Mexicaans eten, ik hou er van! Het is wel altijd even wat werk en/of voorbereiding maar ja weet je, het hoeft ook niet altijd snel he! Even heerlijk afschakelen in je keuken met uiteindelijk een toppie resultaat, wat wil je meer?! Dit gerecht duurt overigens wel even, maar voornamelijk qua wachttijd; in die tijd kun je dan weer andere dingen of niks doen ;-).
Serveren
Wat serveer je bij je pulled beef; tja je kunt het simpel houden door alleen pulled beef met wat zure room en sla OF je doet zoals ik deze keer en maakt een bord met vanalles zodat je zelf een mooie en lekker combi kunt “bouwen”. Kies vooral dingen die je lekker vindt en varieer. Behalve de sla, tomaten, rode ui, paprika en zwarte bonen die ik had, kun je natuurlijk ook nog kiezen voor maïs, geraspte kaas, jalapeno pepers, verse koriander, nog meer en andere bonen etc.
Bijgerechten
Je kunt zat bijgerechten bedenken bij dit gerecht, maar ik koos deze keer voor nachos (tortillachips met tomaat, rode ui en kaas uit de oven), zure room met wat koriander, chipotle sauce en zelfgemaakte guacamole (heeerlijk!).
Tafel aankleden
Kijk het hoeft natuurlijk niet he, maar het is toch wel zooo leuk als je een beetje aandacht besteed aan je tafel. Als voorbeeld koos ik voor mexicaanse bordjes en bruine keramische kommetjes. Ooit ns gekocht bij de xenos meen ik en je hebt er jaren plezier van. Zo heb ik nog wel meer Mexicaanse spulletjes, super leuk voor een thema etentje/feestje. Je hoeft er geen kast voor te reserveren, een paar bordjes, kommetjes en een leuk tafelkleed, loper of onderleggers doen het heel goed.
Zelf maken?
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook met de hashtag #allcrealife (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl
Kijk voor nog meer lekkere stoofgerechten recepten op mijn ”recepten” afdeling van deze site.