Home Receptenbekende koks Yoghurt Stracciatella cake met sinaasappel

Yoghurt Stracciatella cake met sinaasappel

by Claudia
Yoghurt Stracciatella cake met sinaasappel

Ik had zin om weer ns een cake te bakken; Ik had nog wat pure chocolade op voorraad en sinaasappels ..hmm…what to do … Altijd een heerlijke combinatie vind ik ..sinaasappel en chocolade. Daarbij hou ik erg van cake gemaakt met yoghurt …duss…zo gezegd zo gedaan…we maken yoghurt stracciatella cake met sinaasappelrasp erin. Het recept komt uit het boek “Masterclass Cakes” van Rutger van den Broek (RutgerBakt). Ik heb het boek zelf niet, maar kwam dit recept een tijdje terug al ns tegen op internet.

Simpel te maken

Het is een vrij simpel recept en de voorbereidingen zijn ook zo gedaan; nja het langste werk was eigenlijk het hakken van de chocolade. Ik heb er wat meer ingedaan dat in het recept..ik had net 25 gram over ..ook zonde …dus hups erin. Je mag dit natuurlijk zelf aanpassen he, misschien wil je wel minder erin, mag ook ..mja ..het IS wel stracciatella en dat IS met chocolade he 😉

Materialen op de foto

De materialen (excl. de plank) op de hoofdfoto hierboven zijn van  Mi Casa Valkenburg. Ze hebben super leuke spullen waaronder leuke serviezen, potten en pannen, plankjes, etc. Iets waar IK heel blij van wordt! Kijk ook ns op hun Website of Facebook pagina! Ze hebben merken als  Nicolas Vahe, IB Laursen, the knitfactory, Serax en nog veel meer.

Meer sweet

Meer Sweet and delicious recepten vind je hier

Zelf maken

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Yoghurt Stracciatella cake met sinaasappel

Yoghurt Stracciatella cake met sinaasappel

Print
benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • - 175gr witte basterdsuiker
  • - 3 eieren (M)
  • - 1 sinaasappel, rasp
  • - 1/4 theelepel zout
  • - 175gr griekse yoghurt
  • - 100gr boter, gesmolten (ik gebruikte ongezouten roomboter)
  • - boter om in te vetten
  • - 200gr bloem
  • - 1,5 theelepel bakpoeder
  • - 100gr pure chocolade, fijngehakt (ik had dus 125gr)
  • cakevorm van 25cm

Aan de slag

AAN DE SLAG
  • Zet alle ingrediënten klaar 
    Yoghurt Stracciatella cake met sinaasappel

    Zet alles klaar

  • Verwarm de oven voor op 160graden (hete lucht stand).  Vet een cakevorm van 25cm in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier
    Yoghurt Stracciatella cake met sinaasappel

    vet de vorm in en bekleed met bakpapier

    Yoghurt Stracciatella cake met sinaasappel

    bakpapier er in

  • hak de chocolade en rasp de sinaasappelschil
    Yoghurt Stracciatella cake met sinaasappel

    hak de chocola

  • Doe de witte basterdsuiker, eieren, sinaasappelrasp en het zout in een kom en klop deze in enkele minuten romig (ik gebruikte een keukenmachine maar kan ook met mixer of met de hand)
  • Klop nu de yoghurt erdoor en voeg de gesmolten boter toe
    Yoghurt Stracciatella cake met sinaasappel

    griekse yoghurt

    Yoghurt Stracciatella cake met sinaasappel

    boter erbij

  • Doe dan de bloem en bakpoeder erbij
    Yoghurt Stracciatella cake met sinaasappel

    bloem en bakpoerder erbij

  • spatel/roer als laatste de gehakte chocolade erdoor
    Yoghurt Stracciatella cake met sinaasappel

    chocolade erbij

  • Doe het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in 55-70 minuten goudbruin en gaar.  Het ligt een beetje aan je oven hoe lang dat ie moet bakken. Begin bij de basis van 55 minuten. (Bij mij duurde het 65 minuten.) Je kunt testen of de cake gaar is door er tegen het einde van de baktijd een houten (sate)prikker in te steken (in het midden) en deze er weer uit te halen. Zit er geen beslag meer aan de prikker dan is de cake gaar. Zit er wel nog beslag aan dan moet de cake wat langer; doe dit telkens met 5 minuten verlengen. 
    Yoghurt Stracciatella cake met sinaasappel

    klaar voor de oven

  • Laat de cake kort afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van bakpapier of kiep m voorzichtig om op een rooster. Laat verder afkoelen op het rooster.

Eet smakelijk!

Yoghurt Stracciatella cake met sinaasappel

eet smakelijk

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer