Home blogpost Claudia’s maand – februari 2021

Claudia’s maand – februari 2021

by Claudia

En alweeeer een maand voorbij …nja ok ..nu was het wel de kortste maand van het jaar natuurlijk, februari. Geen schrikkeljaar dus 28 dagen. Ondanks dat én (nog steeds) Corona was het toch best een druk maandje voor mij. Zowel zakelijk als ook prive…dusss heb ik ook weer wat dingen te vertellen! Let ‘s go!

Van zondag naar zondag …

Januari eindigde op zondag en februari precies 4 weken later dus ook. Zondag is niet mijn meest favoriete dag van de week (dat is vrijdag), maar ok ..vanalles is wat te maken! Onze zondag ziet er meestal zo uit dat we beginnen met een zondagsontbijtje (tenzij Maurice al vroeg gaat mountainbiken, dan dus niet), vaak wat opruim-, poets-, en was/strijkwerkzaamheden, tuinwerk als het weer het toelaat, uitzoek- en leeswerk van vanalles en nog wat, én ook wel ns even gewoon lekker niks. Vaak kook ik dan wat uitgebreider (niet altijd hoor) en sluit ik de zondag af met lekker badderen en/of bankhangen. Dus eigenlijkkkk is ie altijd wel gevuld zoals elke dag.

Dia’s opruimen

Weet je nog? dia’s ! Voor het digitale camera tijdperk, was het een tijd heeel populair (en relatief goedkoop) om je foto’s te maken zodat ze op dia’s werden ontwikkeld. Als je dan de dia’s – mooi ingeraamd – terugkreeg gestuurd, gingen ze in een zgnd slee de diaprojector in…projectiescherm werd klaargezet en je had een avond plezier!

Aangezien ik (en de rest van de familie) nogal veel interesse hadden in het maken van foto’s zijn er dus ook veeel dia’s. Dusss ben ik inmiddels maar de dia’s aan het uitfilteren; wat willen we nog bewaren en wat niet. De dia’s die ik wil bewaren ga ik dan digitaliseren. Maar dat is later, eerst opruimen, dan kan ik meters maken als ik het aan digitaliseren ga beginnen. Dat opruimen doe ik door alle dia’s even snel te bekijken in een viewer van HAMA, nog uit de jaren 80, die het nog prima doet. Handiger dan ze steeds tegen het licht houden.

dia’s checken

Sneeuw, code geel, oranje en rood

Februari was de maand van de weer (kleur) codes, een horror winter was in aantocht..de schaatsen konden weer uit de kast en iedereen kon eindelijk de slee gebruiken die al jaren nieuw in de schuur stond.

Nja, gold natuurlijk niet voor iedereen. Zo heb ik mijn mooie witte kunstschaatsen een aantal jaar geleden verkocht; Jaren zag ik het voor me, IK als kunstrijdster dubbele rittbergers, drievoudige axels maken op dramaaaatische muziek in een prachtig zwierend jurkje… Maar ok..de werkelijkheid was iets anders en heb ik na jaaaren de droom maar opgegeven en mijn – amper gebruikte – leren witte kunstschaatsen verkocht. Mijn laatste keer schaatsen was overigens in Valkenburg; in een ver verleden toen de “Geulhal” nog bestond en er disco avonden waren op het ijs. Waarbij ik voor de zoveelste keer weeer op mn knieën op het ijs lag, toen ik eindelijk de rand van de baan ns durfde los te laten. Dus je snapt .. mn droom die ik had was ook echt een droom..of misschien zelfs een nachtmerrie hahahah.

Maar goed, sneeuw …we hadden hier niet zoveel sneeuw – in januari lag er meer – maar koud was het wel! Letterlijk ijzig koud; de vijvers vroren nagenoeg dicht (ondanks 2 bubbelapparaatjes en de beekloop die continue liep). Dus werk aan de winkel! van 1 tot 3 keer per dag zorgen dat de wakken open bleven zodat de vissen licht en lucht kregen; maar niet met teveel kabaal want dat veroorzaakt vissen stress! Je snapt dat we blij waren dat het niet al te lang duurde; ik denk dat we een week langer ook niet meer gered hadden, de ijs-aanwas ging echt heel snel en dan ga je het toch uiteindelijk verliezen. Maar eind goed alles goed …want een week laaaaater ….

30 graden! (verschil) ofwel..van ijs naar ijsje!

Van ijs, muts, sjaal en handschoenen naar kopje koffie zonder jas in de zon! Ooook weer waanzin eigenlijk he; zo’n temperatuurverschil in één week tijd. An sich wel lekker hoor; even weer op temperatuur komen. En natuurlijk wisten we allemaal wel dat het van korte duur zou zijn, maar toch, was het éééven lekker! Zo was the husband al gelijk in korte broek in de tuin aan het werk en heb ik heeerlijk de was buiten aan de droogmolen gehangen.

Van tuinvogels naar trekvogels…

Toen eenmaal het ijs begon te smelten was het tijd voor de vogels om ns lekker te gaan badderen! Nu was er op veel plaatsen nog alles dichtgevroren maar wij hadden al ruime wakken inmiddels, dus dat trekt vogels aan! Meeega veel zelfs; van hele troepen spreeuwen tot de – nog maar zelden of nooit in de tuin gezien – kramsvogel. Eerst zag ik er één en een dag later kwam een hele familie op bezoek! Super mooie vogel overigens. (fotocredits vogels: Maurice)

Toen het vervolgens snel warm werd zagen we een week later, hele grote troepen Kraanvogels over vliegen; zo mooi om te zien (en te horen)!

kramsvogels

de tuin ontwaakt…

Zo wie zo zie je nu aan alles dat de tuin ontwaakt; ok het is nog steeds geen voorjaar maar je ziet wel aan alles dat de natuur vooruit wil en gaat. In ons geval gaat er nog veel meer ontwaken, want we hebben sinds kort nieuwe achter/zij- buren en die gaan – tot ons mega plezier – een heeele rij torenhoge coniferen weg halen! We hadden al jaren een halve schaduwtuin en wachtten ook al jaren op “iemand” die inziet dat dit gewoon té veel en té hoog is. Ze staan inmiddels meer dan 20 jaar en er is nog nooit iets aan gedaan. Aan onze kant hebben we zo nog wel enigszins gesnoeid dus was het nog wel groen(ig) maar aan de hun kant groeide alles 4 a 5 meter dor confirenhout de tuin in. Dus mega blij dat het morgen, 1 maart, gaat gebeuren. Er zijn al wat voorbereidingen gedaan en zelfs DAT merk je al gelijk qua lichtinval.

Nu al meer licht!

Vrienden, Valentijnsdag en “Carnaval”

Zondag 14 februari was het Valentijnsdag en Carnavalszondag … niet veel aan gedaan (overigens ook niet in de pré Corona tijd) maar toch over en weer met vrienden cadeautje uitgewisseld (aan de voordeur), 1 vriend mocht dan ook nog binnen 😉 én maakte ik traditioneel een pan Zoervleisj die we lekker mét frietjes en sla opgepeuzeld hebben.

Rond dat zelfde weekend ging ik nog bij mn ‘oude’ buurvrouw op visite (en hun leuke hondje “Mela”) en hun nieuwe huis eindelijk ns bekijken! Ik had haar – vanwege Corona en overige zaakjes – al een hele tijd niet meer gezien en dan heb je een hoop te vertellen! Dus voortaan gaan we niet meer zo lang wachten!

Kook de klassieker: Limburgs Zoervleisj
Kook de klassieker: Limburgs Zoervleisj

Werk, werk, werk…

Natuurlijk moet er ook nog gewerkt worden! Ik vertelde vorige maand al dat ik druk was met allerhande website/webshop projecten, nou die lopen nog steeds en beginnen langzaam maar zeker tot een eind te komen (nja een aantal) en er komen natuurlijk ook vaak wat zaakjes en afspraken tussendoor.
Zo heb ik ook div. “ik neem je pc van afstand over” sessies gehad om mensen met name te helpen met thuiswerk probleempjes waar ze tegenaan liepen. Ook zijn er weer wat “rare” dingen op div. laptops opgelost; leverde ik nieuwe apparatuur kant en klaar uit bij klanten en hielp diverse mensen met smartphone probleempjes en vragen en nog veeel meer…

Tijdens de bezoekjes bij mensen thuis zijn er natuurlijk – behalve werk – ook weer heel wat dingen besproken, is er veel gelachen en ook best wat flauwekul gemaakt. Maar dat hoort het toch ook bij! Bij de meesten (van jullie) kom ik al een hele tijd, soms wat vaker en soms wat minder maar de basis is dat ik jullie kom helpen maar dat we het toch ook wel gezellig hebben!

Daarbij ben ik nog steeds bezig met het uitwerken en bedenken van mijn eigen nieuwe websites en concepten waar ik je hopelijk snel meer over kan gaan vertellen!

Marslanding…

Je hebt het vast wel meegekregen..de marslanding van de Perseverance Rover. Ik vind dat dus helemaal prachtig! Dit keek ik dus ook live mee op youtube via NASA LIVE. (ja ik weet het ..nerd gehalte)

Op 30 juli 2020 begon de Perseverance aan zn 471 miljoen kilometer lang reis naar Mars. Op 18 februari was het dan na 7 maanden eindelijk zover: Mars in zicht! Nu moest de landing wel nog goed gaan want dat was een complexe procedure. De rover moest aan een vliegende kraan neergelaten worden op het oppervlak. Maar vanwege de grote afstand tussen Mars en de aarde was het pas elf minuten na de landing duidelijk of het goed was gegaan. De volautomatische landing van de Perseverance wordt door NASA omschreven als ‘seven minutes of terror’, waarin de vluchtleiding op het laatste moment alleen hulpeloos kan toekijken.

Gelukkig ging alles goed en ik zal jullie verder details besparen; mocht je interesse hebben dan kun je dit en ook alle foto’s en filmpjes van vriendje Perseverance vinden op de website van de NASA MARS MISSION.

Ik zit net de nieuwe foto’s te bekijken overigens en dan steeds denk ik ..dalik komt er een of ander kereltje voor de lens hahahah.
Overigens hoop ik nog weer ns een keer Kennedy Space Center in Florida te bezoeken; ben er wel al 2x geweest maar goed..blijft interssant!

Verder nog wat ?..

Jaaa vast wel! Ik heb bijv. mn haren nog maar weer ns geverfd, een hoop oude administratie door de papiervernietiger gejaagd, een paar autootjes vol met oud papier, oude pc’s van klanten en overig spul naar het milieupark gebracht enz. enz. Maaaar laten we het ns over “wat eten we vandaag? ” hebben. Altijd weer de vraag natuurlijk! Zoals ik vorige maand al vertelde: elke week maak ik een soort van weekmenu met opties die ik kan maken. Buiten de gebruikelijke avg (aardappelen, vlees/veggie/vis, groenten), dat zit er altijd wel bij maar zo had ik deze maand ook nog o.a de volgende zaken op het menu:

..dusss ik sluit deze maand nu maar ns af met wat fotootjes, want dat blijft altijd leuk toch!?

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen, laat het me gerust weten! Dat kan hier onder het blog of via social media, mail of waar dan ook!

Tot volgende maand!

You may also like

3 comments

Audrey 28 februari 2021 - 17:49

Heerlijk gelezen en M. Hoort bij de inboedel 🤣
Ben benieuwd naar de nieuwe site!!

TJA Jeanné-van den Akker 28 februari 2021 - 18:14

Gezellig besluit, van een overigens prima zondag, om weer alles te lezen en te zien Claudia! Ga zo door……….Trees

Chantal 28 februari 2021 - 21:04

Weer geweldig om te lezen! Leuke foto’s! Ik ga binnenkort ook maar weer eens een poging wagen aan zuurvlees. Had je trouwens van die nachos ook het recept? Ziet er heerlijk uit. Xxx

Comments are closed.

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer