Home blogpost Claudia’s maand – juni

Claudia’s maand – juni

by Claudia

Da’s een Daas …

Tijdens een wandeling (denk ik) heeft een Daas me gezocht en gevonden ..niks van gemerkt maar wel geweten. Het begon met oh een “bultje’ achter op mn bovenarm net boven de elleboog. Komt bij mij wel vaker voor aangezien ik al jaren het mikpunt en hangplek ben van het insectenvolk. De dag erna was het bultje inmiddels een schijf van denk 10cm en de dag daarna had ik een popeye arm die ik niet meer kon strekken en in de fik stond.

koelen, koelen
popeye arm

Toch maar even naar de huisarts, aangezien ik ook wel vaker allergisch reageer op beten/steken ennn ik de warmte er met koelen niet uitkreeg. Ik kon gelijk terecht en “oh je arm is wel heel erg warm” was de opmerking van de huisarts. Goh ja ik zeg toch ik sta in de fik ..;-). Hij noemde het een fikse allergische reactie en eveneens een fikse ontsteking, dus er moest antibiotica aan te pas komen èn er moest continue gekoeld worden.

Bij de apotheek werd mij verteld ‘sow …wat hebben ze jou voorgeschreven’…ik ‘uhhh ..vertel ns? ‘ Ze vertelde me dat het een hele zware antibiotica kuur is, hoge dosis..moest toch wel wat aan de hand zijn… Och .. ik laat haar mn arm zien en ze snapte het.

best mooi stylish pilletje ..;-)


De kuur zelf is me meer dan meegevallen, geen bijwerkingen wel werking. Wel goed opgelet met het nemen van de ‘ pillen’ ..4x per dag 1uur voor het eten..dus ik gelijk een schema in mn agenda gezet met timer ..kan het ook niet mis gaan. Na 2 dagen begon het te werken en zo is het uiteindelijk weer helemaal goed gekomen na ca een week. Na de kuur zakte het verder allemaal en was ik weer zo goed als nieuw.

dag 1 antibiotica
dag 3 antibiotica
dag 7 antibiotica

Zomer…

Op 1 juni begint de meteorologische zomer en dan is het op 21 juni officieel zomer. Die laatste had gelijk een hittegolf meegebracht als binnenkomer. Nu ben ik daar zelf niet zo’n fan van ..ik ben meer van de ouderwetse Hollandse zomer zeg maar. Gematigde temperaturen, af en toe wat uitschieters en af en toe een buitje. Maar goed, iedereen zijn of haar voorkeur en het is noooit goed. We moeten tenslotte wel wat hebben waar we altijd over kunnen zeuren en daar is het weer prima voor!

Maar goed, zomer ..tijd van ijsjes, lange avonden, buiten eten en de natuur die ontploft qua bloemen en planten. Tevens ..bij ons in de tuin…het jaarlijkse kwikker kwaak festival. Ze kwaken een bepaalde tijd van het jaar en dan weeet je dan ook. Ze kwaken als er een vliegtuig over vliegt, ze kwaken als er muziek op staat, ze kwaken als je aan het bellen bent, kortom ze kwaken boven alles uit. Buiten DAT kwaken ze ‘s avonds laat EN de hele nacht. Geluidsniveau van een hongerige baby en maar kwaken.. Wat soms even helpt is kikkertje pesten .. maar met de nadruk op even..10 a 15 minuten max. Ik heb een filmpje gemaakt waarbij het even puur om het geluid gaat, dus luister maar ns even.

geluidsniveau vanaf de slaapkamer

La bff .. ik kreeg overigens een paar keer de vraag wat is bff ..nou dat is een Best Friend Forever! Daar kun je er overigens meer van hebben ;-). Maar goed la bff liet het aan poes “Sjimmie” horen en die keek toen zo: hahahahah

Vaccinatie tijd…

En ineens ging het hard met de jaartallen die zich konden melden voor een Corona Vaccinatie. Zonder hier verder op in te gaan, want het is en blijft een vrijwillige vaccinatie, heb ik besloten voor Vaccineren. En zo was ik dan aan de beurt voor nummer 1 op locatie bij het MECC in Maastricht. Alles prima geregeld daar en het ging heel voorspoedig. Heel leuk gesprek gehad met de jongen (ja ik noem mannen soms jongens ..en vrouwen soms meisjes ..en volwassen honden puppies..ach ja ..) die mij een dosis pfizer via een naaldje in mn arm bracht, over vanalles en nog wat..(ja ok het duurde niet zo lang, maar je kunt dan toch best even praten). Eenmaal gedaan nog 15 minuten wachten of je niet toevallig van je stoel valt en dan mag je gaan. Le husband was ook mee, maar die stond in een andere rij en was iets later klaar.

De enige bijwerking later die dag was een beetje last van mn arm, alsof ik tegen het kozijn van een deur was gelopen. Dat gevoel ken ik namelijk, omdat me dat wel ns gebeurd gewoon omdat ik niet oplet of hoe zeggen ze dat .. ‘lompigheid’ .

Claudia’s plantenkwekerij…

Plantjes gaan goed! Bloemetjes aan de sperziebonenplant dusss er zijn boontjes in de maak. Alleen hadden de plantjes het tijdens die hittegolf iets te warm, dus heb ik het even creatief opgelost door een grote paraplu aan een stok te binden en die in een bloempot te steken. Zo werd het licht wat gefilterd, vonden de plantjes beter.

Veel van deze plantjes heb ik bewust als test geplant; ns kijken of het allemaal ook in potten kan. De courgette heb ik achter in de tuin gezet op het terras..vond de plant wel fijn in eerste instantie ..maaar de mieren en luizen ook. Huismiddeltjes wilden niet echt helpen en zooi spuiten wil ik niet. Dusss qua locatie was dit minder, weten we dat voor de volgende keer.

Allcrea @work


Natuurlijk moet er ook nog “gewoon” gewerkt worden. Ook deze maand weer veel pc probleempjes, vraagjes en advies. Zo kreeg ik een Macbook Air weer aan de praat die niet meer wilde opstarten en hopelijk blijft ie het voorlopig zo doen.


Ook was er de lancering van een website waar ik – samen met de opdrachtgeefster – veel werk in gestopt heb. Dan nog diverse printerprobleempjes, prijsetiketten die niet netjes op het stickertje pasten en meer rariteiten.


Diverse klanten hebben nieuwe apparatuur mogen ontvangen, van nieuwe laptop tot een vervangende draadloze muis. Ook staan er weer nieuwe projecten op de planning en werk ik verder aan bestaande projecten.

Ontspanning op zn tijd…

Ooook heel belangrijk he! Soms na het werk, soms in het weekend en soms ook zo maar even paar uurtjes tussendoor!

Zo werd ik op een woensdagmiddag door la bff opgehaald om even een ijsje te gaan eten bij “Rustpunt Haoverweëgs” in Voerendaal. Mooie leuke locatie op de weg van Voerendaal naar Ubachsberg. Je kunt er ijsje eten, lunchen of alleen voor een kopje koffie gaan. Neem er ns een kijkje —-> klik hier

Wij gingen dus voor ijs ..nja ook koffie ..dus zo gezegd zo gedaan. Even lekker afschakelen en bijkletsen, heerlijk toch!?!

Werk en plezier in de tuin…

Eigenlijk is er altijd wel wat te doen in de tuin..maar er van genieten doen we ook (dagelijks) hoor! Maar nu moest er weer even wat gedaan worden. Snoeiwerk en het herstellen van de afrastering naar de zijdelingse buren. Een gedeelte van de afrastering was laatst lichtelijk gesneuveld tijdens het verwijderen van de coniferenhaag ..nja coniferen muur. Dus zo gezegd zo gedaan …

le Husband kon weer met zn powertools aan de slag dus dan is ie altijd happy hahah. Ik zorg dan voor opruimwerkzaamheden, tig keer de tuin op en neer lopen om “iets” te halen, ladder vast- en tegenhouden, foto’s maken, entertainment en ondersteuning. Dus samen krijgen we het altijd wel voor mekaar!

iemand nog een boompje nodig?
mooi het deze clematis
nieuwe roosjes met er tussenin enkele zonnebloemen
magnolia grandiflora..ofwel groooote bloemen

Verder nog wat?

Jaaa er is altijd wel wat! Zo won Max Verstappen weer ns een paar races, mocht ik bij een klant even in zn nieuwe auto zitten (samen met hondje Julie), ging ik even chillen met Sjors en Sjimmie, kreeg ik een mega krop sla cadeau uit eigen tuin van een klant cadeau, kreeg ik een super leuk mondkapje binnen met de post en vierde mam haar verjaardag (maar die is niet zo van de verjaardagen).

kijk onze banaan ns gaan!
mega krop sla
Samen met Sjors selfie maken
Mustang Mach-E (ik noem ‘m meccie) (mijn MINI staat erachter)
summer rain …
tweeeety
krop sla werd een salade
Sjimmie is nèt wakker
15inch display erin!
Julie wilde ook mee

Wat stond op het menu?

En wattt hebben we dan gegeten? Nou vanalles en nog wat weer deze maand. Buiten de avg (aardappelen/vlees/veggie/vis/groeten) wat er altijd wel bij zit hadden we nog o.a. de volgende zaken op het menu:

  • Pokebowl met zalm, avocado, mango en meer
  • Indiaase Tiki Masala
  • tapas/hapjes

Verder sluit ik als gewoonlijk weer af met wat fotootjes!

tapas achtige hapjes
kip tika masala
pokebow
kookboekje
zomaar een avond in de tuin
winner!
mooie spreuk in een kopje
een avg-tje
kip tiki masala met naanbrood, mangochutney en yoghurt/munt
favo ijsje het raketje
hallo waterjuffertje
irissen in volle bloei aan de vijverrand
afrastering fixen (en blad van kastanje heeft schimmelziekte: roest)

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer