Home blogpost Mini Kersen tulbandcake

Mini Kersen tulbandcake

by Claudia
mini kersen tulbandcake

” Heb je iets lekkers voor bij de koffie straks?”, vraagt mam..ik zeg ” uhhh…NOG niet ;-)” ..werk aan de winkel dus!

Voordeel is dat deze tulbandcake snel klaar is en ik mam kan verblijden met een lekker stukje voor bij de koffie.

Ik heb voor kersen gekozen omdat ik nog een blik kersen vlaaivulling had staan die op moest, maar je zou m net zo goed met verse blauwe bessen, abrikozen stukjes of ananas kunnen maken.

vegan variant

Dit recept is eigenlijk een vegan recept, maaar ik had geen sojamelk in huis dus heb ik deze vervangen door ‘ gewone’ halfvolle melk. Je kunt dit natuurlijk weer omdraaien en dan is ie weer vegan. Voor de smaak maakt het eigenlijk niks vind ik ..het blijft een lekker smeuïge cake bij beide varianten.

Materialen op de foto

De materialen op de hoofdfoto (behalve het glazen bord) hierboven zijn van  Mi Casa Valkenburg. Ze hebben super leuke spullen waaronder leuke serviezen, potten en pannen, plankjes, etc. Iets waar IK heel blij van wordt! Kijk ook ns op hun Website of Facebook pagina! Ze hebben merken als  Nicolas Vahe, IB Laursen, the knitfactory, Serax en nog veel meer.

Zelf maken

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

mini kersen tulbandcake

mini kersentulband cake

Print
Aantal porties: 6-8 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 1 1/2 cup (195gr) bloem
  • 1/2 cup (100gr) witte basterdsuiker
  • 1 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 3/4 cup (180ml) soja melk (ongezoet) of halfvolle melk
  • 1/4 cup (60ml) zonnebloem olie
  • blik kersen vlaaivulling
  • 1 citroen
  • kleine tulbandvorm, mixer, lepel, rasp

Aan de slag

Verwarm de oven op 190 graden (hetelucht stand heb ik gebruikt).

  • Zet alle ingrediënten klaar (op de foto staat kaneel maar die heb ik toch weggelaten)
    mini kersen tulbandcake

    zet alles klaar

  • Doe meel, suiker, zout en bakpoeder in de mixerkom en roer even alles door. Voeg dan beetje bij beetje de  melk en de olie toe. Roer/mix alles tot een mooi egaal beslag. (ga niet te lang door) Als het beslag nog wat droog is voeg dan nog een scheutje melk toe.
    mini kersen tulbandcake

    melk erbij

    mini kersen tulbandcake

    olie erbij

  • Rasp de citroen en voeg deze aan het beslag toe. Snij de citroen door en pers een helft uit en roer dit door het beslag. Roer nu ook voorzichtig 2 a3 eetlepels door het beslag. (gewoon met een lepel).
    mini kersen tulbandcake

    geraspte citroenschil erbij

    mini kersen tulbandcake

    citroensap erbij

     

    mini kersen tulbandcake

    doe 2 a 3 eetlepels kersen vulling bij het beslag

  • Giet het beslag in de (goed ingevette) tulbandvorm en voeg dan nog 3 lepels vlaaivulling toe en roer deze voorzichtig met een sate prikker even door.
    mini kersen tulbandcake

    giet het beslag in de tulband

    mini kersen tulbandcake

    meng het kersenmengsel met een sateprikker even door het beslag

  • Zet de tulband in het midden van de oven en bak m in ca 25/30 minuten gaar. Steek voordat je ze eruit haalt even een sate prikker in de muffin, om te zien of ie gaar is (er mag niks meer aan de prikker plakken).  Elke oven is anders dus probeer het uit; zelf had mijn oven 33 minuten nodig. Laat de cake een paar minuten in de vorm staan en kiep m dan voorzichtig om op een rooster en laat afkoelen. 
    mini kersen tulbandcake

    net uit de oven


    mini kersen tulbandcake

    uit de vorm even laten afkoelen

  • Serveer de cake na m met wat poedersuiker te bestrooien (wacht totdat de cake helemaal is afgekoeld) met wat citroen en eventueel nog wat overgebleven vlaaivulling.
    mini kersen tulbandcake

    mini kersen tulbandcake

    Eet smakelijk!

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer