Home blogpost Soft taco’s met pulled beef en meer …

Soft taco’s met pulled beef en meer …

by Claudia
soft taco's met pulled beef en meer

Mexicaans eten, ik hou er van! Het is wel altijd even wat werk en/of voorbereiding maar ja weet je, het hoeft ook niet altijd snel he! Even heerlijk afschakelen in je keuken met uiteindelijk een toppie resultaat, wat wil je meer?! Dit gerecht duurt overigens wel even, maar voornamelijk qua wachttijd; in die tijd kun je dan weer andere dingen of niks doen ;-).

Serveren

Wat serveer je bij je pulled beef; tja je kunt het simpel houden door alleen pulled beef met wat zure room en sla OF je doet zoals ik deze keer en maakt een bord met vanalles zodat je zelf een mooie en lekker combi kunt “bouwen”. Kies vooral dingen die je lekker vindt en varieer. Behalve de sla, tomaten, rode ui, paprika en zwarte bonen die ik had, kun je natuurlijk ook nog kiezen voor maïs, geraspte kaas, jalapeno pepers, verse koriander, nog meer en andere bonen etc.

Bijgerechten

Je kunt zat bijgerechten bedenken bij dit gerecht, maar ik koos deze keer voor nachos (tortillachips met tomaat, rode ui en kaas uit de oven), zure room met wat koriander, chipotle sauce en zelfgemaakte guacamole (heeerlijk!).

Tafel aankleden

Kijk het hoeft natuurlijk niet he, maar het is toch wel zooo leuk als je een beetje aandacht besteed aan je tafel. Als voorbeeld koos ik voor mexicaanse bordjes en bruine keramische kommetjes. Ooit ns gekocht bij de xenos meen ik en je hebt er jaren plezier van. Zo heb ik nog wel meer Mexicaanse spulletjes, super leuk voor een thema etentje/feestje. Je hoeft er geen kast voor te reserveren, een paar bordjes, kommetjes en een leuk tafelkleed, loper of onderleggers doen het heel goed.

Zelf maken?

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkere stoofgerechten recepten op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

soft taco's met pulled beef en meer

Soft taco's met pulled beef en meer ...

Print
Aantal porties: 4 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • Voor de pulled beef
  • - 800/1000gr Sukadelappen (of runderstooflappen)
  • - 2 uien
  • - 2 teentjes knoflook
  • - 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
  • - 1 runderbouillonblokje (oplossen in 300ml kokend water)
  • - 1 el bloem
  • - 2 tl komijnpoeder
  • - 1 tl chipotle sauce (ik nam die van la morena, verkrijgbaar bij bv AH)
  • - 2 tl oregano
  • - Zout en peper
  • - Roomboter en olijfolie om te bakken
  • Voor de toppings: (die ik gebruikte)
  • - grote soft taco's (tortilla wraps)
  • - nacho chips (of tortilla chips)
  • - sla naar keuze
  • - zoete paprika's of snack paprika's
  • - cherry tomaatjes
  • - rode ui
  • - zure room
  • - 2 avocados voor guacemole of in blokje voor erbij
  • - klein blikje zwarte bonen
  • - salsa
  • - verse of diepvries koriander

Aan de slag

  • Zet alle ingrediënten zover klaar: 

    Soft taco's met pulled beef en meer ...

    zet alles klaar



  • snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze dan aan in een grote pan met wat roomboter en olijfolie
    Soft taco's met pulled beef en meer ...

    ui en knoflook snipperen


    Soft taco's met pulled beef en meer ...

    even roeren totdat de uien glazig zijn

  • Bestrooi het vlees met zout, peper en beetje bloem en voeg ze toe aan de uitjes en braad de sukadelappen op een hoog vuur rondom aan. Dit geef extra smaak straks aan je pulled beef. 
    Soft taco's met pulled beef en meer ...

    vlees de pan in

  • Als het vlees (bijna) bruin is schuif je alles wat aan de kant en voeg je het blikje tomaten puree toe, de oregano, de gemalen komijn en de chipotle sauce. Verhit dit even kort zodat de tomatenpuree ontzuurt.
    Soft taco's met pulled beef en meer ...

    tomatenpuree en kruiden erbij

  • voeg nu de bouillon toe, roer alles even langzaam door en laat alles op rustig op een laag vuur pruttelen (deksel op de pan). Dit duurt ongeveer 1,5 a 2 uur. Roer en check het wel af en toe even.
    Soft taco's met pulled beef en meer ...

    bouillon erbij


    Soft taco's met pulled beef en meer ...

    chipotle sauce erbij

  • Na 1,5 uur kun je alvast met de voorbereidingen van de tafel en het snijwerk voor de toppings beginnen. Zet ook de oven alvast aan op 180graden voor de nachos. Ook kan eventueel de guacemole al gemaakt worden (wacht hier tot het laatste mee) en de nachos kunnen alvast klaar gezet worden om even de oven in te gaan. 
  • Het vlees is klaar als je een sukadelap met 2 vorken uit elkaar kunt trekken; lukt dit niet of moeizaam dan nog even terug in de pan.
    Soft taco's met pulled beef en meer ...

    trek het vlees uit elkaar met 2 vorken

  • Verwarm een koekenpan en bak de pulled beef hier nog even en giet steeds een (soep) lepel saus uit je stoofpannetje erbij. 
  • Verwarm ondertussen nog een koekenpan om hier de soft taco's even op te warmen. Droge pan, ca 1 minuut en even omdraaien halverwege. Je kunt ze ook even in de oven leggen (staat toch waarschijnlijk aan voor de nachos) maar pak ze dan wel in aluminium folie in anders drogen ze uit. 

EET SMAKELIJK!!

soft taco's met pulled beef en meer

soft taco's met pulled beef en meer

even roeren totdat de uien glazig zijn

 

 

 

 

 

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer