Home blogpost Claudia’s maand – mei 2021

Claudia’s maand – mei 2021

by Claudia

Daar ben ik dan weer met een nieuw blog: mijn belevenissen van de maand mei 2021 in een samenvatting. Samenvatting? ja echt..het lijkt misschien veel en vanalles wat maar er is echt nog meer hahaha.

Claudia’s plantenkwekerij

Het gaat goed met de plantjes en de groenten, zal zeg ik het zelf. Wel veel aandacht geven natuurlijk en water en plaats maken…maar dan krijg je er ook veel voor terug ;-). Ik blijf nog steeds weer verpotten, want soms groeien ze zooo hard dat ze naar een grotere leefomgeving moeten verhuizen.

De zonnebloemen zijn inmiddels verhuisd naar plekjes her en der in de tuin. Gaat vast heel leuk uitzien van die reuze stengels in de border. Ik heb er overal stokjes bij gezet want in het begin zijn ze natuurlijk wel wat fragiel en zou zonde zijn dat ze bij een windvlaag gelijk omkiepen.

ga maar lekker verder groeien

Hemelse Sushi

Voorwaarden voor Hemelse Sushi:

  • haal sushi bij een goed sushi restaurant
  • eet sushi op Hemelvaartsdag
  • zorg voor goed gezelschap (le husband en la bff)

Nou en DAN heb je dus Hemelse Sushi! Het was overigens ter gelegenheid nog van la bff’s verjaardag vorige maand; aangezien de restaurants nog niet open zijn, halen we het gewoon!
Het halen was overigens bij Sushi Kodoo in Valkenburg, aanrader!

TGTG

TGTGWatte? Nou TGTG staat voor ToogoodToGo! Ofwel te jammer om weg te gooien. TGTG is een app waarbij je een bon koopt tegen een gereduceerde prijs (zo betaalde ik afgerond 5 euro) die je dan digitaal inlevert bij restaurants, bakkers, supermarkten etc.

Je gaat op een bepaalde tijd naar de aanbieder en krijgt dan een pakket van producten met als doel voedselverspilling tegen te gaan. Zo ging ik deze keer naar Bakker Koos in Valkenburg. Ik was al een tijdje niet geweest maar heb de app al sinds half 2019. Ook deze keer kreeg ik weer vanalles wat.

Omdat ik de 1e was die de bon kwam inwisselen tegen een zogenaamde ” Magic Box” die dag, kreeg ik ook nog een extraatje voor bij de koffie: een bananengateau van Patisserie Lemmens!
Verder kreeg ik nog brood en broodjes mee dus het wederom een geslaagde bon. Dus kortom, goed idee, goede app, goede bakker! Ik ben voor #stopfoodwaste! Probeer het ook ns, download de app, meld je aan, kies je locatie en verken! En heb je hulp nodig dan vraag me gerust!

Allcrea @ Work

Natuurlijk werd ook weer (een hoop) gewerkt. Er zijn heel wat back-ups gemaakt van oude harde schijven in laptops en pc’s (hieronder zie je er al 2). Sommige apparaten kregen een upgrade, sommige apparaten gingen richting milieupark en sommige apparaten werden vervangen door een nieuwe. Ook toe aan een upgrade? Laat het me weten!

Ook heb ik weer heel wat besprekingen gehad met div. leuke klanten, veel social media berichten gemaakt en gepland (alleen niet voor mezelf ;-)), veel website werk en nog vanalles meer!

Claudia’s Bakery

Uiteraard wordt er ook altijd weer gekookt en zelfs nog gebakken. Had ik al een tijd niet gedaan, dat bakken, dus werd het weer ns tijd. Ik gebruikte een bestaand recept die je ook hier op de website kunt vinden: de Fluffy Aardbeiencake —-> klik hier voor het recept.

Ik had nog een verpakking Dr. Oetker liggen om Verwen Brookies te maken. Ik ben normaal niet van de verpakkingen maar deze heb ik ns gekregen en de houdbaarheidsdatum liep bijna af, dus tja dan maken we m toch gewoon! Brookies zijn een combi van brownie met cookie ..dus vandaar..
Ik vond ze uiteindelijk best goed gelukt en Dr. Oetker reageerde heel positief op mijn Instagram Story, altijd leuk! (verder heb je er ook weinig aan maar dat hoeft ook niet).

Aan de Wandel

Soms heb je dat ..dan moet je even weg uit je kantoor/werk omgeving ..en hoe heerlijk is het dan om even “naar buiten” te gaan. Nu heb ik de luxe dat ik altijd al vanuit thuis werk, waar ik mn kantoortje heb en kan altijd tussendoor de tuin in om even af te schakelen. Maar even helemaal eruit is ook altijd heerlijk.

Samen met la bff én hond Rocky gingen we op pad op een maandagmiddag deze maand. Ik wilde al langer de volgende route lopen: Ommetje Putter Gewande in Voerendaal. Dus zo gezegd zo gedaan. We parkeerden de auto bij station Voerendaal en van daaruit begint de route gelijk.

De naam Putter Gewande is de naam van het gebied tussen Voerendaal en het landgoed Puth en is al te vinden op kaarten van 1811. De wandeling gaat gedeeltelijk over bestaande wandelpaden en deels over nieuw aangelegde stukjes én stapstenen. Ook kom je langs het oude landgoed Puth (16e eeuw) en kasteel Rivieren (14e eeuw).

Bij Kasteel Rivieren steek je dan de Putterweg over en loop je richting het Geleenbeekdal. Dit is een natuurgebied met groende weides met als soort van middelpunt de Geleenbeek. Op een gegeven moment kun je met stapstenen het water over. Rocky zag water en dacht ..niks stapstenen ..ik ga gewoon heerlijk plonzend naar de overkant! La bff erachter aan en moest het uiteindelijk met veel pratsch bekopen na een “uitschudactie” van Rocky toen ie eenmaal aan de overkant was.

Ik volgde ook, maar kwam er achter dat enkele stapstenen iets te ver uit elkaar liggen voor mijn iets kortere benen hahah. Ik ben dan wel niet klein maar de benen zijn iets eerder gestopt met groeien zullen we maar zeggen. De laatste steen sla ik over en spring van de voorlaatste zo richting de kant ..met veel lachen en beetje hulp van la bff.

Na de stapstenen vervolgen we de route door een klein bosje en langs de Hoensbeek. Aan het eind van het pak steken we weer de drukke weg over. Vanaf hier wordt het een beetje onduidelijk waar de route nu loopt (meerdere dezelfde paaltjes bij de div. paadjes) dus we lopen langs de koeien die daar staan te kijken alsof we van een andere planeet komen en lopen uiteindelijk verkeerd; we zitten aan de achterkant van het station/spoor maar van daaruit kun je niks. Duss weer stukje terug en we lopen de andere kant op die dan wel de goeie bleek te zijn.

Uiteindelijk hebben we zo’n kleine 6km gelopen, halverwege even pauze voor wat drinken enzo en al met al was ik binnen 2 uur weer thuis. Dus was wel even lekker, leuk en gezellig zo tussendoor. Leuke wandeling, jammer was wel dat er toch wel wat verharde stukken inzitten en dan sommige gedeelten ook gebruikt worden door fietsers en e-scooters (die je niet hoort en blijkbaar geen bel of iets hebben). Het is er dan best smal en je dan sta je met jezelf en hond soms helemaal in het hoge gras/brandnetels om aan de kant te gaan, maar ok je kunt niet alles hebben ;-).

Daar kwam ik de dag erna achter toen bleek dat ik gebeten/gestoken was door een Daas…met als gevolg een allergische reactie én een fikse onsteking ..maar daarover meer in het juni blog.

Happy Tuin

We zijn blij met onze tuin. Maar zover was je wel denk ik ;-). Elke seizoen weer nieuwe dingen, kijken hoe alles groeit, bloeit en vervolgens ook weer in slaap gaat tot de volgende keer. Zowel met zon als zonder zon blijft met mooi om te kijken wat je zo allemaal ziet. Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen toch?! De eendjes waren er ook weer geregeld en soms zie je ze ook een hele tijd niet. De eekhoorntjes zien we elke dag, mja die hebben hier een lopend buffet dus ik snap het wel!

Soms ontdek je ook cadeautjes in de tuin in de vorm van planten en bloemen die jezelf niet hebt geplant of gezaaid maar die de wind of de vogels meebrengen en zich dan ontwikkelen tot prachtige planten met mooie kleuren. Andere cadeautjes zijn iets minder ..waaronder onkruid én bomen. Als we die niet steeds eruit halen hadden we inmiddels een eiken, walnoten en beukenbos.

Verder nog wat?

Och ja er is altijd wat hoor! Mja ik kan niet aan de gang blijven …

Maar ok, de tuin ontwaakte nog meer tot explosieve vormen, het weer was vanalles en nog wat, ruimde ik bij mam de halve zolder op (dus nog niet klaar) en kwamen er qua Corona maatregelingen weer wat meer versoepelingen.

Max Verstappen won de grand prix van Monaco, gingen we de eerste keer bbq-en en ontdekte ik de Limelon. (een meloen/limoen combi). Ja heeft alles niks met elkaar te maken maar ja ..hoeft ook niet 😉

Natuurlijk vind ik het nog altijd leuk om food speciaalzaken te bezoeken.
Zo bezocht ik o.a. Fruitbedrijf Lemmens in Schimmert—> klik hier
het Kaeshuys in Voerendaal —> klik hier en Slagerij/traiteur Quadakkers in Voerendaal —> klik hier.

Wat stond er op het menu?

En wattt hebben we dan gegeten? Nou vanalles en nog wat weer deze maand. Buiten de avg (aardappelen/vlees/veggie/vis/groeten) wat er altijd wel bij zit (en de aardbeiencake en bbq wat ik al noemde) hadden we nog o.a. de volgende zaken op het menu:

  • Aspergesoep
  • Chili wraps
  • Paella met kip en tapas
  • salades voor bij de bbq
  • poke bowl met gerookte zalmflakes

Verder sluit ik af – als gewoonlijk – met wat fotootjes!You may also like

2 comments

Yvon 5 juli 2021 - 19:35

Prachtige foto’s van je mooie tuin. En al dat eten! waar haal je de tijd (en zin) vandaan? Groetjes, Yvon

Claudia 5 juli 2021 - 20:08

thanks Yvon, en ja waar haal ik het vandaag..vraag het mezelf ook soms af hahaha …groetjes!

Comments are closed.

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer