Guacamole..heerlijk voor erbij en nog meer
Ik hou er van..Mexicaanse eten..en dan zeker zelfgemaakte guacamole! simpel te maken en ook te variëren. Belangrijk is natuurlijk: rijpe avocado’s! Zelf ben ik ook fan van koriander, maar heel veel mensen dus niet! Ik las ns een artikel dat er mensen zijn die koriander als zeep/afwasmiddel vinden smaken. Kan iets genetisch zijn zo las ik ns in een artikel van Quest. Wil je het lezen? —-> klik dan hier om het te lzen!
Hoe herken je een rijpe avocado
Ja dat dus ..voor avocado en ook zooo, belangrijk. Want een harde, niet rijpe avocado is écht niet te eten, maar een overrijpe avocado met zwarte stukjes ook niet! Nu worden er in de supermarkt wel avocado’s verkocht met een stickertje erop “eetrijp”. Goed bedoeld maar soms zijn ze echt nog niet eetrijp en niet te eten.
Het is ook niet altijd de kleur die ‘t ‘m doet: je hebt div. soorten avocado’s en er zijn er ook groen blijven aan de buitenkant maar toch rijp zijn. Een goede test is te kijken onder het steeltje.

Toch een harde avocado gekocht?
Normaal rijpt een avocado van hard naar rijp in ca 4 a 5 dagen. Wil je dit proces versnellen doe m dan in een open plastic zak samen met een banaan of een appel en laat ‘m nachtje rusten.
Avocado’s bewaren
Hoe bewaar je avocado’s? Het best op een koele plek buiten de koelkast. Er zijn ook spaanse soorten die je in de koelkast kunt bewaren (fuerte of has). Heb je nog een halve avocado over? eet ‘m dan zo snel mogelijk op, want binnen no-time is ie bruin en dan kun je ‘m niet meer eten! Ook guacemole wordt – ondanks limoen/citroensap – bruin, dus maak niet mega veel ineens en eet het lekker op!
Zelf maken?
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook met de hashtag #allcrealife (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl
Kijk voor nog meer lekkere gerechten recepten op mijn ”recepten” afdeling van deze site.