Home blogpost Claudia’s week – #1 – van Raketje naar de Falcon9 rocket

Claudia’s week – #1 – van Raketje naar de Falcon9 rocket

by Claudia
claudia's week deel 1

Van waterijsje naar de Falcon 9 rocket…

Ik neem je vanaf nu mee in mijn week – wat ik zoal doe en wat ik zoal te vertellen heb! Omdat het de 1e versie is duurt ie iets langer dan een week en is alles misschien nog niet helemaal optimaal, maar ok dat mag bij de 1e ­čśë Dus we beginnen op Donderdag 28 mei 2020 (n├Ęt voor het Pinksterweekend) tot nu, zondag 7 juni 2020. Voortaan maak ik elke zondag een overzichtje van de afgelopen week incl. weetjes, tips etc.

Ik zal beginnen op donderdag 28 mei; deze dag was ik lekker aan het werk op mn kantoortje voor een aantal klanten. Zo hielp ik op afstand bij het instellen van een icloud account in Outlook, maakte ik menukaartjes, verving ik een harde schijf in een wat oudere laptop door een snellere SSD schijf (het verschil in snelheid was mega) en bakte mini quiches voor een try out die ‘s avonds plaats vond. Dus heel veelzijdig!

De try out was voor Mi Casa Valkenburg, een super leuke woonwinkel die vanaf vrijdag 5 juni een extra (beleving) aan hun winkel hebben toegevoegd. Je kunt er nu ook een kopje koffie/thee nuttigen m├Ęt een home-made lekkernij (zoet of hartig) op hun terras of binnen. Zo zit je dus midden in een sfeervolle woonwinkel-omgeving te genieten van je kopje koffie. Ik had voor de try-out dus mini quiches gemaakt, die samen met andere heerlijke cakes en taarten als special op het menu komen, super leuk toch!?

De try-out duurde nog tot ca 21.30u ‘s avonds en toen was het na thuiskomst toch lekker niks meer doen!

Vrijdag de 29e was weer een kantoordag, met wat social media planning voor div. klanten en de menukaartjes in de houdertjes doen en naar de klant brengen. Daarna was het Pinksterweekend-boodschapjes doen!

Pinksterweekend! Aangezien het belachelijk zomers weer is (we hebben regen nodigggg! en ja ik spreek voor vorige week, nu is er dan eindelijk wat vocht uit de lucht gevallen) zijn we eigenlijk voornamelijk in de tuin bezig geweest en hebben we de bbq maar ns ‘misbruikt’ door ‘m wel elke dag aan het werk te zetten. Zo kwam op zaterdag onze vriend Mark gezellig mee doen (zie foto) en hebben we er een gezellige middag/avond van gemaakt. Normaal zou ik mega veel food-foto’s hebben, maaar …die ben ik gewoon vergeten te maken! Wel eentje met ons 3-tjes waar je maar al te goed mijn door de zon gebleekte met corona-uitgroei haar ziet hahahah; maar er is hoop, kapperbezoek volgt dinsdag!

Wat ook vandaag live te zien is ..is de lancering van de Falcon 9 rocket met daarop Crew Dragon, gebouwd door SpaceX, met twee astronauten die naar het ISS vliegen. Ik vind dat zooo gaaf om te zien! En dat dat allemaal live te bekijken is, zowel de lancering als in de Crew Dragon als in het ISS..
Natuurlijk kijken we niet alles he ..het duurt langggg voor ze daar zijn. Het eerste stuk gaat snel, de lancering is om 21.22u onze tijd en om 21.35u bevindt zich de Crew Dragon al op 21km hoogte met een snelheid van 27.000km/u..Tien minuten later is de lancering afgerond en dan gaat het 19u duren voordat ze er zijn!
Op zondag wordt het dan voor ons vervolgd en zien we live hoe de astronauten “binnen komen” op het ISS …super coool (ja ja nerd gehalte ik weet het hahah).

Ook in het pinksterweekend: we zijn begonnen met het (weer een keer) schilderen van het tuinhuis. De zijkant is inmiddels 2x gedaan en de rest volgt de komende dagen. (nja pas een week later ivm regen) En na gedane werkzaamheden is het altijd weer goed vertoeven in onze tuin.

dinsdag was het dan eindelijk weer ns tijd voor een kapper-bezoek! De laatste keer was begin februari en daarna kon het dus niet meer. Tussendoor had ik wel nog een keer zelf de uitgroei bijgewerkt met “kleurspul” van de kapper maar goed nu besteed ik het weer uit ;-).

Helemaal blij was ik om 10u al weer klaar en back to work! Voor div. klanten weer bezig geweest; van websites aanpassen, social media planning en de laatste hand leggen aan de laptop met de nieuwe harde schijf die morgen weer naar huis mag!

woensdag t/m vrijdag: drukke volle dagen met een hoop werk voorbereiden, plannen en afronden want na deze week hebben we 2 weekjes vrij! We zouden eigenlijk naar Oostenrijk zijn afgereisd voor de opening van het Mountainbike seizoen in S├Âlden en het Crankworx evenement in Innsbruck. Maar ja, helaas …dat vliegertje gaat helaas niet op. Komt wel weer, maar toch is het wel balen ..zijn toch van die dingen waar je je al maanden op kan verheugen. Maar niet getreurd dit wordt wel weer een keer vervolgd.
Ook brengen ik het laptopje weer terug naar Maastricht naar zn eigenaar en bezoek ik nog wat klanten voor overleg en ophalen van hardware die ook een upgrade nodig hebben.
Vrijdagmorgen heb ik na maaanden weer ns een koffie-date bij vriendin Astrid thuis, weer als vanouds gezellig, samen met hun 3 ├╝berleuke hondjes! (helaas geen fotootjes, niet aan gedacht dus dat komt de volgende keer wel weer).

Na de koffie nog even naar een zakelijke- en een particuliere klant. Die laatste is mijn oudste klant (89jaar) maar nog steeds going strong! Ik kom bij haar al zo’n 15 jaar en ze is nog steeds druk met vanalles, van fotoboeken maken op haar pc, appen op haar smartphone, naar de sportschool trampoline hupsen, ze speelt piano en orgel in o.a. de kerk (nja nu ff niet vanwege Corona). Ook nu ff niet vanwege Corono: het reizen..ze gaat gerust een week alleen naar Londen “even” haar kleindochter opzoeken of haar zoon en schoondochter in Azi├ź. Oh ze heeft wel een e-bike maar de boodschapjes doet ze op haar gewone fiets..ik bedoel maar, toppertje!

Na alle zakelijke dingen nog wat boodschapjes as usual en dan lekker naar huis, waar we rustig aan het weekend en onze vrij 2 weekjes gaan beginnen. En ik start alvast met het bestellen van een nieuwe pc kast! (ja ja weer nerd gehalte) Maandag komt ie! ik vind m nu al mooi en leuk; Samen (ja ja) kunnen we m dan weer in elkaar zetten met mijn huidige onderdelen die ik eerst maar ns even ga “ontstoffen” .

Dit weekend bewust niet zo veel gedaan als de gebruikelijk poets- was- tuin- en overige huis dingen, is ook wel ns lekker! En ik maakte deze foto vanmiddag van deze hommel, leuk he?!

hommel op bloeiende Verbena

Maurice, the hubby, is vandaag met zn bike-buddy gaan mountainbiken en kwam terug mettttttt….een aardbeienvlaaitje! (nee niet op de mountainbike maar op de terugweg met de auto, ze starten niet altijd vanuit hier dus vandaar)

Tot zover mijn 1e Claudia’s week..volgende week weer n nieuwe! En vind je het leuk, let me know! Dat kan hier, maar ook op een van mijn social media kanalen of via mail/whatsapp of whateverrr!
Ik wens je een fijne week, bedankt voor het lezen…Toedelssssss!! Xxx

You may also like

12 comments

Audrey 7 juni 2020 - 20:49

Heerlijk jouw blog gelezen.
Blijven wij toch op de hoogte zo.

­čĹŹ

Claudia 7 juni 2020 - 21:00

Jij was weer de 1e met lezen haha! Ga zo door! Xxc

Petra 7 juni 2020 - 20:54

Leuk dat je dit met ons deelt, Claudia!

Fantastisch om te lezen over het 89 jarige toppertje. Dat geeft hoop voor ons allemaal.
De rest was ook leuk, maar voor mij sprong dat er uit.
Ook leuk om te lezen dat we gemeenschappelijke hoogtepunten hadden afgelopen week. Dat doet deugd!

Bedankt en ook voor jouw een hele fijne week met hopelijk veel hoogtepunten.

Liefs, Petra

Claudia 7 juni 2020 - 21:03

Thanks, ik deel altijd graag, dat weet je! Ja het 89 jarige toppertje valt onder #lifegoals he!
Xxx

Natascha 7 juni 2020 - 21:05

Helemaal in Claudia stijl geschreven….toppie

Claudia 7 juni 2020 - 21:24

Dankuhh..jaaa ik schrijf meestal zoals ik praat­čśë
Xxx

Tamara 8 juni 2020 - 09:54

Leuk Leuk en leuk !!! Ga zo door !
xxx

Claudia 8 juni 2020 - 20:29

Danke danke, ga ik zeker doen!! Xxx

Bianca 8 juni 2020 - 11:17

Leuk om te lezen, weten we toch wat je allemaal doet, zonder elkaar veel te zien.

Claudia 8 juni 2020 - 12:58

danke mupseflups! er blijven natuurlijk altijd wel dingen die ik niet vertel he hahaha..
Xxx

Mark 10 juni 2020 - 13:54

Een goedendag vrouwe Hartmann,

Heerlijk blogje heeft u weer geplaatst! De BBQ was uitmuntend en zeer gezellig natuurlijk ­čśÇ
Geniet maar even lekker van jullie vrije daagjes!

Dieke knoevel

Claudia 14 juni 2020 - 18:48

Dankuwel heer Winthagen en fijn dat het u gesmaakt had, snel weer?!
tot sjnel, knuff
xxx

Comments are closed.

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer