Home blogpost Kerstbakkerij: yoghurt-sinaasappel-tulband-cake

Kerstbakkerij: yoghurt-sinaasappel-tulband-cake

by Claudia
yoghurt sinaasappel tulband cake
Gezellige Tulband

Ik vind zo’n ouderwetse tulbandvorm echt wel super leuk, ziet er gelijk gezellig uit vind je niet? Zowel een normale maat als de kleinere; Ik gebruik in dit recept de hoeveelheid voor een wat kleinere tulband (had zelfs wat beslag over, maar daar heb ik snel even een paar muffins mee gemaakt) maar je zou ook een “normale” cakevorm kunnen gebruiken. Vul alles altijd zo’n driekwart, dat is meestal voldoende. Vooral niet te vol dan gaat je baksel door het rijzen lopend de oven uit en dat wil je dus echt niet hebben!

Beslag over

Ik had dus wat beslag over en als je dat ook hebt en je wil oook wat muffins erbij maken, laat deze dan een heel stuk korter in de oven dan die tulband anders heb je verbrande muffins. Ik meen dat ik ze na 12 minuten uit de oven heb gehaald (ze zijn dan lichtbruin). Test het uit met een sateprikker (even in de muffin steken tot bijna onderaan en dan moet je prikkertje er zonder deegresten weer uitkomen).

Kerstbakkerij

Ik ben meer een soort van combi bakker met kerst. Een beetje van mezelf en een beetje van een bakker of patissier. Zo kan er eigenlijk ook niks mis gaan, heb je altijd een back-up. Daarbij vind ik het altijd leuk om een soort van sweet table te maken, dus met allerhande zoete lekkernijen op tafel. Van kerstkransjes, bonbons tot kerststol, limburgse vlaai en een tulband zoals deze of muffins of een taart of…nja ..als er maar vanalles staat en ligt en het leuk uit ziet dan vind ik dat leuk om zo aan mijn gasten te presenteren. Dit doe ik overigens ook met andere feestdagen, verjaardagen of nja “een gelegenheid”. Een buffet op tafel zeg maar! En hebben we nou meer dan 6 mensen over de vloer dan maak ik meestal een aparte buffettafel ..(nja meerdere gedurende de dag eigenlijk). Blijft ook niet iedereen continue maar zitten.

Zelf maken?

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

yoghurt sinaasappel tulband cake

Kerstbakkerij: yoghurt-sinaasappel-tulband-cake

Print
Aantal porties: 6-8 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Ingrediënten

 • - 200 gram bloem
 • - 200 gram suiker
 • - 2 tl bakpoeder
 • - snufje zout
 • - rasp van 1 sinaasappel (houd wat achter ter decoratie)
 • - 170 ml yoghurt
 • - 3 eieren op kamertemperatuur
 • - 1 tl vanille extract
 • - 100 ml zonnebloemolie
 • GLAZUUR
 • 100 gram poedersuiker
 • 2-3 el sinaasappelsap
 • sinaasappelrasp ter decoratie

Aan de slag

 • Zet alle ingrediënten klaar en zet de oven aan op 175 graden (hete lucht)

  yoghurt sinaasappel tulband cake

  alle ingrediënten klaarzetten

 • Meng bloem, suiker, bakpoeder, zout en sinaasappelrasp in een kom door elkaar.

  yoghurt sinaasappel tulband cake

  bloem afwegen

  yoghurt sinaasappel tulband cake

  droge ingrediënten mengen

 • Meng in een ander kom de yoghurt, eieren, vanille extract en zonnebloemolie door elkaar.
 • Voeg de inhoud van de twee kommen bij elkaar en roer deze door met keukenmachine, mixer of met de hand

  yoghurt sinaasappel tulband cake

  alles is gemengd

 • Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm/tulbandvorm
 • Bak de cake in ca 55-60 minuten gaar. let op: elke oven is anders, mijn tulband was klaar in 48 minuten; Dus liever iets minder, testen met prikker en terug de oven in dan dat ie te lang erin zit

Laat de cake afkoelen en bedruip m dan met het glazuur. Ik heb zelf de helft poedersuiker gebruikt omdat ik niet zo van heel zoet hou. Maar als je de 100 gram aanhoudt dan heb je een mooi dik glazuur.

EET SMAKELIJK!

yoghurt sinaasappel tulband cake

yoghurt sinaasappel tulband cake

 

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer