Ideetje
Ik bestelde een keer op een terras – weet niet eens meer waar het was – het broodje van de maand (was dan een verrassing wat je kreeg) uit nieuwsgierigheid. Het broodje van de maand bleek dus een luxe broodje rosbief te zijn. Hmm het zag er heerlijk uit en was ook nog ns erg lekker.
Toen ik gisteren een lunchgerecht aan het bedenken was voor mijn goede vriend Mark (die me weer ns kwam uithelpen met wat Allcrea zaakjes) en mezelf, dacht ik aan dat lekkere broodje rosbief. Wat zat er ook alweer allemaal op? Zo ongeveer wist ik het nog wel en met wat toevoegingen heb ik dan maar mn eigen luxe broodje rosbief bedacht, waarom ook niet.
boodschapjes
Ik had niet alles in huis voor dit broodje, mja dat is snel geregeld. Ik HAD de tomaten tapenade en de pesto wel zelf kunnen maken maar ik had een beetje tijdgebrek dus dan maar de supermarkt variant, maar wel die van de versafdeling. Rosbief en overig beleg, kaas, brood en ook vaak groente/fruit etc. haal ik altijd bij lokale slagers, bakkers en speciaalzaken. Ik weet graag waar het vandaan komt en ik vind het een goede zaak om lokale ondernemers te steunen. Daarbij is het ook wel gezellig en interessant als je naar de kleine zaakjes gaat, je wordt herkend (” wat ben je vroeg vandaag?” of ” had alles gesmaakt vorige week bij je bbq?” ) en je maakt ns een praatje.
lunch
Om 12u is het dan tijd voor de lunch, dit gerecht was zo gemaakt en het is meer dan voldoende voor 2 personen. Het vult nl. best goed kwam ik achter. Maar goed dan kun je er ook weer even tegenaan! Lekker met een kopje koffie (Mark drinkt water) kletsen we even bij en geniet van ons broodje, want al zeg ik het zelf: heerlijk broodje!
Eet smakelijk!
Zelf maken?
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook met de hashtag #allcrealife (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl
Kijk voor nog meer lunch recepten op mijn “lunch” afdeling van deze site.