Home blogpost Claudia’s week – #4 – van werkweek tot hittegolf

Claudia’s week – #4 – van werkweek tot hittegolf

by Claudia
claudia's week 4

En wederom neem ik je mee naar mijn (afgelopen) week! Zo ging ik na mijn soort van vakantie weer aan het werk, werd het alsmaar warmer, zette ik weer ns een nieuw recept online en koelde het lekker af..

We beginnen maandag 22 juni

gelijk met een met zakelijke afspraken; ‘s morgens bij de leukerds van Atelier ‘t Bezei een bespreking inzake de planning van de komende tijd, check ook ns hun website. Super gave spullen van hand-made stoere snijplanken (zie hier op mijn foto die ik maakte bij een recept) tot het herstellen van brocante en vintage meubelstukken/decoraties! (ja ik maak graag gratis reclame).

Couscous met kip, courgette, walnoten, abrikozen en meer (plank is van Atelier ‘t Bezei)

‘s Middags was ik bij een van mijn particuliere klanten. Deze jonge man bezoek ik elke maand 1x en is inmiddels ruim de 80 gepasseerd. Eigenlijk ga ik er heen om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over zijn laptop; mja in de praktijk is dat maar een heel klein gedeelte van het uurtje (soms wat langer) dat ik er ben. Zo heeft ie altijd een hoop te vertellen over wat ie zoal meemaakt, ik luister en moet ook altijd lachen om zijn verhalen. Zo was ie bv in het weekend met zijn scootmobiel (met extra zware accu zegt ie er altijd bij) van Hulsberg naar Geleen gereden omdat ie zin had in lekkerbekjes en kibbeling en blijkbaar is dat dan de place to be! Eenmaal de vis in the pocket ging ie op zoek naar een opticien, want tja ..er moest een kettinkje aan zijn leesbril en dan niet een of ander pruts ding he, zo verteld ie..nja hij noemt het “kloemel”. Ook dat lukt en de opticien stond ook al te kijken dat hij uit Hulsberg ‘even’ kwam op zn scootmobiel. Op de terugweg besloot ie om via een omweg (schinnen en nuth) terug naar huis te gaan en had ie een hele fijne dag gehad zo zei ie. Vervolgens vertel ik dan weer wat dingen wat ik zoals uitspook en als dan weer ga vertrekken loopt ie altijd mee naar buiten, want hij is MINI fan (nja sinds IK een MINI heb hahah) en vindt ie het super als ik m start..vroom vroommm! dan staat met duim omhoog en al lachend me uit te zwaaien als ik weer voor een maand de parkeerplaats van het appartementencomplex verlaat.

Maandagavond

ging ik met Maurice even snel naar de Ikea (daar was het super rustig, dus konden we even snel er door heen), wat ruilen en kocht ik een draadloze oplader voor mn telefoon, super handig! Geen gedoe meer kabeltjes insteken, gewoon dat ding in de stroom, telefoon erop leggen en klaar. Oke, klein nadeel..het opladen gaat niet zo snel als met de originele snellader, maar dat is niet zo erg. Nu kan ligt ie daar gewoon als ik aan het werk ben en heb ik niet allerhande kabels over mn bureau lopen als ik de telefoon wil laden.

Ook handig van Ikea – prullenbakjes. Ik maakt er mn eigen mini kantoor milieurstraatje van, kan ik mooi al gelijk sorteren ipv alles in een bakje gooien.

Dinsdag

is een thuis-kantoor-werkdag met allerhande mails en appjes beantwoorden, afspraken te plannen en voor te bereiden. Ook heb ik genoeg werk te doen, zo maak ik o.a. een handleiding voor een van mijn klanten om hun website tekstueel zelf aan te kunnen passen, bereid ik wat social media berichten voor die ingepland worden, werk ik mijn administratie bij en ga verder aan lopende projecten zoals div. websites/shops die nog in de maak zijn.

woensdag en donderdag

zijn gecombineerde thuis-kantoor-werk- en afsprakendagen. Zowel zakelijk als particuliere afspraken met weer leuke dingen in het verschiet maar ook oplossen en afhandelen. Ook heb ik nog een hulp op afstand afspraak en op donderdagmorgen een mini fotoshoot van een kunstproject. Dit project moet netjes op de foto, zonder storende achtergronden ..maar omdat het keramiek is en ik er vooral niet aan wil gaan schuiven en doen maak ik foto’s en ga erna aan de slag met photoshop. Mijn klant Marèse heeft de foto’s nodig om af te kunnen studeren aan de kunstacademie; en hoe leuk is het dat dit een jongedame van 60+ is! Zo zie je maar weer dat als je iets heel graag wil doen, het niet uitmaakt wat je leeftijd is; dat is zo wie zo maar een getal! Dus ik zeg Chapeau! Zeker omdat ik de dame in kwestie inmiddels officieel geslaagd is!
Ze heeft een ook een über lollig hondje..”Sem” ..ik vergeet de naam steeds omdat ik het hondje steeds andere namen geef, weet ook niet waarom.

Claudia's week
Foto onbewerkt – Ode aan Diotima – kunstproject
Claudia's week
foto bewerkt – Ode aan Diotima – kunstproject

Vrijdag

alweer zo’n warme dag…kijk ik heb niks tegen de zon of lekker weer, maar als je actief bezig bent qua werk en alles meer ..dan is het gewoon niet zo prettig vind ik. Zo tot 25 graden vind ik prima, laten we het daar maar op houden hahah..
‘s Morgens begin al zo rond 7u15 met werk, want ik wil (en moet) de foto’s van gisteren verder photoshoppen zodat ze naar de klant kunnen. Als dat klaar is ga ik eerst even wat boodschapjes halen; Eerst bij vriendin Bianca van Aquatica langs voor vissenvoer, alweer hebben ze alles op, onze vijvervrienden. Ook nog even hallo zeggen tegen hondje “Sjefke” die weer in zn über-enthousiasme me komt en blijft begroeten..tot ik weer weg ga, dat vindt Sjefke niet zo leuk en blijft achter in de deuropening (blaf, grom, beetje boos)..tot de volgende keer!
Ik vervolg mijn weg naar Fruithof Lemmens (ja weer reclame hoor, en gratis en omdat ik het meen), altijd lekkere, verse en mooie producten halen. Dan nog even naar Voerendaal, snel met mn koeltas naar de slager en de kaasboer en dan wegwezen…het is inmiddels al dik 28 graden en nog niet eens 12u..naar huis om alles koel op te bergen.

‘s middags na de lunch weer aan het werk, er moeten nog wat social media zaakjes af voor het weekend…en dan denk ik om 16.30u, het is even klaar, warm boven op mn kantoortje en de ventilator helpt wel maar maakt ook herrie dus ik vind het goed en ga naar beneden, waar het 22,5 graad is dus beter. Ik ga even op de bank zitten en val prompt rechtop in slaap (nou ja) en wordt wakker door een enorme onweersknal, PAAF! Vervolgens komt er een pittige bui uit de hemel vallen en blijft het voorlopig even flink onweren, met bliksem enzo…(ik vind dat gezellig wel en gaaf om te zien vanaf enige afstand)

en dan is het weer weekend..

de werkweek is alweer om..dus weekenddddd.. Alweer is het warm, en nu vochtig warm ..met veel wind in de loop van de dag. Wel perfect om de was buiten op te hangen ..in no time is alles droog, ook weer fijn!

Verder is het een rustig weekend, wat werk in- en om het huis enzo. Oh en dankzij Maurice heb ik nu lampjes in mn pc! Super gaaf, kan ze via software apart aansturen qua kleur en beweging!

claudia's week
lampjes in mn pc

Ook probeer ik zaterdag weer ns nieuw recept uit. Dit doe ik wel vaker natuurlijk maar ik had al een hele tijd niks meer uitgewerkt om op dit blog te zetten, dus bij deze! Check het even, een heerlijk gerecht (al zeg ik het zelf): Soft taco’s met pulled beef en meer …

soft taco's met pulled beef en meer
soft taco’s met pulled beef en meer

Nou dat was het weer tot zover mijn week. Komende week heb ik het druk met werk, afspraken en nieuwe klanten intakes en begint eind van de week eindeeeelijk weer het Formule 1 seizoen!!! yes yes!

You may also like

4 comments

Audrey 28 juni 2020 - 21:09

Gezellig die lampjes..

Heel leuk om jouw bezigheden te lezen, blijf ik hier in Brabant mooi op de hoogte.

Claudia 28 juni 2020 - 21:15

ja leuk he ..en heeel veel kleurtjes ook 😉 ..en thanks ik blijf wel schrijven 😀
xxx

Tamara 28 juni 2020 - 21:17

Lekker druk weekje !

Claudia 29 juni 2020 - 07:55

joa ik hou me altijd wel bezig 😉

Comments are closed.

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer