Travelfood
Geregeld maak ik ” travelfood” ; een gerecht ooit gegeten terwijl we op reis waren in dat desbetreffende land. Zo ook dit heerlijk gerecht: Zürcher Geschnetzeltes. Het is een Zwitsers Nationaal gerecht ook al wijst de naam naar Zürich, het staat door heel het land op het menu.
Naast fijngesneden (geschnetzeltes) kalfsvlees bestaan de ingrediënten uit champignons, sjalotten, meel, witte wijn en room. Als smaakmakers worden zout, peper en citroenschaal toegevoegd. Peterselie rondt het gerecht af.
Nu heb ik geschnetzeltes ook al met (varkens)fricandeau en/of kipfilet gemaakt, ook heerlijk al mag het dan niet meer de originele naam hebben, maar goed….
Zwitserland
Zwitserland, een land waar ik vroeger vaak met mijn ouders naar toe ging.
Zo gingen we een keer in 1982 naar Gstaad met zn allen. Maar deze keer met een heel busje vol: mijn ouders, teckel hondje Trippy, beide opa’ s en oma’s en ik. We hadden een groot chalet gehuurd en ik had een kalendertje gemaakt waarop ik de dagen kon afstrepen hoe lang het nog zou duren voor we vertrokken.
Reizen vond ik altijd al leuk en nu nog steeds dus niet verwonderlijk. In 1982 was er nog geen internet maar toch had ik al een ” blog” : een schrift (met donald duck erop) waar ik heel kort alles opschreef wat we zoals deden op vakantie. Ik kan me – mede door dit schriftje – nog goed herinneren wat we zo allemaal gedaan en bezocht hebben. Als ik zo terug lees schreef ik toen alsof het een info folder moest worden voor het een of ander. Een aparte klapper (met snoopy erop) met foto’s maakte ik ook erbij. Ik heb alles netjes bewaard en alles is in top staat, dus leuk of zo af en toe ns in terug te kijken.
Gstaad is een dorp in het Berner Oberland in Zwitserland. Het ligt op een hoogte van 1050 m en staat bekend als één van de meest exclusieve wintersportplaatsen ter wereld, en trekt wereldwijd beroemde artiesten en leden van koningshuizen aan. Dus tja daar moesten we dus heen! Ook de James bond film On Her Majesty’s Secret Service speelde zich hier gedeeltelijk af. Er staat ook een heel bekend 5-sterren hotel ” Gstaad palace”; dit komt ook in heel veel films terug.
Ten tijde van ons bezoek was er tevens een ATP tennis toernooi, mja we hadden geen kaartjes en eigenlijk was ik de eeenige in de familie die Tennis leuk vond, mja ik was toen pas 10 dus dan pak je niet ff je boeltje bij elkaar om daar heen te gaan.
Ik kan er nog veel meer over vertellen maar och we laten nog wat over voor een volgende keer. Graag zou ik met Maurice een keer naar Zermatt gaan. Ik was er al ns maar hij nog niet, hele mooie bijzonder plaats. Maar ja Zwitserland is niet goedkoop en we willen ook eigenlijk veel te veel nog zien en reizen ..of kan dat niet? 😉
Recept
Even terug naar het recept, moeilijk is het niet, maar je moet er wel even mee bezig zijn; Maar dan heb je echt een heerlijk romig gerecht met een frisse witte wijnsmaak. Ik maakte er Rösti en verse sperzieboontjes bij, een heerlijk combinatie.
Materialen op de foto
De materialen op de foto hierboven zijn van Mi Casa Valkenburg. (grote ovenschaal, handdoek etc) Ze hebben super leuke spullen waaronder leuke serviezen, potten en pannen, plankjes, etc. Iets waar IK heel blij van wordt! Kijk ook ns op hun Website of Facebook pagina! Ze hebben merken als IB Laursen, the knitfactory, Serax en nog veel meer.
Zelf maken?
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook met de hashtag #allcrealife (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl
Kijk voor nog meer lekkers kijk op mijn ”recepten” afdeling van deze site.