Home blogpost Claudia’s week – #3 – van zon naar zondvloed…

Claudia’s week – #3 – van zon naar zondvloed…

by Claudia

Het is weer zondag, tijd om even terug te kijken naar mijn afgelopen week! Zo had ik nog steeds soort van vrij, was het eerst volop zon en later volop zondvloed, was ik onderweg in de omgeving en vierde mam haar verjaardag … dus let’s go ik begin bij het begin.

Maandag 15 juni..mn MINI moest voor een ‘ dagopname’ naar de garage. Een APK keuring, kleine beurt en airco service stond op het programma. De 1e keer sinds ie bij woont, nu alweer 2 jaar geleden. Om 8u heb ik m achtergelaten en ben ik samen met Maurice weer naar huis gereden. Om uiterlijk half 6 kan ik m weer uit de ballenbak gaan ophalen dus dan gaan we nog een keer op en neer.

‘s middags eindelijk weer ns met bff-je Tamara onderweg na maaaanden! Ook heb ik nog een leuk cadeautje voor haar: een kattentas met bijpassend mondkapje, gemaakt door “Oma Creatief” in Klimmen! Zoek je iets leuks, iets speciaals of wil je iets creatiefs leren, dan ben je bij haar op het juiste adres. Ik ben bezig met een nieuwe website voor haar, dus wordt vervolgd!


We beginnen met een heerlijke lunch bij Cafe Local in Maastricht op de Markt. De keuze is reuze maar ik ga voor een Tuna Melt..en die uitvoering was ook reuze! Aanradertje hoor! Ook IK krijg nog een verrassing van Tamara, een cadeautasje met allerhande dingetjes, snoepjes en een nieuw door haar gemaakt armbandje! super leuk! Als je interesse hebt in ook zo’n leuk armbandje of andere dan laat het me weten! (vertel hier later nog wel meer over)

Op de terrassen zit het aardig vol, zover je van vol kunt spreken natuurlijk ivm de 1,5m afstand. Maar het ziet er wel heel gezellig uit zo die terrasjes met mensen; Al een hele tijd niet gezien.

Na de lunch nog ff aan de wandel en kijken of er wat te shoppen is. Voor de lunch waren we trouwens even bij de H&M, leuke dingen gezien maar ook jurken waar ik me van afvraag …hadden we dit niet al ns? en wie koopt dit? Ligt misschien aan mij, maar ik kan er ff heeeelemaal niks mee hahah.

Volgende stop is Bever; ik ben/was op zoek naar outdoor/wandel sandalen en na het een en ander gepast te hebben heb ik een keuze gemaakt, gekocht en ze loooopen heeeerlijk. Ook fijn als je een meedenkende bff hebt, helpt enorm.

De winkelstraten in maastricht zijn middels een streep in 2-en verdeeld, net als op de weg zeg maar. Zo loop je niet kris kras door elkaar heen (nja meestal niet) en aangezien het maandagmiddag was viel het reuze mee met de drukte. We bezoeken o.a. nog lush, Boekhandel Dominicanen (in de kerk), en nog zo wat zaakjes. Overal moet je je handen desinfecteren met gel bij binnenkomst en mag je vaak maar met een aantal mensen tegelijk binnen. Soms gaan we niet samen naar binnen als de een niet perse hoeft, beetje rekening houden met iedereen helpt ook.

Het is best warm die maandag, of beter gezegd hoge luchtvochtigheid dus enigszins drukkend. Daarom nog maar even een pauze om wat te drinken. Zo tegen half 4 gaan we ns richting de parkeerplaats de auto opzoeken, maar eerst nog even naar de Gedeelde Weelde, een bio supermarkt. Echt fijne spullen hebben ze daar dus altijd goed. Ik kocht o.a. een stukje biokaas met italiaanse kruiden (geen foto van gemaakt) en bio chips. Als je in de buurt bent echt ns kijken! Het is een mooie grote winkel op het Petrus Regoutplein (Sphinxkwartier).

bio chips

Ik breng Tamara naar huis en zoef zelf naar huis om hubby op te halen om naar de MINI garage te rijden. We zijn er NET op tijd, en NET is NET genoeg he! We kijken nog snel even in de showroom rond en zeggen iedereen even gedag (we komen er al wat jaartjes dus dan ben je ‘ bekend’ hahah).

Dinsdag en woensdag waren relatief rustige dagjes, in zoverre ..gingen we weeer verder met tuinhuisjes schilderen en de binnendeuren ervan, deed ik nog wat (social media) werk voor een paar klanten, sleutelde Maurice aan zn fiets en hielp ie een van bike buddies om zn banden tubeless te maken. (ga ik even verder niet op in, maar mocht je het willen weten dan roep maar), zat bij de appie bestelling (ja die komt meestal elke week mijn boodschapjes brengen) een chocoladereep als cadeau, leuk toch! en kwam er woensdagavond ineens een bak water naar beneden (heeelemaal niet erg).

Donderdagmorgen gelijk weer actie want er kwam een bestelling met vrachtwagen,, de buurman ging met een tuinman zn zijtuin snoeien waardoor mn auto ff van de oprit moest en kwam de pakketbezorger nog wat brengen..en dat gebeurde ongeveer allemaal tegelijk. Nja, de 1e bezorging was geleverd, ik in de auto want ik moest even naar de Hornbach en een retourtje naar Decathlon brengen, toen kwam de pakketbezorger die me alles door het raampje in de auto legde en ondertussen was buurman ook nog tegen me aan het praten en stond ik midden op de weg…dus ..wegwezen hahaha.

Een van de pakketjes was overigens mijn nieuwe telefoon, ik vond het wel weer ns tijd! Dus vanaf vandaag ben ik weer helemaal happy en bezig met mn nieuwe foontje. (nja foonTJE, hij is best wel aan de maat, maar wel heel fijn).

Donderdagmiddag nog ‘ even’ een rondje boerderijwinkels hier in de buurt gedaan, zijn we helemaal voorzien van verse en eerlijke producten. Bij Boerderijwinkel ‘ Lemmens fruit’ (ook weer echt een aanrader) hadden ze een hele krat vol meloenen! nja hij WAS ooit vol, maar ok het zag er nog steeds mega uit!

De rest van de middag was IK lekker nerdy bezig met mn nieuwe telefoon en Maurice was nerdy bezig om nieuwe pc-onderdelen online bij elkaar te zoeken. Ja zoiets vinden wij leuk hahaha..

mijn nieuwe telefoon!

Toen was het alweer vrijdag en begon ik de dag in Eijsden, bij mn favoriete kaas- en nootjes- en nog veel meer winkel ‘ Kazerij Verschuren’ . Het was wel weer ns tijd om daar wat lekkers te gaan halen en ben je in de buurt, ga er ook ns langs! Aangezien Mam zaterdag jarig is/was ben ik ook nog even een leuk cadeautje voor haar gaan halen bij Joy Flowers in Valkenburg.

Eenmaal thuis werd ook het telefoonhoesje voor mn nieuwe telefoon bezorgd, maar helaas zat er heel wat anders in de doos dan dat ik besteld had. Gelijk maar even gechat met de klantenservice en indd was hun fout. Doosje mag retour en het juiste hoesje werd gelijk diezelfde dag nog verzonden. Okee kan gebeuren; doosje naar postnl punt gebracht en gelijk daar de pc-onderdelen-bestelling voor Maurice opgehaald, waarmee ie gelijk aan de slag is gegaan (uiteraaard). Toen nog naar de bakker en konden we lekker in de tuin aan de lunch met koffie!

eindelijk koffie

Verder die dag nog wat alledaagse dingetjes en verder niet zo veel gedaan (dacht ik).

Zaterdag, mam is jarig! Maurice is vroeg bij bakker (7.30u) Lemmens in Margraten voor vlaai (we halen altijd wat meer, zo hebben we voor 2 dagen en nog wat voor in de diepvries) en ik hang buiten alvast wat slingers op. Mam viert/begint haar verjaardag bij ons in de tuin, dat doen we al een aantal jaartjes zo, en dan hoeft ze niks te doen of te regelen dat doen wij. De ene keer vermaken we ons hier en de andere keer maken we er een verrassingsdag van, ergens heen. Gaan we uit eten of halen we wat. In elk geval gewoon ongedwongen, gezellig en niet te veel gedoe (houdt ze niet van).

happy birthday mam
mam is jarig


Vandaag, zondag, starten we rustig met een zondagsontbijt in de tuin, genieten we nog van de vlaai (de rest is mee naar mam en de diepvries in) en overige eten wat nog over is van gisteren (chinees in dit geval), verf ik nog maar ns de laatste deur van het tuinhuis, doen we wat alledaagse dingen en genieten van het weer. Morgen begint voor ons allebei weer het normale leven dus we ronden het langzaam maar ns af. Zometeen ga ik nog lekker badderen en dan doe ik lekker helemaal niks meer!

zondagsontbijt in de tuin

Komende week ligt allerhande werk op me te wachten, heb ik div. afspraken op locatie, komt er een hittegolf aan en zijn er vast weer zat dingen te vertellen als ik me volgende week weer meld voor het weekoverzicht.

Ik wens jullie alvast een fijne week, keep it cool, bedankt voor het lezen en laat gerust en reactie hier achter, vind ik leuk!

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer