Home Receptenbijgerechten Heerlijk voor erbij en nog meer: Guacamole

Heerlijk voor erbij en nog meer: Guacamole

by Claudia
Lekker uit de oven: Enchilada's met nachos en guacamole

Guacamole..heerlijk voor erbij en nog meer

Ik hou er van..Mexicaanse eten..en dan zeker zelfgemaakte guacamole! simpel te maken en ook te variëren. Belangrijk is natuurlijk: rijpe avocado’s! Zelf ben ik ook fan van koriander, maar heel veel mensen dus niet! Ik las ns een artikel dat er mensen zijn die koriander als zeep/afwasmiddel vinden smaken. Kan iets genetisch zijn zo las ik ns in een artikel van Quest. Wil je het lezen? —-> klik dan hier om het te lzen!

Hoe herken je een rijpe avocado

Ja dat dus ..voor avocado en ook zooo, belangrijk. Want een harde, niet rijpe avocado is écht niet te eten, maar een overrijpe avocado met zwarte stukjes ook niet! Nu worden er in de supermarkt wel avocado’s verkocht met een stickertje erop “eetrijp”. Goed bedoeld maar soms zijn ze echt nog niet eetrijp en niet te eten.
Het is ook niet altijd de kleur die ‘t ‘m doet: je hebt div. soorten avocado’s en er zijn er ook groen blijven aan de buitenkant maar toch rijp zijn. Een goede test is te kijken onder het steeltje.

Toch een harde avocado gekocht?

Normaal rijpt een avocado van hard naar rijp in ca 4 a 5 dagen. Wil je dit proces versnellen doe m dan in een open plastic zak samen met een banaan of een appel en laat ‘m nachtje rusten.

Avocado’s bewaren

Hoe bewaar je avocado’s? Het best op een koele plek buiten de koelkast. Er zijn ook spaanse soorten die je in de koelkast kunt bewaren (fuerte of has). Heb je nog een halve avocado over? eet ‘m dan zo snel mogelijk op, want binnen no-time is ie bruin en dan kun je ‘m niet meer eten! Ook guacemole wordt – ondanks limoen/citroensap – bruin, dus maak niet mega veel ineens en eet het lekker op!

Zelf maken?

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkere gerechten recepten op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.


Lekker uit de oven: Enchilada's met nachos en guacamole

Heerlijk voor erbij en nog meer: Guacamole

Print
Aantal porties: 2-4 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 limoen
  • 1 sjalotje
  • verse koriander of peterselie
  • peper en zout

Aan de slag

  • Zet alle ingrediënten klaar samen met de staafmixer en bijbehorend bakje (je zou het ook kunnen 'prakken' met een vork eventueel)
    Lekker uit de oven: Enchilada's met nachos en guacamole

    let's make guacamole

  • Snij de avocados open (rondom in de lengte en draai ''m dan open) en haal de pit eruit (neem een lepel, of als je ervaren bent met een groot mes dan tik je het mes in de pit en draai je de pit er zo uit)
  • Schep met een lepel de avocado uit de schil en doe deze in het bakje van de staafmixer
    Lekker uit de oven: Enchilada's met nachos en guacamole

    avocado uit de schil halen met een lepel

  • Snij het sjalotje grof in stukjes en doe deze in het bakje erbij
  • Snij grot wat takjes/blaadje koriander (of peterselie) en doe deze in het bakje erbij
  • pers een halve limoen uit boven het bakje
  • Meng alles tot een mooie massa en breng op smaak met zout en peper.
    Lekker uit de oven: Enchilada's met nachos en guacamole

    guacamole

Als extra in de guacamole is een tomaatje of teentje knoflook ook wel lekker, probeer het maar ns een keer.

Eet smakelijk! 

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer