Gezellige Tulband
Ik vind zo’n ouderwetse tulbandvorm echt wel super leuk, ziet er gelijk gezellig uit vind je niet? Zowel een normale maat als de kleinere; Ik gebruik in dit recept de hoeveelheid voor een wat kleinere tulband (had zelfs wat beslag over, maar daar heb ik snel even een paar muffins mee gemaakt) maar je zou ook een “normale” cakevorm kunnen gebruiken. Vul alles altijd zo’n driekwart, dat is meestal voldoende. Vooral niet te vol dan gaat je baksel door het rijzen lopend de oven uit en dat wil je dus echt niet hebben!
Beslag over
Ik had dus wat beslag over en als je dat ook hebt en je wil oook wat muffins erbij maken, laat deze dan een heel stuk korter in de oven dan die tulband anders heb je verbrande muffins. Ik meen dat ik ze na 12 minuten uit de oven heb gehaald (ze zijn dan lichtbruin). Test het uit met een sateprikker (even in de muffin steken tot bijna onderaan en dan moet je prikkertje er zonder deegresten weer uitkomen).
Kerstbakkerij
Ik ben meer een soort van combi bakker met kerst. Een beetje van mezelf en een beetje van een bakker of patissier. Zo kan er eigenlijk ook niks mis gaan, heb je altijd een back-up. Daarbij vind ik het altijd leuk om een soort van sweet table te maken, dus met allerhande zoete lekkernijen op tafel. Van kerstkransjes, bonbons tot kerststol, limburgse vlaai en een tulband zoals deze of muffins of een taart of…nja ..als er maar vanalles staat en ligt en het leuk uit ziet dan vind ik dat leuk om zo aan mijn gasten te presenteren. Dit doe ik overigens ook met andere feestdagen, verjaardagen of nja “een gelegenheid”. Een buffet op tafel zeg maar! En hebben we nou meer dan 6 mensen over de vloer dan maak ik meestal een aparte buffettafel ..(nja meerdere gedurende de dag eigenlijk). Blijft ook niet iedereen continue maar zitten.
Zelf maken?
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook met de hashtag #allcrealife (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl
Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten” afdeling van deze site.