Zonder Geduld geen Goulash
Een lekker stoofgerecht bereiden doe je met liefde en kost tijd ..dus doe jezelf gelijk nog een plezier en maak genoeg voor 2 dagen. Het duurt dan wel even maar moeilijk is het echt niet! Eenmaal maken en proeven en je hoeft (en zult) nooit meer een goulash mix uit een pakje te kopen, trust me! Heerlijk comfortfood!
Dit recept is gemaakt met rundvlees, duurt daarom 2 a 3 uur eer het klaar is; Je kunt ook kip gebruiken mja daar zijn andere lekkere stoofgerechten mee te maken dus ik zou goulash altijd met rundvlees maken.
Varianten
Goulash is een van oorsprong Hongaars gerecht. Ik heb er geen travelfood item van gemaakt omdat ik nooit in Hongarije bent geweest dus dan kan ik er ook weinig over vertellen. Er zijn een hoop goulash recepten te vinden en ik heb er zelf ook al een hoop uitgeprobeerd. Afgelopen weekend heb ik deze variant gemaakt, persoonlijk vind ik deze het lekkerst; maar je zou ‘m makkelijk ook weeer anders kunnen maken: romiger, pittiger, nog meer groenten, minder vlees…noem maar op. Probeer het vooral, experimenteer met ingrediënten en ontdek jouw speciaal recept.
Bijgerechten
Mijn favoriet is toch wel Goulash met (witte) rijst; simpel maar lekker! Je zou ook aardappelpuree of brood erbij kunnen serveren. Of verdun de goulash met water en maak er een maaltijdsoep van! (misschien dan de rundvleesblokjes wat kleiner snijden)
Zelf maken?
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook met de hashtag #allcrealife (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl
Kijk voor nog meer lekkere stoofgerechten recepten op mijn ”recepten” afdeling van deze site.

Ingrediënten
- 1 kg sukadelappen in stukken (of runderlappen/runderpoulet)
- 2 uien
- 3 rode puntpaprika’s
- 2 blikjes tomatenpuree
- 1,5 el bloem
- 500 ml runderbouillon
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl karwijzaad
- 2 blaadjes laurier
- 1 el creme fraiche
- 200 g grote champignons in schijfjes
- Peper en zout
- Olijfolie
Aan de slag
- Haal het rundvlees ca een uur van te voren uit de koelkast
- Zet alle ingrediënten klaar
- Bestrooi het rundvlees met peper en zout en snijd ze in blokjes en bestuif ze met de bloem. Zorg dat het vlees rondom bedekt is.
- Pel en snipper de ui en fruit deze aan in een grote stoofpan met wat olijfolie.
- Snijd 2 punt paprika's in blokjes en voeg deze bij de uien.
- Voeg nu 1 blikje tomatenpuree, het paprikapoeder en het karwijzaad bij de uien en bak dit kort mee. Door verhitting ontzuurt de tomatenpuree en versterkt de smaak van de specerijen.
- Voeg het vlees toe en bak het rondom aan, totdat het iets bruin kleurt. Voeg eventueel nog een scheutje extra olie toe.
- Voeg nu de bouillon en de laurier toe. Roer het even door elkaar en doe de deksel op de pan.
- Laat de goulash minimaal 2 uur stoven op een zacht vuur. Roer het wel geregeld even door zodat er niks aanbakt.
- Wordt de saus te droog, voeg dan een scheutje water toe.
- Na ongeveer 1,5u voeg je de champignons en de derde punt parika toe en eventueel wat extra water en het 2e blikje tomatenpuree
- Roer geregeld en check of het vlees lekker zacht is, voeg nog een lepeltje creme fraiche toe en breng de goulash op smaak met wat peper en zout en serveer met rijst.
EET SMAKELIJK!
1 comment
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?