurostar ca 1u van te voren inchecken). In Londen is 1 uur vroeger dan bij ons dus dat uurtje win je voor nu even terug.

Metro

Eenmaal op St. Pancras loop je zo naar de Metro en neem de lijn die je het dichtst bij je hotel/verblijf brengt. Wij hadden het dit keer erg simpel: maar een halte verder met de Picadilly Line, dan nog aantal minuutjes lopen door een park en tadaaaa daar zijn we. Een leuk 4* hotel (Grange hotel White Hall) pal naast de zijkant van het British Museum. Helaas kon je er ‘s avonds niet naar binnen kijken, ik kreeg alweer de film “a night at the museum” in mn hoofd, zo van wie weeet wat daar ‘s nachts allemaal loos is!

Hotel

Zoals gezegd ons hotel lag op een super fijne en ook rustige locatie. We hadden een kamer aan de achterkant met uitzicht op tuin (met grote boom voor ons raam) en – zoals gezegd – het British Museum. Ook ‘s nachts een heerlijk rustige buurt, scheelt enorm voor je nachtrust! Het hotel was prima maar wel een oud pand, dus het onderhoud was niet overal meer helemaal optimaal, maar toch..een ruime kamer en best fijne bedden. Aangezien we nogal van het rustig-op-ons-gemak ontbijten zijn hadden we English Breakfast bijgeboekt. Dit was niet mega uitgebreid, maar voldoende.

Sightseeing

Omdat Londen ons wel bekend is gaan we niet elke keer weer naar de “standaard” sightseeing punten, zoals The big Ben (die staat overigens in de steigers), The Tower, Buckingham Palace etc. maar gaan we op zoek naar wat andere dingen (maar ook wel wat ‘golden oldies’). Ik ga ze niet allemaal beschrijven maar zal er een aantal opnoemen wat zeker de moeite waard zijn:
– Science Museum
– National History Museum
– Harrods (ja dat moet gewoon altijd ff..)
– Leicester Square (met bezoek aan M&M’s world..moet ook altijd ff)
– de buurt rondom Seven Dials
– Petticoat Lane Market en Spitalfields Market en omgeving
– Mile end (super leuke Escape room gedaan)
– Piccadilly Circus (binnenkort met nieuw grote Hard Rock Cafe)Food en koffie enzo

Ook belangrijk! Zowel lunch of diner moet wel een beetje bijzonder of gewoon wat we lekker vinden en/of leuk uitzien en gezellig. Sommige locaties vind je spontaan, andere zoek je even op via Google maps of elders.
Wij hebben o.a. bezocht:
Punjab (Indiaas restaurant, Neal street). Als alternatief voor Dishoom waar we eigenlijk heen wilden maar waar een wachtrij van 30 man stond. Deze Punjab was een restaurant met veel personeel (daarom staat er ook standaard eentje bijna naast je tafel), pittig eten (stond niet specifiek als zodanig op de kaart) maar verder ok!
The inn of Court (English pub, Holborn). Elke keer in Londen staat er altijd wel Fish and Chips in een pub op het menu dus ook nu weer! Deze was echt super lekker en een flinke portie! Gezellige pub sfeer, aanrader!
Exmouth Coffee company (ontbijt, lunch, WhiteChapel High st)
Heerlijke verse sandwiches, flatbread maar ook zoete gerechten. Div. soorten koffie en thee etc. Het is er vrij druk, maar met beetje geluk vind je wel een plekje zoals wij. Ook kun je alles to go meenemen. Aanrader!
Pane Cunzato (Italiaans restaurant, Museum street). Een gezellig klein Italiaans restaurant met “eerlijk” eten. Alles vers en puur. Zo ook onze heerlijke pizza met parma ham en de tiramisu als toetje. De Espresso was overigens ook heeerlijk. Dus ook deze: aanrader!

Verder bezochten we nog div. Starbucks’ en een Nero.

Shoppen en Souvenirs

Natuurlijk kun je “shop till you drop” in Londen. Maar daar kwamen niet voor. Shoppen is leuk voor erbij zeg maar. Zeker de ketens die we hier in NL ook hebben vinden we niet interessant. Dussss wel wat leuke dingen gekocht maar geen tassen vol. Welll was ik toch weer even in the Disney Store…even “kijken”. Dat kijken werd toch weer 2 nieuwe mokken kopen šŸ˜‰

Conclusie

Londen is en blijft een super leuke bestemming met steeds weer andere dingen te zien en te doen. Je ziet wel telkens de verschillen met de vorige bezoeken als je zo even om je heen kijkt. Toch wel meer daklozen en dan best jonge(re) mensen dan een paar jaar geleden viel ons op. Ook het onderhoud van de gebouwen in menige wijk is slecht. Londen was altijd al een multi culti bevolking maar dat lijkt steeds meer te worden. Alle talen vliegen je om de oren en het engels is vaak in de minderheid. Hoe dit met, tijdens en na de Brexit verder gaat..ik weet het niet ..we zullen zien.

Wij hebben ons prima geamuseerd, veel gezien, veel gelachen, lekker bijgekletst (al is dat nooit genoeg), toch weer blaren (ik dan), pijn in de voetjes en op meer plekken en toch ook wel vermoeiend, maar blij dat we toch weer in London Town geweest zijn!

Even nog wat leuke fitbit statistieken:
vrijdag
16.300 stapjes – 11,5 km aan de wandel – 10 verdiepingen (eigenlijk 8, heb er nog in mn pyjama 2 snel bijgelopen in het hotel, stiekem hahah)
zaterdag
22.900 stapjes – 16,5 km aan de wandel – 29 verdiepingen
zondag
16.700 stapjes – 11,8km aan de wandel – 16 verdiepingen
maandag
7.500 stapjes – 5,2km aan de wandel – 10 verdiepingen


You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer