Home blogpost Kook de klassieker: tomatensoep met balletjes

Kook de klassieker: tomatensoep met balletjes

by Claudia
Kook de klassieker: tomatensoep met balletjes
lekker en makkelijk

Een heerlijk verse kop soep is echt wel comfort food; En zelfgemaakte soep is zoooo makelijk te maken dat je echt nooit meer een blik open trekt. Ok, het duurt misschien wat langer dan een blik open trekken, maar het is zoo veel lekkerder, trust me!

Ik maakte deze soep als een maaltijdsoep en serveerde ‘m met een lekkere clubsandwich met kip, tomaat en bacon.

Soepballetjes

Zelf heb ik deze keer gekozen voor kant en klare verse biologische soepballetjes (AH). Natuurlijk kun je ze ook makkelijk zelf maken van rundergehakt, lichtgekruid met zout en peper.

Vegetarisch/Vegan

Vervang de runderbouillon door kruidenbouillon of vegan bouillon en laat de gehaktballetjes weg of vervang ze door een vleesvervanger.

Zelf maken?

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkers kijk op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

Kook de klassieker: tomatensoep met balletjes

Kook de klassieker: tomatensoep met balletjes

Print
Aantal porties: 4 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • - 750 g roma tomaten
  • - 1 winterpeen
  • - 1 ui
  • - 2 a 3 teentjes knoflook
  • - 2 runderbouillontabletjes
  • - verse tijm
  • - verse oregano
  • - biologische soepballetjes (of maak ze zelf van rundergehakt)
  • - 1 el olijfolie
  • - zout en peper (eventueel snufje suiker)
  • - 750ml water

Aan de slag

  • Zet alle ingrediënten klaar.
    Kook de klassieker: tomatensoep met balletjes

    zet alles ingrediënten klaar

  • Snij de tomaten in vieren en verwijder het harde gedeelte.
  • Pel en snipper de ui en knoflook,
  • Schil en snij de wortel in kleine blokjes
  • ris de blaadjes van de takjes tijm en oregano.
  • Verhit de (olijf)olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en wortel 5 minuten op lage temperatuur.
Kook de klassieker: tomatensoep met balletjes

wortel, ui en knoflook in de pan

  • Voeg de tomatenpuree, tijm en oregano toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur. Zo ontzuurt de tomatenpuree en komen de overige smaken beter naar voren.
Kook de klassieker: tomatensoep met balletjes

tomatenpuree en kruiden erbij

  • Voeg de tomaten, het water en de runderbouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 10-15 minuten zachtjes koken
Kook de klassieker: tomatensoep met balletjes

tomaten, bouillonblokjes en water erbij

  • Pureer de soep met de staafmixer, proef en breng op smaak met zout en peper (eventueel snufje suiker)
Kook de klassieker: tomatensoep met balletjes

haal de pan van het vuur

Kook de klassieker: tomatensoep met balletjes

pureer de soep met de staafmixer

  • Voeg nu de gehaktballetjes toe en laat deze nog even 10-12 minuten zachtjes meegaren.

Serveer een eet smakelijk!

Kook de klassieker: tomatensoep met balletjes

Kook de klassieker: tomatensoep met balletjes

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer