Home blogpost Claudia’s week – #2 – van kast tot kwast…

Claudia’s week – #2 – van kast tot kwast…

by Claudia

van kast tot kwast…

Zo, weer een week voorbij! Het is zondagavond als ik dit typ en kijk terug op een zo goed als vrije week. Ook al heb ik vakantie, er komen toch soms kleine werk-dingetjes voorbij waaien die ik nog moest afronden of toch maar even doe en/of afspraken die alvast gemaakt konden worden. Maar goed, gedaan is gedaan is het motto.

Even terug naar het begin van de week, maandag de 8e juni. Verder met het schilderen van het tuinhuis; best wat werk als je alles netjes en 2x wil doen. Allemaal hoekjes, latjes, kleine oneffenheden ..en ..grote ergernis ..steeds komt er een of ander vliegend beestje voorbij en die voelt zich dan maaagisch aangetrokken tot mijn 2 seconden geleden mooi strak geschilderd stukje. Dus ik probeer dan al zwaaiend en motiverend pratend het beestje de andere kant op te sturen maar helaas ..het werkt niet altijd. Dus dan gaat rescue claudia weer voorzichtig proberen het beestje te redden, ook dat lukt niet altijd maar toch vaak wel. Je snapt de ergernis bestaat dus uit het feit dat dan mn werk niet opschiet ;-)..maar okee we doen wat we kunnen.

De kleur verf heet zandgeel en is een mooie lichte kleur die de boel helemaal opfrist. Nu hadden we een aantal jaar geleden ook al ns zo’n schilderactie..ook met zandgeel..maar die was inmiddels meer donkergeel-ig geworden of soort van aangebrande vanillesaus-achtig. Nja kijk zelf maar ns even.

Toen was het een kant-en klare kleur en nu heb ik m laten mengen (lang moeten zoeken in de verfzaak om het kleurnummer te vinden); dus het kan ook goed dat deze zandgeel meer een Caribische zandkleur is die anderen meer Texel zandkleur is..het kan natuurlijk ;-).

Dinsdag was ook wel een heugelijke dag …mn nieuwe pc kast werd bezorgd! super leuk, super mooi en super nerdy natuurlijk! Hubby heeft m voor mij in elkaar gebouwd (omdat ie het leuk vindt en ik m dat gun ­čśë terwijl ik weeer ns aan het schilderen was. Nu met een van de zijkanten van het tuinhuis. Nu moet je weten dat het daar best wel smal is ..omdat er nog een berging naast staat. De ruimte is maar 50cm breed en loopt smaller naar achteren waar het nog 44cm is en dan sta je een beetje lastig te schilderen, maar ok ..uitdaging. Aangezien ik ook met links kan schilderen is dat wel zo afwisselend. Maurice was – nadat ie klaar was met mijn pc – ook nog zo vriendelijk om het laatste stukje te schilderen (en later deze week de 2e laag). Ik maakte snel een foto van hem, dan zie je gelijk hoe je daar een beetje moeilijk staat.

Behalve het ombouwen van mijn nieuwe pc kast moest ook alles schoon gemaakt worden; stof kruipt overal heen en zeker in pc onderdelen. Dus best wel ff werk allemaal, maar het resultaat mag er zijn! Ik ben blij, het ziet er mooi uit en kan ik voorloooopig weer ff vooruit.

Woensdag ..weer schilderen ..maar nu mijn werkbank op kantoor. Die hebben we een tijdje geleden vernieuwd met hout restanten en was nog blanco. Wel geschuurd dus kwestie van vetvrij maken en aon de geng. De verf had ik ook al dus .. De kleur heet industrial grey en komt in bijna al onze kamers op de bovenverdieping terug op het houtwerk zoals balken en de zoldertrap.

Deze werkbank gebruik ik om staand aan computers en laptops te werken; van het vervangen van een harde schijf, herinstallaties tot computer apk’s en herstellen van een gecrashte laptop; noem het maar op, eigenlijk mn technische Intensive Care afdeling.

Donderdag en vrijdag stonden in het teken van …3x raden ..schilderen, maar ook opruimen, tuin werk, boodschapjes doen, ofwel alle voorkomende werkzaamheden. Voor ons is vakantie niet echt niks doen, we zijn liefst altijd bezig. Ook tijdens onze vakanties ‘ ver weg ‘ in het verleden zijn onze dagen altijd lekker gevuld met activiteiten.

Ook maakte ik weer ns een berg Granola, makkelijk te maken en super lekker, check het recept op deze site —-> klik hier

granola is klaar

Het weekend was voor ons wel aan de rustig kant ..nja ..vonden wij dan. Zo deden we wat tuinwerk, nog wat laatste schilderwerkjes (de raampjes van het tuinhuis hebben vakjes van latjes, need I say more..) gingen we bbq-en en hadden we een heerlijk onweer met bliksem, regen en alles ..heerlijk! Echt! Zit ik de hele tijd op de buienradar app te kijken of er al wat aankomt..dan gaat het och weer wat harder regenen dan gedacht loop ik vervolgens weer in sneltrein vaart potten met wat fragiele bloemetjes in veiligheid te brengen en dat soort dingen. Want water is wel fijn, maar helemaal doorweekte bloemen ook weer niet zo. Ja het houdt me bezig hahah.

er komt wat aaaan

Vanmiddag nog even wat werk gedaan voor klant Aquatica- vijver en tuin in Schimmert. Ze (Eric en Bianca) hebben komend weekend een vaderdag-actie-weekend. En dat wordt uitgebreid aangekondigd op hun Facebook pagina de komende dagen (daar was ik dus mee bezig). Heb/wil je een vijver of een tuin en woon je in de buurt dan ga er zeker ns heen; Ze zijn heel kundig en helpen je super goed. Ze hebben mooie spullen en helpen je van al je vijverproblemen af. En dat zeg ik geheel objectief (ook al is Bianca tevens een van mijn goede vriendinnen), we komen er zelf al jaren! We huurden ze jaaaaren geleden al in om onze vijver opnieuw te komen maken; daarna ging ik ook voor hun aan het werk voor hun ‘ technische toestanden’ , social media, drukwerk etc.

Tot zover deze week; morgen start onze 2e vrije week en dan staat o.a. op de planning: met mn MINI naar de garage, lunchen in Maastricht met vriendin Tamara, verjaardag van mijn mams en nog vanalles meer! tot volgende week! Hoieeeee !

You may also like

6 comments

Natascha 14 juni 2020 - 21:30

Leuke blog Claudia,weer druk druk druk, does rustig Mega Mindy, has vakans, Granola mot ich goon proberen! Fijne week!

Claudia 14 juni 2020 - 21:34

Hahah Mega Mindy..joa ich zal proberen! En joa probeer dr granola mer ns, ech lekker!
Xxx

Petra van Steenbrugge-Clignet 15 juni 2020 - 08:03

Inderdaad; Mega Mindy ­čśë

Geniet van jullie vakantie, van de lunch met Tamara en alvast gefeliciteerd met en voor jouw moeder. Fijne week!

Liefs, Petra

Claudia 15 juni 2020 - 10:31

hahaha, dan wordt het tijd voor een Mega Mindy pakje ­čśë
Thanks Mup, kump good!
Xxx

riet schlenter 15 juni 2020 - 10:02

Leuk om je te volgen.

Riet Schlenter

Claudia 15 juni 2020 - 10:32

Leuk dat je mee leest Riet!

Comments are closed.

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer