Home blogpost Heerlijke Fluffy Aardbeiencake

Heerlijke Fluffy Aardbeiencake

by Claudia
Heerlijke Fluffy Aardbeiencake

Altijd leuk een nieuw recept testen; Zo ook deze. Het is Pinksterzondag als ik denk..hmm…wat gaan we maken voor bij een kopje koffie als mam vanmiddag komt? Ik heb altijd wel allerhande basis ingrediënten in huis EN ik had heerlijke aardbeien bij de boer gehaald een paar daagjes geleden.

Dusss…aardbeiencake it is..maar dan in een springvorm zodat het meer op een taart lijkt dan een cake. Ik heb het nog niet getest maar deze cake kan volgens mij ook prima met abrikozen, kersen en ander heerlijk fruit. In elk geval het proberen waard.

Simpel en relatief snel

Het is in elk geval een simpel recept en zo klaar. Ja ok, je moet dan wel nog ca 45 minuten oventijd en afkoel tijd rekenen.

Materialen op de foto

De materialen op de hoofdfoto hierboven zijn van  Mi Casa Valkenburg. Ze hebben super leuke spullen waaronder leuke serviezen, potten en pannen, plankjes, etc. Iets waar IK heel blij van wordt! Kijk ook ns op hun Website of Facebook pagina! Ze hebben merken als  Nicolas Vahe, IB Laursen, the knitfactory, Serax en nog veel meer.

Zelf maken

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Heerlijke Fluffy Aardbeiencake

Heerlijke fluffy aardbeiencake

Print
Aantal porties: 4-6 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.7/5
( 3 voted )

Ingrediënten

  • • 120 gr boter, op kamertemperatuur (ik gebruikte blue band voor koekjes en cake)
  • • 230 gr fijne kristalsuiker
  • • 2 eieren
  • • 1,5 tl vanille-extract of merg van een vanillestokje
  • • 200 gr bloem
  • • 2 tl bakpoeder
  • • 240 ml halfvolle melk
  • • 250 gr aardbeien, in vier gesneden (of zoveel als past, stapel het niet te veel)
  • • poedersuiker

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170°C en zet alle ingrediënten klaar.
  2. Beboter een bakvorm en bestuif met een beetje bakmeel. (ik gebruikte een springvorm van 23cm doorsnee)
  3. Meng in een grote kom de boter en de suiker tot een luchtig geheel. (ik gebruikte een keukenmachine maar kan ook met mixer of met de hand)
  4. Meng de eieren en het vanille-extract hierdoor.
  5. Voeg ook de bloem en het bakpoeder toe. Roer goed.
  6. Klop de melk door het bloemmengsel tot je een glad deeg krijgt.
  7. Giet het beslag in de bakvorm, strijk het glad en leg de aardbeien hier bovenop, bv. in een cirkelvorm.
  8. Bak de cake ca. 45 minuten  (in mijn oven duurde het 48 minuten) en test of ie gaar is (sateprikker moet er schoon uitkomen) 
    Heerlijke Fluffy Aardbeiencake

    net uit de oven

  9. Laat afkoelen op een taartrooster en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

eet smakelijk! 

Heerlijke Fluffy Aardbeiencake

Heerlijke Fluffy Aardbeiencake

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer