Home blogpost Buffalo Chicken Nachos

Buffalo Chicken Nachos

by Claudia
Buffalo chicken nachos

Dit wil je gewoon maken! en ALS je het dan gemaakt hebt..wil je het vaker! Deze buffalo chicken nachos zijn zooo lekker! Heel simpel te maken ook nog ns…voor mij echt zo’n vrijdagavond ding, lekker een volle schaal op tafel en met je handen eten. Je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan dus het staat eigenlijk ook nog ns zo op tafel.

Wat zit er allemaal in en/of bij?

Nou een hele hoop eigenlijk! deze buffalo chicken nachos hebben pulled chicken, tortillchips, rode uien, tomaten, kaaaaaas, zure room, (laatst had ik er ook nog zwarte bonen bij gedaan die ik nog ‘over’ had van een ander gerecht), guacamole etc. in overvloed! Daarom is het ook eigenlijk gewoon een hoofdgerecht. Tenzij je heeeel veel honger hebt zou ik er echt niks meer bij maken. De hoeveelheid in dit recept is voor 2 personen als hoofdgerecht. Ben je met meerdere mensen maak dan meer schalen OF maak er wel nog wat anders bij..keuze is aan jou! Denk aan soft tacos met pulled beef —-> klik hier voor het recept OF enchilada’s —-> klik hier voor het recept

Tafel aankleden

Kijk het hoeft natuurlijk niet he, (ik doe het zelf ook niet altijdddd) maar het is toch wel zooo leuk als je een beetje aandacht besteed aan je tafel. Zo heb ik bijvoorbeeld al jaren mexicaanse bordjes en bruine keramische kommetjes. Ooit ns gekocht bij de xenos meen ik en je hebt er jaren plezier van. Zo heb ik nog wel meer Mexicaanse spulletjes, super leuk voor een thema etentje/feestje. Je hoeft er geen kast voor te reserveren, een paar bordjes, kommetjes en een leuk tafelkleed, loper of onderleggers doen het heel goed.

Zelf maken?

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkere recepten op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

Buffalo chicken nachos

Buffalo chicken nachos

Print
Aantal porties: 2 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

 • 1 zak tortillachips (of nachochips)
 • ca 300 gr kipfilet
 • 2 rode uien snipperen
 • 2 tomaten in blokjes (of cherrytomaatje gehalveerd)
 • Franks buffalo sauce (is pittig, ik heb er een half flesje in gedaan maar mag ook minder of meer)
 • cheddar en emmentaler geraspt (ik heb ze door elkaar gemengd)
 • bekertje zure room
 • verse, diepvries of gedroogd korianderblad gehakt (of peterselie)
 • limoensap
 • 2 avocado's voor de guacamole
 • event. nog zwarte bonen en/of jalapeno pepers fijngesneden
 • peper en zout

Aan de slag

 • Zet alle ingredienten klaar, vet een ovenschaal in en verwarm de oven op 180graden
 • Leg de kipfilet onder een laagje water in een pannetje, breng aan de kook en draai het vuur laag zodra het water kookt. Met de deksel op de pan kook je de kip in max 10-15min. gaar.
 • pluis de kip met 2 vorken uit elkaar (pulled chicken) en meng dan de buffalo saus erdoor.

 • leg een laagje tortillachips onder in de ovenschaal en schep de helft van de kip erop en bestrooi ruim met kaas.

 • leg nu weer een laag tortillachips over de kip en kaas en verdeel de rest van de kip en kaas erover. Als je nog wat jalapeno pepers en/of zwarte bonen wil toevoegen verdeel deze er dan nu ook even over heen.

 • schuif nu de ovenschaal in de oven en wacht tot alle kaas helemaal gesmolten is (ca 10 minuten)
 • snij ondertussen de tomaatjes en snipper de ui (of halve ringen als je dat liever wil) en meng deze met wat limoensap, koriander/peterselie en wat zout en peper.
 • maak ook ondertussen de guacamole ----> klik hier voor het recept
  Lekker uit de oven: Enchilada's met nachos en guacamole

  avocado uit de schil halen met een lepel

 • Haal als de kaas gesmolten is de ovenschaal uit de oven en verdeel de tomatensalsa, de guacamole en de room over de nachos. Garneer nog met wat koriander/peterselie en wat extra buffalo saus en eet smakelijk!!
 • Hier nog een voorbeeld van mèt zwarte bonen en op de achtergrond chrispy chicken stukjes on the side! 
 • buffalo chicken nachos

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer