Home blogpost Yummy Vegan Blueberry Muffins

Yummy Vegan Blueberry Muffins

by Claudia
yummy vegan muffins

Alweer blueberry muffins? Yep alweer! Maar nu in een vegan variant.

Vanmiddag had ik een thee-date met mn bff-je Tamara, die sinds kort “plantaardig” eet. Aangezien ik toch al een vegan muffin recept wilde testen vond ik dat een top gelegenheid! Het basis recept heb ik van een Amerikaanse website, maar ik vond de muffins wat aan de kleine kant (op hun foto) en ik miste wat smaakmakertjes naar mijn mening..dusss..zo gezegd we gaan beginnen.

Zoals je in het recept zometeen kunt zien verschilt het niet zo heel veel van “normale” muffins, maar de melk wordt vervangen door soya melk en de verhoudingen zijn iets anders. Zoals gezegd is de basis van een Amerikaanse website en daar werken ze qua inhoudsmaten met cups. Nu heb ik zo’n setje met cupmaten en Table- en teaspoons (zo klinkt het als een bh maar dat bedoel ik dus niet 😉 ) een keer uit de VS meegenomen en dat werkt eigenlijk super handig. Je kunt ze ook in Nederland o.a. bij Dille & Kamille kopen dus als je ze wil hebben, het kan dus.

Ik heb voor het recept maar even alles in grammen erbij gezet; zo heeft een cup meel een andere gewicht dan een cup suiker; ligt aan de samenstelling en gewicht van het product. Ook geven ze de temperatuur van de oven aan met Fahrenheit ipv graden celcius; ook dit heb ik omgerekend.

Aantal

Qua aantal muffins: ik heb 6 muffins gemaakt met alle ingrediënten in dit recept, maar wil je ze kleiner dan haal je wel 8 a 10 muffins eruit, mja dat is persoonlijke voorkeur.

Resultaat

Ondertussen hebben we de muffins geproefd en ik moet bekennen dat ik deze variant misschien nog wel lekkerder vind dan de “normale”! Is natuurlijk ook weer persoonlijk maar ze zijn lekker smeuïg en niet te zoet dus oordeel zelf! Ik vind ze zeker voor herhaling vatbaar en deze basis is ook goed te gebruiken voor allerhande muffin varianten met ander fruit dus we gaan verder met uitproberen.

Zelf maken?
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer bakrecepten op mijn “sweet and delicious” afdeling van deze site.

yummy vegan muffins

Yummy Vegan Blueberry Muffins

Print
Aantal porties: 2-4 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingrediënten

 • 1 1/2 cup (195gr) bloem
 • 1/2 cup (100gr) witte basterdsuiker
 • 1 tl zout
 • 2 tl bakpoeder
 • 3/4 cup (180ml) soja melk (ongezoet)
 • 1/4 cup (60ml) zonnebloem olie
 • 150 gr blauwe bessen
 • 1 citroen
 • 2 el fijne kristalsuiker
 • muffinblik, muffinvormpjes (gekocht of zelf gemaakt), mixer, lepel, rasp
 • 2 el kaneel

Aan de slag

Verwarm de oven op 190 graden (hetelucht stand heb ik gebruikt).

Stop de muffinvormpjes in het muffinblik. Ik had ook deze keer de vormpjes zelf gemaakt van bakpapier. hoe dan? Knip 15x15cm vierkantjes, kies een glas of bekertje wat in het muffinblik past, zet deze op zn kop en vouw het papier er in een tulpje erom heen (ik zal er nog aparte beschrijving van maken).

Doe meel, suiker, zout en bakpoeder in de mixerkom en roer even alles door. Voeg dan beetje bij beetje de soja melk en de olie toe. Roer/mix alles tot een mooi egaal beslag. (ga niet te lang door) Als het beslag nog wat droog is voeg dan nog een scheutje sojamelk toe.

yummy vegan muffin beslag

yummy vegan muffin beslag

Rasp de citroen en voeg deze aan het beslag toe. Snij de citroen door en pers een helft uit en roer dit door het beslag. Roer nu ook voorzichtig de blauwe bessen door het beslag. (gewoon met een lepel).

Verdeel het beslag over de vormpjes. Meng de kristalsuiker met de kaneel in een bakje en schep over het beslag in het muffinvormpje nu een laagje suikerkaneel. Dit geeft straks een crunchy bite; samen met de zachte muffin en de blueberries is dat yummy!

Zet het muffinblik in het midden van de oven en bak ze in ca 25/30 minuten gaar.

yummy vegan muffins klaar voor de oven

yummy vegan muffins klaar voor de oven

Steek voordat je ze eruit haalt even een sate prikker in de muffin, om te zien of ie gaar is (er mag niks meer aan de prikker plakken).  Elke oven is anders dus probeer het uit; zelf had mijn oven 28 minuten nodig.

 

Haal de muffins uit het blik en laat ze afkoelen op een rooster; serveer ze en genieten maar!

yummy vegan muffins net uit de oven

yummy vegan muffins net uit de oven

 

 

 

 

Eet smakelijk!

 

 

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer